Тактика при риболова с фидер

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: Тактика при риболова с фидер

Мнение от butnik »

Защо е слагал плувка,върха на мача си индикира кълванетата.Както и да е.Бях скептично настроен по друг метод,но ми се отдаде да го пробвам и то след настояване на мой приятел.Той е ловил на едно место на Марица по този начин,даже без плувка за индикация.Миналата година имам няколко направени такива, само на река,на закрит водоем не смятам да пробвам ,резултатите са завидно добри.Става на въпрос ,че го пробвам след НЕкълване на нормална линия с плувка.А и перфектно за по-бързи места,където лятото скобарите обичат да се "къпят".
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Dasi
новобранец
новобранец

Мнение от Dasi »

Днес времето е кофти и не ми се спори за Овчарица , затова направих това:http://vbox7.com/play:23f925e3.
Обяснявам накратко каква е идеята:
1.На края на линията се поставя оловна тежест.
2.Избираме си ориентир на отсрещния бряг и замятаме.
3.Чакаме тежестта да падне ,като следим върха на фидера / във видеото упал -паднал/ става въпрос за оловото.
4.Правим три оборота с макарата и отново следим върха на пръта .
5.Следим паузите между паданията на оловото, т.е. отново гледаме върха на фидера.Ако паузите се увеличат- увеличава се дълбочината , ако намалят -намаля се дълбочината , ако са равни - дъното също.
6.Ако има интерес ще има и продължение.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Това с каква цел се прави.Идеята е да постваме неща ,но и да ги разбираме за какво са.
Osi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Osi »

Колегата Dasi е представил "Джиг - спининг" метод за приблизително определяне релефа на дъното на непознат водоем. Това може да бъде етап от подготовката за риболов с фидер.
Dasi
новобранец
новобранец

Мнение от Dasi »

butnik написа:Това с каква цел се прави.Идеята е да постваме неща ,но и да ги разбираме за какво са.
Това ,колега за мен ли се отнася?
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Dasi написа:
butnik написа:Това с каква цел се прави.Идеята е да постваме неща ,но и да ги разбираме за какво са.
Това ,колега за мен ли се отнася?
Aми ти как мислиш?
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

:wink:
Последно промяна от Бачо Илия на Пон Юни 08, 2009 10:55 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Dasi
новобранец
новобранец

Мнение от Dasi »

До многоуважаемите IDA и butnik , това ,което представих не е мое откритие, ето тук е обяснено всичко на дълго и на широко http://torrents.ru/forum/viewtopic.php?t=542818, исках да помогна на младите колеги , които не са на ти с руския.Това е една малка част от целия филм.
Явно съм станал за смях във Вашите очи , отворете този адрес и вижте колко пъти е изтеглен филма ,от кои държави и колко СПОСИБО има.
Не че не търпя критика , но явно не ставам за учител по риболов , затова ще си остана само обикновен начален учител, т.е. dasi умря :smt059 .ДА живеят всички ,колеги които по един или друг начин са искали да споделят мнение с една едничка цел- ДА ПОМОГНАТ, а са получавали само хули и подигравки.
Ами това е.За последно наздраве и наслука.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Dasi написа:До многоуважаемите IDA и butnik , това ,което представих не е мое откритие, ето тук е обяснено всичко на дълго и на широко http://torrents.ru/forum/viewtopic.php?t=542818, исках да помогна на младите колеги , които не са на ти с руския.Това е една малка част от целия филм.
Явно съм станал за смях във Вашите очи , отворете този адрес и вижте колко пъти е изтеглен филма ,от кои държави и колко СПОСИБО има.
Не че не търпя критика , но явно не ставам за учител по риболов , затова ще си остана само обикновен начален учител, т.е. dasi умря :smt059 .ДА живеят всички ,колеги които по един или друг начин са искали да споделят мнение с една едничка цел- ДА ПОМОГНАТ, а са получавали само хули и подигравки.
Ами това е.За последно наздраве и наслука.
Ви сега лунатико,за това ти писах и пак ще пиша,и други да го запомнят-обяснявай с твои думи,превода ти е лош-наполовина съм руски-за това ми беше репликата,или искаш да ти правя анализ.И колкото до самия сайт-то и моите писаници ги четат много хора ,но не си меря пишката с Деске,Скотърн и подобни,макар,че никак не ми е малка-пишката де.И тия сърденици са присъщи над 60г и под 18,да обяснявам ли защо.Аз не разбрах какво си превел и как да го правя,пада ли на дъното оловото,кога придърпваме,и още куп неща.Можеше да се разминеш и с едно -върви на майната си,но искам да поясня,че нещата са объркани от твоя страна.И не видях подигравка никъде,успокой се прочети темата още веднъж,и обясни пак как се прави това.
jin_4o
новобранец
новобранец

Мнение от jin_4o »

аз си мисля че е винаги важно къде да захраниш !!!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”