Кука тройка, закачена чрез карабинка за

Модератор: sapuna

Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Кука тройка, закачена чрез карабинка за

Мнение от maycal »

метален повод при риболов на щука на жива рибка!?...Готовите метални поводи, както е известно, се продават с карабинки. Ако се използват за спинингов риболов, въпросът, който поставям, не стои. Интересува ме дали при риболов с жива рибка, карабинката, чрез която е хваната тройката, и която (карабинка) е доста голяма, няма да направи впечатление на рибата като нещо особено и да я прогони!??...Чудя се, дали рибата ще я забележи изобщо, но щом като е актуален въпросът за това, че е желателно металните поводи да са възможно най-тънки, може би е важно да се елиминира по някакъв начин и карабинката!?...Проблем е, че има, доколкото знам, готови поводи само с единични куки, не съм виждал с тройки.Значи, или трябва да се правят поводи от метален повод , който се продава навит на макара, и да се "вгражда" тройка, или да се използва халкичка? вместо карабинка (за прикрепване на тройката)!?... :o Мнения? :)
leonardo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Кука тройка, закачена чрез карабинка за

Мнение от leonardo »

maycal написа:Проблем е, че има, доколкото знам, готови поводи само с единични куки, не съм виждал с тройки
Колега, в доста магазини си има готови метални поводи ,които са директно с тройка, в смисъл монтиран повода директно на тройката - без карабинки и т.н... Просто трябва да се потърси, има ги.... не само с единична кука , а и с тройка, и с двойка кука също.... Успех :smt023
Желанията съм ги измислил, кога ли ще хвана златната рибка.....
Аватар
joroNH
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от joroNH »

Аз не сам имал проблем с тези поводи на които има карабики,имам уловени щуки на тях.Ако те притесняват толкова сменяй карабинките с халкички и това е вариант :wink: .
Никога на колене пред когото и да е.
fider
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fider »

Ползвай единична кука :idea: при жива рибка работи по добре.
Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве.
HAZART
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от HAZART »

fider написа:Ползвай единична кука :idea: при жива рибка работи по добре.

Аз съм на същото мнение(след доста проби-грешки).
ТОВА,ЧЕ БРАКОНИЕРИТЕ СА НА СВОБОДА,НЕ Е ТЯХНА ЗАСЛУГА А Е НАША ГРЕШКА.

Изображение
Аватар
shtilio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shtilio »

Колега, в доста магазини си има готови метални поводи ,които са директно с тройка, в смисъл монтиран повода директно на тройката - без карабинки и т.н... Просто трябва да се потърси, има ги.... не само с единична кука , а и с тройка, и с двойка кука също.... Успех
Съгласен съм с колегата, според мен най-добре с такъв повод, наистина ги има по доста магазини, аз взимам със зелено покритие и единична кука 2/0,3/0 - според мене това е оптималния вариант(при желание на задния край може да се сложи халкичка и на нея вирбел, за да не усуква рибката кордата), по изключение слагам тройка :smt006 :rock:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
tachev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от tachev »

Тройка само !!! Имам изтървания и откачания на единична , но тройката не ме подвеждала никога ! КАто цяло въпорс на личен избор :)
Туй риболова не е за мен :D
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”