Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Сигурноста ни когато спим.
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
-
- сериозен играч
Re: Сигурноста ни когато спим.
Каква марка е ,модел?Наско беше споменал,че си харесал някаква с обемен датчик, същата ли е?
-
- научил се да хвърля
Аз винаги си лягам с ваздушната под ръка - само оловото е ватре, а ако видя някой да припази задъждам и
Но сега съм решил да си взеда 4 от онези аларми за вратите по 1 лев дето са и на 4 кола на по 50 см сладам по една на буквата П и ги връзвам с месина. Когато някой реши да мине ще се закачи и ще се отлепи магнита както при отваряне на врата и почва да пищи ! 

FCSH - isianty !
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Не разбирам,ако съм "глупак" ,за какво пък завиждам????

-
- сериозен играч
Колега не искам да обидя никой,просто ме е яд,че много хора вместо да дадат смислени идеи се надпреварват да ръсят упреци и мнения извън темата.Около 500 пъти подчертах,че се интересувам от технически средства и в отговор получавам: -Защо ще спиш?-отишъл си за риба.:-Защо не вземеш куче?.Аз питам ли някой защо лови с Шимано а не с Филстар? и защо е с жена си а не с любовница? До сега само Наско-2 и Ивака писаха нещо смислено и конкретно,за което им благодаря.Ако съм обидил някой се извинявам.
jporlando написа:Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Не разбирам,ако съм "глупак" ,за какво пък завиждам????
Колега не искам да обидя никой,просто ме е яд,че много хора вместо да дадат смислени идеи се надпреварват да ръсят упреци и мнения извън темата.Около 500 пъти подчертах,че се интересувам от технически средства и в отговор получавам: -Защо ще спиш?-отишъл си за риба.:-Защо не вземеш куче?.Аз питам ли някой защо лови с Шимано а не с Филстар? и защо е с жена си а не с любовница? До сега само Наско-2 и Ивака писаха нещо смислено и конкретно,за което им благодаря.Ако съм обидил някой се извинявам.
Окей,HAZART аз не съм се обидил от моя страна няма проблеми,ако съм те обидил с нещо Извинявай. Ти търсиш защита на бивака с електроника окей, вярно,че не всеки има куче така е.Макар да смятам,че все пак кучето е по добрата защита или по скоро предупреждение за риболовеца .Техниката с разни датчици ит.н. как ще работи при лоши атмосферни условия-например при дъжд? Незнам може би все пак най-добрата защита е някой да будува и да наглежда уредите и багажа и повече осветление.И по голяма компания .Или комбинация от електроника и нещо друго.
-
- учете се от него
Колега , ма ти забрави противопехотните мини бреHAZART написа: Колега не искам да обидя никой,просто ме е яд,че много хора вместо да дадат смислени идеи се надпреварват да ръсят упреци и мнения извън темата.Около 500 пъти подчертах,че се интересувам от технически средства и в отговор получавам: -Защо ще спиш?-отишъл си за риба.:-Защо не вземеш куче?.Аз питам ли някой защо лови с Шимано а не с Филстар? и защо е с жена си а не с любовница? До сега само Наско-2 и Ивака писаха нещо смислено и конкретно,за което им благодаря.Ако съм обидил някой се извинявам.

най добрата охрана е да не спиш аз така правя само че като съм за 3-4 дена си взимам Ред Бул 2 стекчета и нямам проблеми
:D:D

-
- сериозен играч
NITro`bE написа:най добрата охрана е да не спиш аз така правя само че като съм за 3-4 дена си взимам Ред Бул 2 стекчета и нямам проблеми:D:D
Колега ,когато ходя,ходя за удоволствие а не да давам караул или като колегата IDA да се правя на талибанин с мини,стършели и др.
- Feral
- новобранец
Колега, HAZART, не знам дали ще ти е полезно като инфо, но към алармата на колата ми има някакъв радарен датчик, който работи в радиус от 10 метра около колата и има потенциометър, с който се настройва минималната маса на обекта за задействане, в смисъл може да се настрои, така че да не реагира на движещите се около автомобила куче, дете,клатещи се клони и т.н. Не знам обаче дали такива датчици се продават отделно, колата така я купих с тази аларма /"джемини"/
- CERRUTI
- сериозен играч
Това което търси колегата несъществува-идеалната аларма!Обемен датчик или за движение-хораа това е гора и поле не е офис!!!Ще се опашеш с корда с звънчета като паяк-това са глупости!Може да прозвучи банално но по добро от кучето и карула няма!!!!Кучето може да спи ама слуха му е 10пъти по чувтвителен от твоя,за носа пък да не говориме-над 20..и това ако не са добри датчици здраве му кажи.....За карула няма да говоря защото ако живата охрана е глупост то тогава баровците щаха да си ходят не с бодигардове а с по един датчик на главата,една сиренка в задника и 2батерий в джобовете.....Колега няма такъв вариянт-хем да спиш и да пърдиш хем да си в гората!Аз като ходя с преспиване винаги гледам къмпинга да е заобиколен от храсталаци и да има 2до3 постъпа към него,вечерта слагам тръни на постъпите и това е(да не забравяме че и водата е постъп)и се започват 2-3часови смени с колегата.Но истината за мен е в този "датчик"-

но дори и с него пак сме на смени през ноща,а и какво по хубаво от това-човек и куче(най-верния приятел)на риба
Така че забрави тея технологични глупости....най-евтината аларма 20-30лв.и пак иска даработка....,кучето-1кило фенери 2лв.и 2каракуди
и си готов,даже и ще транжира циганина като агне-безценно 

но дори и с него пак сме на смени през ноща,а и какво по хубаво от това-човек и куче(най-верния приятел)на риба

Така че забрави тея технологични глупости....най-евтината аларма 20-30лв.и пак иска даработка....,кучето-1кило фенери 2лв.и 2каракуди

-
- сериозен играч
Има,имаааааааа
Инфрачервена бариера Paradox PB-30
61,56€
Увеличи
Описание: Инфрачервена бариера
- разстояние на покриване: външен монтаж-30м, вътрешен монтаж-60м
- двулъчев инфрачервен сензор, 1KHz, 940nm IR-импулс
- време за реакция: 50ms~500ms (регулируемо)
- монтажна височина: 60~100 см
- захранване: 10.8~25Vdc
- консумация: 57mA
- алармен изход: релеен(нормално затворен контакт); 30Vdc, 1A max
- тампер контакт: релеен(нормално затворен контакт)
- работна температура: от -20ºC до 60ºC
- клас на защита: IP43
- размери: 63х163х75 мм
Тегло: 0,40 кг
Производител: PARADOX Канада
Гаранция: 12 месеца

61,56€
Увеличи
Описание: Инфрачервена бариера
- разстояние на покриване: външен монтаж-30м, вътрешен монтаж-60м
- двулъчев инфрачервен сензор, 1KHz, 940nm IR-импулс
- време за реакция: 50ms~500ms (регулируемо)
- монтажна височина: 60~100 см
- захранване: 10.8~25Vdc
- консумация: 57mA
- алармен изход: релеен(нормално затворен контакт); 30Vdc, 1A max
- тампер контакт: релеен(нормално затворен контакт)
- работна температура: от -20ºC до 60ºC
- клас на защита: IP43
- размери: 63х163х75 мм
Тегло: 0,40 кг
Производител: PARADOX Канада
Гаранция: 12 месеца

- CERRUTI
- сериозен играч
Абе то че има-има,комшията на вилата е сложил такива на пътя двете сочат едно към друго с инфра.лъч и като се прекъсне лъча дават сигнал .....е да ама този комплект е за едната страна,ти имаш 3 страни(ако не броим водата,макар че и тя не е за пренебрегване)=значи 3 комплекта х 61,56€HAZART написа:Има,имаааааааа
61,56€

-
- сериозен играч
Слагам багажа и поставям джаджите от двете му страни.
-
- сериозен играч

-
- учете се от него
Я погледи и този сайт, щом не те устройват противопехотните....HAZART написа:Слагам багажа и поставям джаджите от двете му страни.
http://www.gardnertackle.co.uk/catalog/ ... ms-remotes