Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Бяла риба на тролинг!
Модератор: bobopeli
Тедо написа:имам една рибарска книга превод от руски... има специални графики как Луната се отразява на кълването...Човека провел експеримент - отишъл за риба и стоял с месеци като записвал какво е хванал всеки ден и го отбелязвал спрямо фазата на Луната...
дай Боже всекиму да си направи такъв експеримент!
не знам дали кълве повече на пълнолуние, но определено е по-лесен нощния риболов тогава...

РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
не знам дали кълве повече на пълнолуние, но определено е по-лесен нощния риболов тогава...[/quote]
Не,не кълве по-добре на пълнолуние!Защо?Защото силната светлина,която излъчва Луната пречи на хищника да се приближи максимално близо до жертвата.За това и риболова е не по-лесен,а по труден!Хищника е пасивен,защото знае,че шансовете са му малки!
Това си е моя теория,но моя опит е малък!Нека друг да каже,така ли е или не! 
Не,не кълве по-добре на пълнолуние!Защо?Защото силната светлина,която излъчва Луната пречи на хищника да се приближи максимално близо до жертвата.За това и риболова е не по-лесен,а по труден!Хищника е пасивен,защото знае,че шансовете са му малки!

-
- новобранец
Re: Бяла риба на тролинг!
Има часовник който е на касио и показва лунната фаза .Произведен е за риболов и доколкото знам работи успешно!
Нека спазваме риболовните закони,за да има и утре риба!!!
-
- научил се да хвърля
bacheto написа:Има часовник който е на касио и показва лунната фаза .Произведен е за риболов и доколкото знам работи успешно!

ХУБАВО ЕВТИНО НЯМА
-
- вече хвърля и на тежко
Колеги ще използувам темата за да ви попитам за мнение за няколко модела воблери които имам.Имам ли шанс да уловя нещо на тях.Смятам да пробвам тролинг след забраната тази година, така че е още много рано.Имам опит с лодка, но ловя с нея изключително в морето.Затова искам да ви попитам като специалисти за област в която съм съвсем бос:
Rapala Jointed Shad Rap JSR07 - SD (7см, 13гр)
Rapala Shad Rap SR07 - P (7см , 7гр)
Rapala Shad Rap SR07 - BG (7см , 7гр)
Salmo Executor EX7SDR-RR (7см, 9гр)
Storm Thunder Crank Mad TCM08-561 (8см, 11гр)
Rapala X - Rap Shad XRS08-CLN (8см, 14гр)
Rapala X - Rap Shad XRS06-HS (6см, 9гр)

Последно промяна от Reo на Пет Яну 15, 2010 10:48 am, променено общо 1 път.

-
- ще става разбирач
Първите два и последните два ги ползвам и имам бели
до 2.5кг и костура ги харчи.
Не са изхвърляне, избора е добър.
до 2.5кг и костура ги харчи.
Не са изхвърляне, избора е добър.
- горан
- ще става разбирач
Много добър избор колега, само от салмото нямам наблюдение, но за другите определено ти гаратирам, че хващат, а дали ти ще хванеш с тях зависи най-вече от теб 

неподценявай
Salmo
аз бих заложил на него и не някоя от рапалките
а после
ще е от теб
сигурен съм
Salmo
а после

-
- сериозен играч
Салмото си лови доволно,преди 2-год. на един екзекутор на Студен кладенец ги разнищих!Все пак да не подценяваме и Рапалките,смятам,че си подбрал подходящи цветове и размери!Желая ти успех с начинанието!biserpp написа:неподценявай
Salmo
а послеще е от теб
![]()
![]()
сигурен съм
Те за този Екзекутор иде реч

- pachosz
- сериозен играч
Сигурно за това CASIO става реч, ама ква е далаверата от него при риболов, не знамbacheto написа:Има часовник който е на касио и показва лунната фаза .Произведен е за риболов и доколкото знам работи успешно!

Има доста модели на Касио с подобни менюта.Притежател съм от скоро на такъв.Не мога да кажа,че ще ми помага особенно в риболова.Но смятам за добре това,че има компас,налягане,температура на въздуха и лунната фаза.Всеки риболовец се интересува от подобни характеристики постоянно.
Но мнения различни.
Подарих на познат риболовен барометър.Видя го друг колега и веднага му намери мана.Показваше,че ще вали и то заваля.После валежа спря и пак се отчете на прибора.....Но колегата излезна с мнение,че не е кьорав за да види,че вали и после спира.
Часовника е направен за ползване....това,че има такива екстри не означава,че той ще извади рибата.Ако желаете го ползвате,ако не си направете пясъчен....може и слъчев.Също така продават църковни календарчета за лунната фаза и именните дни(при условие на облачност)За температурата звъните на Л.Кунчева,а за налягането питате жена си

http://www.amazon.com/gp/product/images ... &s=watches
http://www.amazon.com/Casio-Ana-Digi-Fo ... 773&sr=8-2
Но мнения различни.

Часовника е направен за ползване....това,че има такива екстри не означава,че той ще извади рибата.Ако желаете го ползвате,ако не си направете пясъчен....може и слъчев.Също така продават църковни календарчета за лунната фаза и именните дни(при условие на облачност)За температурата звъните на Л.Кунчева,а за налягането питате жена си

http://www.amazon.com/gp/product/images ... &s=watches
http://www.amazon.com/Casio-Ana-Digi-Fo ... 773&sr=8-2
- pachosz
- сериозен играч
ХаХАхаХАхахаEmo-83 написа:...Показваше,че ще вали и то заваля.После валежа спря и пак се отчете на прибора.....Но колегата излезна с мнение,че не е кьорав за да види,че вали и после спира.![]()
![]()
...

Сигурно е полезен наистина тоя барометър, а че има хора както им казват: като котка - по гръб не пада

Емо, на втория линк кво ли показват тия рибки на часовника