Удавник на яз.Ивайловград

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

creativ
разбира нещата
разбира нещата

Re: Удавник на яз.Ивайловград

Мнение от creativ »

Отдавна си мисля да пусна тема в която всеки да опише инциденти, които е преживял докато е риболовствал. Идеята ми е била четейки другите да си направят изводи и да не се оказват в подобни ситуации.
Преди три години имах гумена лодка руска с товороносимост 250кг. Лодката я бях купил и ползвал 5 години.Купих я ползвана от колега на баща ми, нямаше нито една лепенка, човека я бе ползвал 2-3 пъти НО лодката бе поне на 7-8 години, когато я взех. Взех я за 40-50 лв. (далавера си мислих тогава).
Та преди три години лятото бяхме на Ивайловградския (ходим всяко лято от 15 години) и пресичах язовира (там е широк около 300м) с братовчет ми с една кофа жива стръв и две въдици. на 30 метра от брега братовчет ми се облегна с предмишницата на ръката си на борда на лодката, през това време аз гребях а той с другата си ръка придържаше кофата със стръвта. Натискайки борда на лодката (просто се облегна) се чу гръм и се отвори цепнатина около 20 см (колкото бе контакната площ с ръката му). Както ви казах аз гребях и съответно веднага я видях. За секунди единия борд спадна и братовчет ми се озова във водата с дигнати две ръце в които държеше кофата със стръвта. Аз се усетих веднага и хванах плата на спаднатата половина и я загърнах към мен. Така се образува малка лодка в която бях аз и след това взех кофата от него. Той се държеше като играч на водна топка във водата. След това аз гребях до близкия бряг (не дъното, там е 30 метра) а той доплува. После умряхме от смях с тая лодка но ситуацията можеше да завърши и по друг начин и двамата нямахме жилетки. Добре че в лагера имаше още една лодка, че ни прибраха от отсрещния бряг.

Имам и втори случай с руска лодка "Лисичка" мисля че се казваше. Лятото на Студен Кладенец се пръскахме с греблата в две гумени лодки. Като намокрихме лодките те се охладиха и налягането в бордовете спадна. Аз изкарах моята лодка на брега и я напомпих, после пак продължихме. Като се наиграхме извадих лодката на брега, беше около 2-3 часа следобед. След около 15 мин се чу страхотен гръм и както се досещате лодката се сцепи.

Разказвам Ви тези случки за да Ви кажа, с гумени лодки (а и с другите) винаги с жилетка.
Номера с аз съм страхотен плувец в широките язовири и при студена вода, навлечен с хиляди дрехи не върви.

Абе трябва да се внимава.
Безаварийно плаване на всички
Последно промяна от creativ на Съб Апр 11, 2009 2:57 pm, променено общо 1 път.
Риболова е удоволствие, а не начин за препитание !!!!!!
georg

Мнение от georg »

creativ написа:"Лисичка"
"Лисичанка" :wink:
Всеки си носи кръста!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Аз точно това имах в предвид.За бракониерите ми дреме на сайдера,мразя ги та просто няма на къде повече,но за колегите които си ловят нормално с такива лодки,просто неискам да чета по форума,да чувам от други колеги че някой е направил беля !!!Иначе,лятото когато човек е гол,може да плува и водата е топла,просто няма проблем,риза и едно панталонче се свалят за секунди а 100-200 метра за плувец,надали са проблем,освен ако не се удари в нещо с главата при падането.А бракониерите,всички да се издавят,просто и окото ми няма да трепне за тия долни твари !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
kombat
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kombat »

Жив случай и от мене.Първата ми лодка беше руска гумена.Вече не помня марката.Взех я втора употреба и я карах около 10 години.В интерес на истината бях доволен от нея (не че имаше тогава други).В един момент реших,че е морално остаряла и си купих една Уфимка.Чисто нова - чувала беше с пломба.Първи излет на Тракиец - влизам, разпъвам,излизам и се сцепи целия борд.Добре,че вече бях на брега.От тогава - само стъклопластови и задължително със жилетка.Няма място за шеги.Дето вика един приятел - и да се удавиш ще те намерят.Да не дава господ.
kartal
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kartal »

За яз.Кърджали твърдо бракониери,познавам ги "хората".
К,вото нещеше,нещеше и изведнъж...спря
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Е,сега познаваш само единия,а след година две,няма да познаваш и него.Ще забрави какво е станало и ще отиде да поплува на дъното при сомовете и втория идиот крадлив,дано намери хубава и пуклива гумена лодка-подводница :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Последно промяна от krokibg на Сря Апр 08, 2009 10:27 pm, променено общо 1 път.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
undergrounder
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от undergrounder »

Аз съм с лодка от стъклопласт,но задължително вземам жилетката.Да не дава Господ,но на човек може да му прилошее и да падне дори от пластмасова лодка .Повечето хубави жилетки са направени така,че да ти държат главата над повърхността.Така че сигурността преди всичко.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
Аватар
Feral
новобранец
новобранец

Мнение от Feral »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Аз точно това имах в предвид.За бракониерите ми дреме на сайдера,мразя ги та просто няма на къде повече,но за колегите които си ловят нормално с такива лодки,просто неискам да чета по форума,да чувам от други колеги че някой е направил беля !!!Иначе,лятото когато човек е гол,може да плува и водата е топла,просто няма проблем,риза и едно панталонче се свалят за секунди а 100-200 метра за плувец,надали са проблем,освен ако не се удари в нещо с главата при падането. А бракониерите,всички да се издавят,просто и окото ми няма да трепне за тия долни твари !!!
Абсолютно точно!!! Трябва много разумно да си ползваме лодките и гумените и ПВЦ , та дори и масивните /те също потъват при определени обстоятелства/! А за удавените бракониери... "колкото повече толкова повече" както казва Мечо Пух
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”