Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Северозападни преживявания
Северозападни преживявания
.здравеите за първи път си позволявам да пиша в форума за това моля да ме извините ако не правя нещо правилно.Миналото лято един колега ми показа страхотен язовир по пътя от Монтана за Лом до село Комощица.Спокоиствие,чистота хубави риби средно голяма и голяма каракуда и чат пат някое шаранче много вкусни и чисти.И така с мои приятел решихме в решихме в събота отново да посетим това красиво място.Когато пристигнахме бяхме шокирани от почти празния язовир и табели -риболова забранен.разпитахме селото и се оказа че язовира бил взет под аренда източен и минат щателно смрежите и изловена рибата.Оттам месните хора ни насочиха към другия краи на селото където имало малко водоемче,там срешнахме колеги от софия които ни въведаха в обстановката а именно водоемчето било на горското минавал някакав старец които събирал по два лева ако си хванал нещо понеже дъното било с водорасли и шавар можело да се лови само рамките на 20 см между шавара и горния краи на водата или с лодка по навътре като селовяла предимно щука като в интерес на истината докато бяхме там колегите извадиха една щука около кило на тапа.И понеже ние бяхме подготвени за мирни риби те ни изпратиха на друг водоем в съседното село Расово.Когато пристигнахме там се изненадахме от гледката -5 мрежи опънати напречно на водоема попитахме пазача какво става тои ни отговори че водоема току що бил зарибен не може да се лови а и за напред нямало да може защото ще се използвал за отглеждане на риба.По пътя от там до Монтана на 3-4 места се продаваше жива риба.Оттам решихме да се отбием на язовир Огоста и по точно на каналите откъм Бистрилица и Боровци.Там язовира беше доста спаднал бяха се оформили четири локвички от около 30 кв. на всяка от които имаше по 30 човека.Риболова беше съпътстван от непрекаснато оплитане по между им или в старчащите от водата през метър дънери на стари дървета.Докато бяхме там около половин час общо от всички локви бяха извадени 8 риби или по скоро рибки които някои ползват за стръв каракудки и уклеи които бяха прибирани по живарниците и за мое наи голямо учудване постоянно се чуваха телефони разговори с които бяха приканвани още хора с думите че рибата много вървяла.И така разочаровани от преживяното и постоянно набиващия се в главите ни въпроси -защо са тези риболовни билети и къде отиват парите от тях след като не останаха водоеми които не са под аренда,и защо и на каква цена раиски кътчета в които човек намира малко спокоиствие и отмора от стресиращото ежедневие се съсипват с лека ръка ние се прибрахме в софия.
Re: Северозападни преживявания
Относно Расово да точно за язовира до пътя става въпрос а относно хващането бях на първия язовир преди 8 месеца и беше супер.А иначе благодаря за поканата ще се възползвам с удоволствие.
- borislav58
- сериозен играч
И така разочаровани от преживяното и постоянно набиващия се в главите ни въпроси -защо са тези риболовни билети и къде отиват парите от тях .Колега не се гневи от все лошо по лошо ще става.Квато ни е държавата такива са ни управниците.Като вземат след време по големите язовири ще ни искат такса за къмпинг и за това че си на язовира за риба.Таксата за къмпинг както и да е имаш билет иза кво пак ще си плащаме че сме там и ловим на язовир където няма риби.
Всичко заебавам и за риба заминавам!
-
- разбира нещата
на този в Расово съм ходел лятото миналата година... много каракуда имаше....и на царевица се обади един едър шарко ма се откачи
5 лева беше цената

ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колеги,тези язовири си имаха своите перипетии/най- вече долният на Комощица/!
На всички от тях имаше повече от прилична каракуда,че и шаран/познати са правели по 70 броя на ден-кво са правили с това месо не знам/.
Отдавна има интереси към тях,поне за Комощица от 5-6 години,Расово си е частен от много време,Долно церовене-и 2-та частни отдавна,Бутан-също,до Козлодуй пак така и до безкрай.
Малките и перспективни водоеми в региона са на тепсия-въпроса е кой как печели от тях.Например на Расово имаше грижи за риболовците и бяхме доволни,но времената се менят,така,че не се учудвайте на демокрацията-тя си иска своите жертви !!!
Наслука и повече положителни емоции

На всички от тях имаше повече от прилична каракуда,че и шаран/познати са правели по 70 броя на ден-кво са правили с това месо не знам/.
Отдавна има интереси към тях,поне за Комощица от 5-6 години,Расово си е частен от много време,Долно церовене-и 2-та частни отдавна,Бутан-също,до Козлодуй пак така и до безкрай.
Малките и перспективни водоеми в региона са на тепсия-въпроса е кой как печели от тях.Например на Расово имаше грижи за риболовците и бяхме доволни,но времената се менят,така,че не се учудвайте на демокрацията-тя си иска своите жертви !!!
Наслука и повече положителни емоции

За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
п.п.
....в галерията ми има снимчици от изброените водоеми/май без Козлодуй и Церовене/..
....в галерията ми има снимчици от изброените водоеми/май без Козлодуй и Церовене/..
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
КОЛЕГИ ОТ СЕДМИЦА ПО Р.ЛОМ ИЗЛИЗА МОРУНАЖ И СКОБАР
Така се получава в северозападнала България...Глад мори добитъка.
-
- фен клуб-скобар
Добре дошъл във форума на Балсамико.
Да продължаваш все в същия дух.
Да продължаваш все в същия дух.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Добре дошъл!
Жалко, че започна със "Северозападни преживявания" в резерват "Северозапад", ама к'во да правиш...специфика на народопсихология е това.
Желая ти следващото писане да е в "Успешни".

Жалко, че започна със "Северозападни преживявания" в резерват "Северозапад", ама к'во да правиш...специфика на народопсихология е това.

Желая ти следващото писане да е в "Успешни".

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

мони доле на сба то сам или само ми кликни на 0896 76 49 80 щото нещо съм скаран с компа