Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

едно питане за растежа на рибите
Модератор: bobopeli
едно питане за растежа на рибите
Бе някой може ли да ми каже с колко нараства щуката , европейския сом и каракудата за година и дали виреят на надморска височина над 1100-1200м нв .
намерил съм едно малко водоемче , така или иначе никои не го посещава , и днес с един приятел ни светна да земем за 400-500лв зарибителен матерял и да го пуснем, някаде около 3-4 декара е езерцето и най-дълбокото място е 7м според сонара, единствено слънчак и жаби има в езерцето за сега.
намерил съм едно малко водоемче , така или иначе никои не го посещава , и днес с един приятел ни светна да земем за 400-500лв зарибителен матерял и да го пуснем, някаде около 3-4 декара е езерцето и най-дълбокото място е 7м според сонара, единствено слънчак и жаби има в езерцето за сега.
Последно промяна от Dimy на Съб Апр 04, 2009 11:29 pm, променено общо 2 пъти.
- stoil kolev
- научил се да хвърля
Re: едно питане за растежа на рибите
моят съвет колега е всичко друго но без щука.иначе добре сте го намислили.успех .

Преди да се надсмееш над другия, помисли за себе си.
Според мен каракуда и щука ще вереят. Но за растеж трудно да се каже, защото водата сигорно ще е доста студена. Ако пускаш каракуда пусни и щука иначе рискуваш да ги хвани някоя болест.
- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Нещата са според водоема средно щуката е на 1.5 -2 кг за три години, сомчетата за година си удвояват килограмите, разбира се до иизвестно време, за каракудата не знам.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Все си мисля,че изобщо не е удачно да си давате парите за сомчета или шаранчета.При подобно местоположение и големина от 3-4 декара,всеки един водоем ще е скован от лед почти цяла зима!Хищникът определено обаче е по държелив.Според дебелите книги щуката успешно си се саморазмножава до 1500м надморска височина.Казваш,че имало и много слънчак!Ами ... няма какво да му мислите повече! 

притесняваме само едно ако пусна 100-тина щуки дали няма да изядат всичко за 1-2 г , за тва мислехме да пуснам и 100 -тина кг каракуди за храна
Така,колеги вие маи не сте добре,.Кои зарибиява водоем с каракуда,По добре изтребете слънчевките,които ядат много хаивер,зарибете с кефал,лин,пастърва,ала бала.за какво са ви каракуди.
botkata написа:Така,колеги вие маи не сте добре,.Кои зарибиява водоем с каракуда,По добре изтребете слънчевките,които ядат много хаивер,зарибете с кефал,лин,пастърва,ала бала.за какво са ви каракуди.

Бе ние искаме да хвърлим малко хищници и те да си се гледат сами, а в нашия район няма щука
, а каракудата за храна на щуката , че ако пуснем 100 тина щуки без храна ще се самоизядът
а тоя кефал от де да го намеря в развъдник , че да го купя за предпочитане да е близко до сф
мислехме и от метро да купим живи големи щуки и да ги пуснем тях.

а тоя кефал от де да го намеря в развъдник , че да го купя за предпочитане да е близко до сф
пуснете живи кефали от някоя бара,те сами ще се развъдятDimy написа:Бе ние искаме да хвърлим малко хищници и те да си се гледат сами, а в нашия район няма щука, а каракудата за храна на щуката , че ако пуснем 100 тина щуки без храна ще се самоизядът
![]()