На риба на яз. Борика

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

lubecky
новобранец
новобранец

На риба на яз. Борика

Мнение от lubecky »

Предварително се извинявам ако темата ми не е в правилният раздел,
нека я преместят.
Нов съм във форума ,от София съм ,студент съм в ТУ, Любомир се казвам драго ми е .... :wink:
Та сега по темата от няколко дни на сам ме агетират за язовир или микроязовир незнам БОРИКА в близост до ихтиман
,интересно ми е какво излиза там ,някои ходил ли е ,какъв такъм иска, и т.н.
не намерих скорощни теми от там за това и питам
благодаря предварително и наслука :?: :!:
Аватар
vodi77
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: На риба на яз. Борика

Мнение от vodi77 »

Аз пак съм за риба;;;;
Brevering
новобранец
новобранец

Мнение от Brevering »

Здрасти, Любо.
Борика не е лошо гьолче, но си има някои особености... Ходя там през забраната от няколко години и мога да споделя наблюдения...

1. 06:00 не е лошо вече да си там, че после панаира става голям, а и кълването става друго...
2. Ако има шанс за дъжд по-добре оставяй колата горе до стената, че от долу трудно се излиза ако завали.
3. Каракуда кълве почти на всичко (плувка, дъно, червеи, жито, хляб, царевица...). Не прекалявай със захранката, понякога има обратен ефект. По шепа царевица на 1/2 час е достатъчно според мен. По-едри каракуди съм хващал главно на царевица. Масовия размер е до "шамарче", рядко излизат до към 6-700 гр.
4. Шаран си има. Сега за 6 кила не знам, по-миналата година видях хванат едър шаран, на око около 4-5 кг. но е по-скоро изключение. Масовите са 1-3 кг. Досега съм хващал там шаран само сутрин много рано (преди 8:00) много тихичко на плувка близо до брега на дълбочина 1-1.5 метра. Миналата година колега има 22 шарана от 14 или 15 излета, така че си има, но са малко, наплашени и хитри. Хищник там нито съм чувал да е ваден, нито съм виждал нагризани каракуди.
5. Ходенето от далечната на подстъпа страна (през стената) е хамалогия, но си струва :idea:

Ако имаш още въпроси - стреляй смело на лични :D

Поздрави,
Станимир
дими гор 196
новобранец
новобранец

Мнение от дими гор 196 »

Каракуда,шаран, сом,раци. Язовира е зарибен с шарани по 700-800г. за последно през 2007г.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”