Лобош

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

k.nikolov
новобранец
новобранец

Лобош

Мнение от k.nikolov »

Здравейте колеги, искам да попитам какви са условията за риболов на Лобош. Никога не съм ходил там, но чувам добри отзиви. Така, че всяка информация 6те ми е от полза - къде точно, каква риба, на какво кълве, може ли да се лови и през нощта и по време на забраната и т.н. Благодаря!!!
MapuaH
разбира нещата
разбира нещата

Re: Лобош

Мнение от MapuaH »

k.nikolov написа:Здравейте колеги, искам да попитам какви са условията за риболов на Лобош. Никога не съм ходил там, но чувам добри отзиви. Така, че всяка информация 6те ми е от полза - къде точно, каква риба, на какво кълве, може ли да се лови и през нощта и по време на забраната и т.н. Благодаря!!!
Сега е разрешен само на Радибош - такса 3 лв. Рибата разбира се не се заплаща. Кой колкото може да хване толкова взима или пуска обратно. Риба - каракуда, червеноперка, уклей, костур, бяла риба, шаран, кефал, лин, сом ( не съм сигурен). Струв - традиционната - бял, торен, рибка и разбира се жито. Колегите , който практикуват дънен риболов да споделят стръв. Подхранката е задължителна. :) За нощен риболов също става, но при положение, че си направил около 10, 15 кг. риба през деня мисля, че няма да ти се лови през нощта :)
k.nikolov
новобранец
новобранец

Мнение от k.nikolov »

Благодаря за информацията колега! Само да попитам 3 лв на въдица ли си плаща и това за 10 - 15 кг на шега ли е или наистина там кълве доста :)
MapuaH
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MapuaH »

k.nikolov написа:Благодаря за информацията колега! Само да попитам 3 лв на въдица ли си плаща и това за 10 - 15 кг на шега ли е или наистина там кълве доста :)
3 лв. на човек е това. Можеш да ловиш, ако искаш с 20 въдици :) За килограмите не се шегувам, защото винаги когато ходя там хващам минимум 7,8 кг. Разбира се винаги връщам всичко обратно ! Може някой път да се уговорим и да направим един съвместен риболов. Ако има нещо, с което мога да помогна колега, казвай. :)
k.nikolov
новобранец
новобранец

Мнение от k.nikolov »

Може разбира се!
Благодаря за изчерпателната информация!
И искам да попитам също дали може да се лови без билет /предполагам че щом е платено може/, защото ако ходим по - голяма компания не всички ще имат билети.
Аватар
asenfisherman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от asenfisherman »

Колега без билет не може,нищо че е платено-справка ЗРА.По тоя повод доста народ отнесе актове в Пернишко,а и се сбогува с такъмите.
k.nikolov
новобранец
новобранец

Мнение от k.nikolov »

А един билет дали не върши работа. Все пак няма да ловим с 20 въдици. Пък и от отговора на колегата останах с впечатление че не се държи толкова стриктно. Ама няма как ще трябва да се вадят билети ако не е изтекъл срока. Благодаря за информацията, че иначе можеше да ни развалят излета :D Айде на слука!
MapuaH
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MapuaH »

k.nikolov написа:А един билет дали не върши работа. Все пак няма да ловим с 20 въдици. Пък и от отговора на колегата останах с впечатление че не се държи толкова стриктно. Ама няма как ще трябва да се вадят билети ако не е изтекъл срока. Благодаря за информацията, че иначе можеше да ни развалят излета :D Айде на слука!
Билет може да се презавери винаги колега, спокойно. Незнам досега някой да е проверен на Лобош. Поне аз колкото пъти съм бил там, за нещастие не се е случвало да ме проверят !!! А и да ме проверят ще ги направя сами да си говорят, защото само като види човек бреговете колко са "чисти" ще му стане ясно за какво иде реч :)
k.nikolov
новобранец
новобранец

Мнение от k.nikolov »

:D Абе и аз мисля че може да се завери по всяко време ама съм чувал че някои риболовни магазини в софия субират билети и ги носят на куп за заверка а по това време надали 6те се занимават тъй като няма да има много желаещи. /Ако някой знае в кои точно магазини моге да стане това моля да сподели/ Не знам тъй като моя не сум го заверявал в софия. Пък въпроса за билета го зададох тъй като прочетох че не правят проблем за броя на въдиците и си мисля че след като аз имам моге и някои без билет да лови с мен. Още веднъж благодаря и на слука! Явно ще се ходи на лобуш :D ама да видим кога.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”