Яз"Червен"(Асеновградско) - 03.06.06

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Яз"Червен"(Асеновградско) - 03.06.06

Мнение от Николай Ангелов »

В събота към 12:30 с баща ми,майка ми,че и кучето пристигнахме на китното язовирче(платено е).Докато се разположим,забъркам захранката и си направя монтажа стана 13:30.Реших да ловя с мач,с фиксиран ваглер от 2,4 гр,дълбочина.Мача ми е 3,90м и ми позволяваше да ловя на максимална дълбочина 3,50-3,60м(с малко зор).Неприятно ме изнада факта,че бе с около 50-80 см по-дълбоко.Но си бях решил да съм с фиксиран монтаж и така и си лових - на 15-20м от брега.6-7 топки захранка с малко шарени червеи,3-4 прашки пак с шарен.Последва 5 мин. затишие и се почна - средно на минута-две по риба.През 4 часа непрекъснато стрелях с прашката шарен червей и периодично подавах малки топчици храна(леко по рехава).Тази комбинация отлепи рибите от дъното и ги строи пред мен.Излизаха едър уклей и каракуда(средно по 150гр,като имаше и няколко по-едри).Към 4:30 започнах да ловя на ситен торен червей с едно бяло червейче.Излизаха само каракуди,и то по-едрички,и няколко бабушки.На този водоем има много едри каракуди,по над 700гр и по това време би трябвало да са активни,но за съжаление не се обадиха.
Рибата не я знам колко кг. излезна,щото я пускам още като я откача от куката(последно време не ползвам живарник),но като бройка - около 30-40 каракуди и още толкова уклея.

п.п.Очарован съм от мачовата ми пръчка "Oracle power match"-3,90м на Shakespeare и от мачовото влакно на COLMIC - "Race sinking" - :D
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”