Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Риболов на Рабиша
Модератор: Paublo_Eskobar
- краси12345678
- ще става разбирач
Риболов на Рабиша
Търся информация зариболова на язовир Рабиша. Пишете ми на krasi12345678@abv.bg Благодаря
-
- новобранец
Колега, в другия форум вече ти дадох някой идейки, но щом питаш ще ти кажа още:Колега а за откриването??
Къде е добре да се застане,целта е каракуда и шаран...от брега или на внасяне,няма значение важно е да го има...мерси
Ще започна с уточнението, че каквото и да ти кажа ще е само "по принцип" валидно за езерото и то може значително да се различава от моментната ситуация, която ще завариш. Имам пресен пример от миналата година, когато всичките ми познания за този водоем бяха обърнати с главата надолу - на местата, където винаги съм ловил страхотна риба беше абсолютна мъка

Места за палатка:
1. Западната страна на езерото (в дясно от водната кула). Сравнително полегат бряг, особено ако си по-далеч от кулата. Нужно е внасяне на въдиците навътре, ако ще гониш сериозна риба. По мое мнение в последните години не е добро място за шаран

2. Източната страна на езерото: много полегат бряг и абсолютно задължително внасяне на стръвта поне 100-150 м. навътре. Добри места за шаран. Каракуда предполагам също има (не съм посещавал тази страна на езерото)
3. Южната страна (под вилната зона): малко на брой удобни места за палаткуване, но ги има. Брега в по-голямата си част е отсечен и дълбочините са доста сериозни

4. Северната част - също е удобна за лагеруване...с известни резерви към евентуалните къпещи се (има нещо като плаж). Навремето бяха едни от най-резултатните места за шаран и едра каракуда. Миналата година (при невероятно високата вода) също. Сега - трябва да се провери

Най-лесно достъпни са западната и северната страна (през с. Толовица). При Южната (през вилната зона) са кофти последните 400-500 м (само със соц-возило или джип), а източната май е най-трудно достъпна...
В края на крайщата, ако трябва да обобща някакво конкретно предложение, съдържащо всичките ти изисквания...много ще ми е трудно

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- Ванко
- научил се да хвърля
Стефко здрасти би ли дал инфо ако знаеш,Рабиша взели ли са я под аренда или не, защото на последък се пускаха едни слухове,че билапод аренда.Stefko написа:Всъщност, предвид сравнително ранната дата на която ще си там, може би все пак по-добрия избор са местата от западната страна.
Ще се опитам да ти дам прясна информация в понеделник, но така или иначе ще трябва сам да си прецениш.
-
- новобранец
Е колега мерси много за изчерпателния отговор....по думите ти разбирам че най-важно е нивото на водата,а доколкото разбрах в момента е мноого високо,та вече губя увереност за там...май по - добър вариант остава яз.Кула, понеже твърдо съм решил да съм по този крайStefko написа:Всъщност, предвид сравнително ранната дата на която ще си там, може би все пак по-добрия избор са местата от западната страна.
Ще се опитам да ти дам прясна информация в понеделник, но така или иначе ще трябва сам да си прецениш.

Всъщност за този водоем ми е много трудно да установя какво точно и в каква посока влияе върху кълването на рибата. Факт беше, че високото ниво обърка доста риболова миналата година. Сега не знам как е, а и няма да мога да получа прясната информация, която бях обещал. Сорипо думите ти разбирам че най-важно е нивото на водата,

Не се вижда добре, но това са местата вляво от кулата (гледано от брега)

Другия вариант е заливчето в югозападната част на язовира, и по-точно южния му бряг. Местата са непосредствено преди гората и началото на стръмния бряг... Не знам дали обясних добре

П.П. Само между другото: Кула не ми е от най-любимите водоеми! Няма кой знае каква риба, пък и същата понамирисва доста (ако мислите да я хапвате). Предпочитам "Полетковци", но доколкото знам в момента е източен и почти няма вода там

хмммм
а бе колега къде е това уютно гйолче \дупката на пътя\, че много ми я хвалят , че се вадели хубави риба \ТАСОВЕ\
Хм, не знам дали към мен беше тоя въпрос, ама нищо не разбрах от негоа бе колега къде е това уютно гйолче \дупката на пътя\, че много ми я хвалят , че се вадели хубави риба \ТАСОВЕ\