р. Искър при с.Ореховица

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Re: р. Искър при с.Ореховица

Мнение от Local »

Браво, много добър риболов!
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
nikidilov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikidilov »

Браво,ще има за :drinkers: !
Аватар
stoianoff
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stoianoff »

И от мен поздрави за излета! Мисля в събота/или неделя да бъде по тези места. Може би малко по-нагоре, срещу Брегаре.
Искам да кажа на всички колеги, четящи и пишещи тук, че преди 3-4 седмици направих доста интересен риболов по тези места. Интересното за мен /може би не и за Вас/ е, че въпреки всичките ми опити да хвана я морунаж, я платика, таран и т.н излизаха едни дребни кефалчета около педя. Захранката не повлия - има и такива моменти. Реших да сменя белия червей с др.стръв. Сложих една направо"голяма" кука на Маруто, №6 !!! и започнах да ловя...маздруга! На скакалец! Такива имаше доста по поляната край реката. За около час хванх 6 прилични маздруги в порядъка между 200 и 400 гр. и няколко кефалчета. Може би успехът щеше да и по-голям, но скъсъх плувка и разни др."гелета" се случиха и часът беше почти 7., та си тръгнахме.
Та, опитайте на скакалец, близо до висок бряг и в по-бърза вода! Интересен риболов става! И пишете в... Успешни !
Едри!
Аватар
sandy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от sandy »

Браво колега! Ще се опита.
Ъ-ъ-ъ кой каза, че кълве?
Аватар
trepachoo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от trepachoo »

sandy написа:Здравейте!
Днес 18.08.2008 аз и жената решихме да пробваме искърските риби, не на Староселци, като миналата седмица, а на Ореховица. :?
На реката бяхме някъде към 07.40 и отидохме на едни места, на които преди няколко години сме вадили много риба а имено тези:
Изображение

Местата изглеждаха добре, но до момента когато сложих сондата за измержане на дълбочината, а тя бе някъде 60-70 см :evil:
Събиране на цирка и товарене в колата и газ нагоре по черния път да търсим другото наше място!
След 10 мин пристигаме на него:
Това място е със средна дълбочина 1.50 - 1.70 метра

Реших да експериментирам със захранката, което май се оказа грешка ама карай!:)
Принципно ползвам Джаксън река + Филстар река форманджо (или нещо такова), ако я няма тази река на филстар взимам тяхната ванилия тъмна, която много харесвам.
Е да, но днес реших да запазя Джаксъна река но да заменя филстарската с някаква друга и то якода с коноп. Знам, че ягодата е добра за лятото, но нали за това казвам, че експериментирах!:)

Захранка Джаксън река + НОВЕ ягода с коноп + трохите от един хляб + 150 гр. бял червей и малко пръст от къртичина!

Получи се стегната храна:

Захраних (и продължих да хвърлям по една стиска захранка през 5-10 мин.) и още на второто изтичане морунашче около педя и така хванаь 3 бързи. Е да ама като зафука един вятър и риболова стана направо невъзможен. Нито можеше да се задържа, нито можеше да се води правилно, абе трагедия и много нерви изхабих :evil: . Жената с директната петица скубеше кротушки и попчета, но не бяхме дошли за тях.
Следобяд някъде към 14.00 часа вятъра почна да утихва и аз започнах регулярно да вадя морунашчета, а жената закачи 2 бързи таранки около 400-450гр.
Ново яко захранване и аз ударих 2 таранки с такива размери, след това таранката изчезна и се завърнаха морунашчетата, като едри този път нямаше.
Ловихме до към 17.15 часа и резултата беше това:

Имаше 3 бели мренки и дузина морунашчета, които бяха пуснати от жената до като аз товарих колата!

Та в заключение риба има и си беше там, но времето не беше с нас този път и ни обърка плановете.
Да не забравя извинявам се за големия размер на снимките!!! Другия път ще ги намаля!
Браво колега!Аз няколко дни преди забраната бях там.Ето и резултата:
http://storage3.album.bg/f9a/img_2818_4 ... 281474.jpg
http://storage3.album.bg/92f/img_2819_1 ... 281450.jpg
1-2 маломерки,поради небрежност умъртвих... :oops:
Но най-едрия морунаш-почти до лакът...добре беше...Интересното е,че моя човек хвърляше точно до мен и имаше улов подобен на моя-на бял червей,а аз на бял не хванах нито едно рибе!!! Но винаги щом добавех парченце торен към грозда бял...и ломбуррр...удриии...(май виното вече ми се отразява)...торен с бял беше моята стръффф :twisted:
интересно,че като пробвах и само на торен-нищо!А иначе хванах и още,но маломерни.Снимки и с тях от реката нямам...понеже като си взема апарата с мен-НЕ КАЛВЕЕЕ :lol: Отговарям чак сега,понеже сега са научих да качвам :lol: Лових с 6м. болонезер, 0,16 осн., 0,12 повод, кука 13.
МОЛЯ НЯКОЙ , КОЙТО ПОВЕЧЕ ОТ МЕН РАЗБИРА ОТ МИРНИ РИБИ - ДА КОМЕНТИРА СЛЕДВАЩАТА СНИМКА!!!!ОСОБЕНННО ГОРНОТО РИБЕ :mrgreen:
http://storage3.album.bg/649/img_2824_5 ... 281402.jpg
???????Ами май тва е....аре ,че бебето ми реве и немоааа си допиа виното :( :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”