Риболов на Рабиша

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
краси12345678
ще става разбирач
ще става разбирач

Риболов на Рабиша

Мнение от краси12345678 »

Търся информация зариболова на язовир Рабиша. Пишете ми на krasi12345678@abv.bg Благодаря
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

В момента риболов там няма поради забраната :!: , но иначе е страхотно местенце, което препоръчвам на всеки. Има хубава риба (и мнооого вкусна :oops: ) и въпреки че водоема е доста капризен на моменти, риболовът там е чудесно преживяване.
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Райчо Китов
новобранец
новобранец

Мнение от Райчо Китов »

Колега а за откриването??
Къде е добре да се застане,целта е каракуда и шаран...от брега или на внасяне,няма значение важно е да го има...мерси

п.с. а и местото за палтатка да става горе-долу
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Колега а за откриването??
Къде е добре да се застане,целта е каракуда и шаран...от брега или на внасяне,няма значение важно е да го има...мерси
Колега, в другия форум вече ти дадох някой идейки, но щом питаш ще ти кажа още:
Ще започна с уточнението, че каквото и да ти кажа ще е само "по принцип" валидно за езерото и то може значително да се различава от моментната ситуация, която ще завариш. Имам пресен пример от миналата година, когато всичките ми познания за този водоем бяха обърнати с главата надолу - на местата, където винаги съм ловил страхотна риба беше абсолютна мъка :? :roll: За тази година не знам....
Места за палатка:
1. Западната страна на езерото (в дясно от водната кула). Сравнително полегат бряг, особено ако си по-далеч от кулата. Нужно е внасяне на въдиците навътре, ако ще гониш сериозна риба. По мое мнение в последните години не е добро място за шаран :idea: За каракуда и бабушка е ОК.
2. Източната страна на езерото: много полегат бряг и абсолютно задължително внасяне на стръвта поне 100-150 м. навътре. Добри места за шаран. Каракуда предполагам също има (не съм посещавал тази страна на езерото)
3. Южната страна (под вилната зона): малко на брой удобни места за палаткуване, но ги има. Брега в по-голямата си част е отсечен и дълбочините са доста сериозни :!: Любимите ми места за риболов на таранка (точно тези на които миналата година се хванах за палците :oops: ). Държат също и шаран, костур, бабушка. За палатка ти препоръчвам полянката до т.нар деривация - чисто, горичка, полянка, дълбочина в ляво, полегат бряг от дясно.
4. Северната част - също е удобна за лагеруване...с известни резерви към евентуалните къпещи се (има нещо като плаж). Навремето бяха едни от най-резултатните места за шаран и едра каракуда. Миналата година (при невероятно високата вода) също. Сега - трябва да се провери :roll: :?
Най-лесно достъпни са западната и северната страна (през с. Толовица). При Южната (през вилната зона) са кофти последните 400-500 м (само със соц-возило или джип), а източната май е най-трудно достъпна...
В края на крайщата, ако трябва да обобща някакво конкретно предложение, съдържащо всичките ти изисквания...много ще ми е трудно :oops: :roll: :roll: За високо ниво на водата бих ти препоръчал западната част, а при по-ниско - южната (при деривацията)
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Всъщност, предвид сравнително ранната дата на която ще си там, може би все пак по-добрия избор са местата от западната страна.
Ще се опитам да ти дам прясна информация в понеделник, но така или иначе ще трябва сам да си прецениш.
Аватар
Ванко
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ванко »

Stefko написа:Всъщност, предвид сравнително ранната дата на която ще си там, може би все пак по-добрия избор са местата от западната страна.
Ще се опитам да ти дам прясна информация в понеделник, но така или иначе ще трябва сам да си прецениш.
Стефко здрасти би ли дал инфо ако знаеш,Рабиша взели ли са я под аренда или не, защото на последък се пускаха едни слухове,че билапод аренда.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Стефко здрасти би ли дал инфо ако знаеш,Рабиша взели ли са я под аренда или не, защото на последък се пускаха едни слухове,че билапод аренда.
Доколкото знам не е под аренда :roll: :roll:
Райчо Китов
новобранец
новобранец

Мнение от Райчо Китов »

Stefko написа:Всъщност, предвид сравнително ранната дата на която ще си там, може би все пак по-добрия избор са местата от западната страна.
Е колега мерси много за изчерпателния отговор....по думите ти разбирам че най-важно е нивото на водата,а доколкото разбрах в момента е мноого високо,та вече губя увереност за там...май по - добър вариант остава яз.Кула, понеже твърдо съм решил да съм по този край :?
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

по думите ти разбирам че най-важно е нивото на водата,
Всъщност за този водоем ми е много трудно да установя какво точно и в каква посока влияе върху кълването на рибата. Факт беше, че високото ниво обърка доста риболова миналата година. Сега не знам как е, а и няма да мога да получа прясната информация, която бях обещал. Сори :oops: Ако наистина е високо нивото можете да се пробвате от северната страна. Трябва ти обаче лодка, с която да влезете зад залятите храсти и да ловите от нея на плувка :? Ето там някъде:
Изображение
Не се вижда добре, но това са местата вляво от кулата (гледано от брега) :?
Другия вариант е заливчето в югозападната част на язовира, и по-точно южния му бряг. Местата са непосредствено преди гората и началото на стръмния бряг... Не знам дали обясних добре :roll: Надявам се някак да се ориентираш добре на място и да направиш добър риболов :wink:

П.П. Само между другото: Кула не ми е от най-любимите водоеми! Няма кой знае каква риба, пък и същата понамирисва доста (ако мислите да я хапвате). Предпочитам "Полетковци", но доколкото знам в момента е източен и почти няма вода там :evil:
Аватар
s45
новобранец
новобранец

хмммм

Мнение от s45 »

а бе колега къде е това уютно гйолче \дупката на пътя\, че много ми я хвалят , че се вадели хубави риба \ТАСОВЕ\
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

а бе колега къде е това уютно гйолче \дупката на пътя\, че много ми я хвалят , че се вадели хубави риба \ТАСОВЕ\
Хм, не знам дали към мен беше тоя въпрос, ама нищо не разбрах от него :roll: :roll: За Рабиша ли питаш къде е, за друг водоем ли, за конкретно място до някакъв път с дупка ли??? И какви са тея "хубави тасове" дето се ловят там :?: :?
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Абе никой ли не се прибра от тая Рабиша, та да каже какво става горе?? :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”