РИБОЛОВА ТАЗИ ВЕЧЕР - ПРЪТ И КОРДА

Модератори: Павел Иванов, sestrata

LaFontaine
новобранец
новобранец

Мнение от LaFontaine »

А бе ЦГР[/цолор] я кажете как мога да кача някоя снимка в сайта :?
CGR

Мнение от CGR »

LaFontaine написа:А бе ЦГР[/цолор] я кажете как мога да кача някоя снимка в сайта :?

Няма да се чувствам удобно ако аз карам на "ти", а ти на "вие". Мен какъв ли не ме наричаха тук, и бялата ми риза отдавна стана на лекета, а вратовръзката ми се оръфа до неузнаваемост :Д

Ако clicknesh на някоя от снимките ми с десния бутон и разгледаш пропертиес, ще видиш че са качени на

http://www.tinypic.com

Като си на сита в средата има прозорец и до него бутон "Бровсе" Натискаш бутона и в отворения прозорец избираш снимката която искаш да качиш от директория н акомпютъра си. После натискаш "Уплоад". Снимката трябва да е под 250к, та може да се наложи първо да я оръжмериш примерно в ФотошОп (моите са с 18см дължина)

След като снимката се помести на сита, на същата страница по долу ще видиш уеб-адреса на снимката в 3 различни комбинации, най добре копирай този където тя е със скобите [ИМГ]адрес[\ИМГ] и си го запази в страница на Word примерно за да можеш да го ползваш.

Или направо го Paste-ваш в съобщението което пишеш тук заедно със скобите и преди да натиснеш "Прати" натисни "Преглед" за да видиш дали всичко е наред.
LaFontaine
новобранец
новобранец

Мнение от LaFontaine »

Cougar мерси много за разяснението. Повече не възнамерявам да ви занимавам с подобни глупости. И между другото снимките в Галерии на пъстърви са много впечатляващи.
А колкото до формата на обръщение която изполвам, е заради възрастовата ралика, за която съм почти сигурен че я има /аз съм на 18 без няколко месеца, а вие сте определено по-голям/ :) .
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Ribolowa 6-7 Noemvri - Youngs Creek

Мнение от Cougar »

Това ми писание няма нищо общо със спининговия риболов, но за да си придържам лудите канадски истории към само една тема, ще го хакна тук.

Този уикенд, успях 2 пъти да изляза да похвърлям и двата пъти на едно място - онзи малък ужасен поток за който бях вече писал тук.

Първия ден почна добре с намиране на 2 блесни. Интересно как има оптимисти да ползват блесни на място където няма свободно място за замятане. Както и да е, правят ми подаръци. Аз лових с хайвер и корда 0.28мм, без поводи и подобни щуротии. въобще, груба история. Онзи пич със съомгата обаче смяташе че ловя "леко". Според него трябвало да съм с 0.30 или 0.35мм!!!

Изображение

Изображение

Пускам тук, пускам там, излиза по някое дребно пъстърве. Извадих и една дребна балканка, и накрая в един вир - БУМ! една американка към 3-4кг и след като изпляска по повърхносттта дорде се осетя изтегли корда и се мушна в първите попаднали пред очите и клони...До там!

Изображение

Не стига тази злополука, но и по-надолу както си вадя апарата за снимка и Цоп! - падна право в потока! Спря да работи и 18 часа едва ли не му правих изкуствено дишане докато влезе във форма тъкмо за 2 часа след обяд днес!

Отивам днес и с пристигането виждам колата на моя човек, и той бил тези 50+км да дойде тук. Докато ловя го срещам и разбирам че нито днес нещо е хванал, нито в Петък бил изловил рибата както се надяваше. Само една и то дребна (40-50см).

Разделяме се и малко по-надолу из едни бързей успявам да извадя 2 балканки (27 и 32см) които на тази тежка линия излизат като уклей.

Изображение

Изображение

Понеже денят е малък и аз все ходя по обяд, риболова минава главно в тичане из горите и тук-там по някое пускане.

Тръгвам на обратно и стигам на "вчерашното" място. Пак хвърлям и след 3-4 замятания..ново Бум! Една съомга Кохо от 3-4кг. сега авансът ми е натегнат и тази ми ти риба само успя 2-3 пъти да се метне из въздуха пред мен и се сдаде. Извадих я аз и се чудя дали да я прибера, но накрая решавам само да издоя хайвера и да я пусна.

Изображение

Добре, но за хайвера тряба 15мин да стои във вода за да се втвърди...значи 15 мин ще ловя в същото вирче. Пак почвам и...Бум! Моята американка. Сега и тя не може да иде на далече, но що скачане, що чудо.....

Гледах да не си мушка главата под водата докато каталяса. И си мислех как ще и бръкна в устата и ще си извадя вчерашната кука, и как ще я прибера.......

Да ама съм над потопени дървета и по никакъв начин не мога да измъкна тази риба от там. Мога само да стоя и да и държа главата над водата докато съвсем сдаде багажа, но аз решавам други неща да правя...

Рибара -към 4кг+ - женска, все пак има сравнително малка глава и няма за къде да я хвана. След 2 опита тя успя да си мушне главата под водата и да отиде на 1 метър в ляво под клоните. Остана там с стомаха нагоре, но ...борбата беше свършила...пак си замина!

Но тази ще я броя за "Уловена".

Ето ги балканките, и съомгата. Лових със сгъваемия си евтин прът.

Един пич викаше "Какъв сгъваем прът, ти знаеш ли какви риби има тук".

Но пръта ми е най-малкия проблем в случая.

Карам тази вечер на яко българско вино за да преглътна за "уловената".
Аватар
pet55
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pet55 »

И аз се зачудих за това когато видях колко е едър хайвера на сьомгата / Пумата беше постнал снимка на хайвера в една чиния /. Черния хайвер който съм ял 2 - 3 пъти е доста по дребен мисля :roll:
CGR

Мнение от CGR »

pet55 написа:И аз се зачудих за това когато видях колко е едър хайвера на сьомгата / Пумата беше постнал снимка на хайвера в една чиния /. Черния хайвер който съм ял 2 - 3 пъти е доста по дребен мисля :roll:
Да, хайвера на пъстървовите риби е едър и оранжев за разлика от този от есетровите.

Алеко, описах какво правя с хайвера в една тема в тукашния форум "Хайвер за стръв".

Понеже цялата риба не ми се взема, това което правя е, да оставя хайвера във вода от съответното място за да се втвърди. След това и през ум не ми е минавало да го ям. Но може би трябва да опитам. Вече фризера ми е фраш.

Но от хайвер до хайвер има разлика и като имаш от повеч евидове, можеш да имаш по-голям успех.
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Cougar »

Тази събота представянето беше много слабо. Водата в онази бара беше спаднала много и всичката риба се намира под дърветата.

Пак закачих една от големите за кратко време, но щом усети убождането направи светкавично спускане право към мен и се откачи.

Докато сменях куки на едно място нещо изпляска до мен и видях едно животинче - нито видра нито бялка да плува, а след това да се покачва на един клон. Направих му бърза снимка, но свткавицата явно е оплескала нещата. Мисля че е минк. Трябва да направя справка.

Изображение

Като цяло беше мъртвило. Нито хора нито риба.

Изображение

Изображение

Изображение
CGR

Мнение от CGR »

Алеко написа: Само в Канада ли е рапзрешено и прието да се лови с хайвер като стръв, или и в САЩ е така? Питам, защото в много европейски страни, ако не е забранено, то поне не е прието и се смята за не-спортсменско.
Като имаш в предвид че 6 месеца е сурова зима, опциите за стръв и примамки не са много. На бензиностанциите продават червей, но януари и това не можеш да намериш.

Иначе има понякога ентусиасти да газят с гащеризони при -30'Ц и да мятат мухърки, но на мен ми трябват още 2-3 години поне докато обезумея до тяхното ниво :лол:

Да, в US е същата работа.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”