Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

БЕТСТВИЕТО.
Модератор: dantho.mihov
БЕТСТВИЕТО.
Вижте как изглеждаше Марица тази сутрин,съжелявам че неможах да направя повече снимки защото бързах за работа,никога не бях я виждал такава!!!

И сега само една снимка за сравнение от 24.10.2007

И сега само една снимка за сравнение от 24.10.2007

Общини бедстват, маришките мини наводнени
19 ноември 2007 / News.dir.bg
След падналите проливни дъждове бедствено положение в понеделник обявиха Раднево, Гълъбово и Опан (Старозагорско); Симеоновград; Костинброд и Петърч (Софийско), Съединение (Пловдивско) и Царево.
Спасителните екипи на "Гражданска защита" отводняват над 100 къщи в Старозагорско. Най-тежко е в "Мини Марица-Изток", където са наводнени и трите рудника след тридневни дъждове. По-късно от дружеството съобщиха, че тежката ситуация в мините е овладяна. Хиляди миньори са се борили цяло денонощие с водната стихия и с отводняването на рудниците, предаде БТА. В сряда се очаква да бъде възстановено въглеподаването на електроцентралите, които били запасени със суровина.
Десетки къщи са наводнени в квартала около ж.п. гарата в Раднево, каза заместник-кметът Александър Иванов. Най-малко по десет къщи са наводнени и в селата Знаменосец, Любеново, Сърнево, Трънково. Много тежко е положението в село Константиновец, където има готовност за евакуация. Работи се по възстановяване на скъсаната дига на река Тъжа, за да се спаси от наводнение село Търничене, община Павел Баня. 203 л/кв. м са се изсипали за три дни над крумовградското село Токачка, съобщиха от дирекция "Гражданска защита" в Кърджали. Валежите в Кирково са достигнали 195 л/кв.м, в Крумовград - 156 л/кв.м, а в Кърджали - 129 л/кв.м. В община Крумовград без ток са 11 села.
18-годишният Антон Стоянов, паднал в река Марица в района на наводнения свиленградски квартал “Гебран“, е бил изваден успешно от пожарникари. Той е премръзнал, но няма опасност за живота му, съобщи Дарик. Антон паднал в ледените води на реката, защото се опитал да спаси вързани коне от прииждащите води. След като бил повлечен от реката, той успял да се хване за дърво, където дочакал двамата пожарникари. Нивото на Марица непрекъснато се повишава, най-много в района на град Харманли.
Трийсет къщи са наводнени в пазарджишкото село Гелеменово заради прелялото Телки дере.
В Царево и Лозенец са наводнени жилищни и обществени сгради, предаде БГНЕС. Движението по пътя Ахтопол-Синеморец е спряно. Там река Велека е излязла от коритото си и е заляла 200 м от ниската част на пътя след Синеморския мост.
Пристанище Варна заработи в понеделник следобед, след като през уикенда беше затворено заради лошите метеорологични условия (виж видео).
Смолянчани укрепиха с чували бреговете на река Черна
Гражданите на Търново се спасяват от водите на река Янтра
Силните вълни разбиват рибарски лодки във Варна
- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Това не мога да го прочета една година а колко време ще се оправят щетите???sapuna1971 написа:ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН
- RiverFisher
- новобранец
-
- ще става разбирач
Аз като гледам Марица в Пловдив(всеки ден минавам за даскало през моста) ми мисляче още около 60-70см и е преляла...трябва точно още 2 дни да вали така и е отвън...
А иначе аз си спомням как когато се прибраха онези 5-мата медици писахаче са им дали по 10 000 кеш.А на семействата на загиналите в Цар Калоян по 180лв.Тва незнам как да го нарека.
А иначе аз си спомням как когато се прибраха онези 5-мата медици писахаче са им дали по 10 000 кеш.А на семействата на загиналите в Цар Калоян по 180лв.Тва незнам как да го нарека.
То риба има ама водата е повече.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Та като дойде реч за Цар Калоян,ето малко снимки за хората,които не са запознати!
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=163850
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=167191
примери:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=163850
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=167191
примери:

Последно промяна от sapuna на Вто Апр 21, 2009 10:45 pm, променено общо 1 път.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: БЕТСТВИЕТО.
Обещах в темата за "Апокалипсиса" да Ви покажа някои ретро кадри от земетресението в Турция през 1999-та година.Сетих се за тази тема и реших да го направя в нея!В последствие ще покажа снимки от различни акции,не за да правя реклама на системата,а за да видите как от нищо и никаква грешка понякога се стига до сериозни произшествия,та дори и до природни катаклизми!
Тъй като темичката е доста стара,ще поясня-в предният си пост съм пуснал кадри от наводнението в Цар Калоян!Сега ще се помъча да пресъздам обстановката в град Сакария/Адапазаръ/.Няма да пиша с подробности,просто ще кажа че един град с размерите и населението на Варна бе сринат до основи!При 40 градусова жега,липса на естествена питейна вода,канализация,обявено бедствено/военно/ положение,наличие само на една лентова Скина в джоба ми/беше забранено да се снима/ можете да си представите какво са ми коствали тези няколко снимки!11 дена бях в ада!
Градът е строен набързо,с предназначение да приюти работниците от близките автомобилни концерни!Намира се в близост до езерото Сакария или по точно върху него!В градът няма канализация-копнеш 40см и извира вода.По тази причина сградите нямат и основи!Използвана е гладкостенна арматура и морски пясък!Понятието бигла не съществува!Резултата от подобно строителство:
ЦЕЛИЯТ АЛБУМ В SNIMKA.BG

Няма да претоварвам страницата със снимки-можете да ги видите в албума!Ще покажа още само една-дори и в такъв момент една бира действа като наркотик!

Извинявам се за качеството на снимките,но не съм ги сканирал,а ги преснимах с цифровия!
...to be continue
Тъй като темичката е доста стара,ще поясня-в предният си пост съм пуснал кадри от наводнението в Цар Калоян!Сега ще се помъча да пресъздам обстановката в град Сакария/Адапазаръ/.Няма да пиша с подробности,просто ще кажа че един град с размерите и населението на Варна бе сринат до основи!При 40 градусова жега,липса на естествена питейна вода,канализация,обявено бедствено/военно/ положение,наличие само на една лентова Скина в джоба ми/беше забранено да се снима/ можете да си представите какво са ми коствали тези няколко снимки!11 дена бях в ада!
Градът е строен набързо,с предназначение да приюти работниците от близките автомобилни концерни!Намира се в близост до езерото Сакария или по точно върху него!В градът няма канализация-копнеш 40см и извира вода.По тази причина сградите нямат и основи!Използвана е гладкостенна арматура и морски пясък!Понятието бигла не съществува!Резултата от подобно строителство:

Няма да претоварвам страницата със снимки-можете да ги видите в албума!Ще покажа още само една-дори и в такъв момент една бира действа като наркотик!

Извинявам се за качеството на снимките,но не съм ги сканирал,а ги преснимах с цифровия!
...to be continue
- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Винаги си бил наща гордост в кризисни ситуации и така ще си останеш. Орисано ти е да помагаш. Дано да ти се връща.
Нещо младичък ми се видиш, пък и слабичък

Ако имаш некви чувства кън него...моля споделяйте си на ЛСmonilom написа:Бог да ни пази от такива беди.![]()
![]()
![]()
![]()
п.п.Добре изглеждаш.И както казва колегата от горния пост ти си нашта гордост в бедствия.