Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Кой е браконер в случая?
Модератор: bobopeli
-
- научил се да хвърля
Кой е браконер в случая?
Вчера разбрах, че още една дестинация за риболов в околията на Сливен отпада. По незнайни причини "някои" хора са решили, че трябва да се прави почистване на напоителния канал към с.Чинтулово. Последните дни може да се нагледате на всякакви приоми за ловене на риба - с ръце, с мрежи, с кепове, с чували и т.н. Хора доволни си тръгват с по 50-60 кг риба. Това почистване ще доведе до доста продължително обезрибяване на канала, в който последните години отново започна да се задържа риба. Последното почистване беше преди около 10-тина години, след което доста време беше трудно да си хванеш дори и някое върхарче.
Та в случая кой е браконерът. Този който разпоржда подобно почистване или този който обира останалата почти на сушата риба?
п.п. До преди предното "почистване" на канала се ловеше каква ли не риба - кефал, червенопера, каракуда, върхар, кротушки, мряна, бяла риба, костур, щука, шаран - а сега какво ще търсим там
Та в случая кой е браконерът. Този който разпоржда подобно почистване или този който обира останалата почти на сушата риба?
п.п. До преди предното "почистване" на канала се ловеше каква ли не риба - кефал, червенопера, каракуда, върхар, кротушки, мряна, бяла риба, костур, щука, шаран - а сега какво ще търсим там

Всеки се ражда човек , но не всеки остава такъв до края!!!
Re: Кой е браконер в случая?
Колега те и Тунджа "почистиха" миналата или по миналата година.А как сетне да виним братята роми, дето си тръгваха с по една каруца риба, тя така или иначе ще умре за 1 ден в сушата.После се замислих тези хора в общината разпоредили почистването, дали са знаели че има риба в реката и тя ще измре.И така след съвместаната почистваща акция на общината и братята роми, реката беше почистена от тинята барабар със рибата.За таз година се чу нещо подобно за другия ръкав, ама дано да е само слух

-
- разбира нещата
Re: Кой е браконер в случая?
Много им се кефя после на същите тези "хора"когато стоят по цял ден за по един върхар
Аз съм си решил проблема-не ходя по канали-те хем крадът рибата хем после реват,че няма риба
М..ка им да ...ба аз

Аз съм си решил проблема-не ходя по канали-те хем крадът рибата хем после реват,че няма риба

М..ка им да ...ба аз