Сафридът се показа

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
ihtiandar
новобранец
новобранец

Re: Сафридът се показа

Мнение от ihtiandar »

Вярно,че темата не е наречена "екорезила на българския риболовец",но ако не я бяхме захапали в най актуалната тема към момента а именно кипенето на сафридения риболов,там където всеобщото мнение на риболовците показа,че и резила е найя голям, надали някой щеше да влезе в тези теми за екологията и да коментира точно този момент за замърсяването на черноморския бряг именно по повод риболова на сафрид.Има и нещо друго , защо хората правят най-скъпите реклами в най-гледаното телевизионно време ами защото всеки знае,че тогава зрителския интерес е най голям а и в случая става въпрос за родното ни черноморие,което е едно от найценнитени дадености от природата."Сафрида се показа" и ще си отмине но фъшкиите след нас ще останат дълго.Ако желаете и мислите,че можете да се солидаризилате с това,че баш тука си му е мястото да речем някой ред по този проблем , резнете ми мнението но аз си оставам на това мнение и на същата позиция.Едва ли е толкова належаща цензура за неща които не само са актуални но и наболели и реални и то точно в този момент и на тези места които посещаваме в момента и са повод за коментарии в тази тема.Не мисля,че се отклоняваме съществено от темата.Не винаги ако си жаден пиеш вода,понякога пиеш и...." студена вода ".
dach
новобранец
новобранец

Мнение от dach »

Имам си едно местенце до Германката което не го посещават много хора, защото не знаят как да стигнат до него от многото строежи. Ходя си редовно там , по малко риба дава , но поне не е навалица, по липсата на боклук познавам. Всеки път обаче освен моите си лайна си пълня чувалчето и с всичко което видя наоколо. Не ми е проблем да нося нагоре по скалите още малко боклуци. Вчера бях на Корекя и пак направих оборка на скалата на която бях застанал, даже на дядото до мен му прибрах пликчето от вафлите, то не бяха картончета от чепарета, кутийки от бира и т.н. Всичко напълних една торбичка и е сложих в половината кофа с риба. Чета тука много съфорумци ходят на Корекя , но досега не съм видял някой да прави оборка. Колеги апелирам не си обирайте само вашия боклук , а и всичко що видите около вас, така ще даваме и личен пример на нехранимайковците около нас и в един момент те ще се замислят преди да серат.
Много е лесно да се пише по форумите , но трябва и да се прави нещо.
Каракаша
новобранец
новобранец

Мнение от Каракаша »

Вчера вечерта ми звьннаха да влизаме от панорама ,че излязал сафридец но аз за сьжаление вече бях пиян от обед :lol: . Днес по кьсно ще ви кажа точно какво са хванали.
Аватар
sarfa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sarfa »

дДаченце,кое е това местенце че да отида и аз да си хвана за едно тиганче. :weedman: :smt026 :prayer: :smt035
Няма нищо по - хубаво от лошото време!
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

Открих и аз на морето :D . Това е от вчера. Подробности :arrow: ТУК
Изображение
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

на колегите дето им е убягнало... има го вече в бургаския залив :arrow: тук :D
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
own
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от own »

Здравейте колеги,
Днес рано се събудих по традиция в Шопия, но след 4-5 шофьорлък съм си във Варна за няколко дни. Веднага цъфнах на Ной към 17ч.. Бях сложил нормално чепаре с тъмни перца и след 3-4 хвърляне се усети малко тежест. Първият сафридец вдиша от въздуха :P , но късмета не му изневери и след като се пльосна на плочата зад тетраподите( южният рог) с две, три салта скочи във водата. На следващото замятане тряснах 4 наведнъж и то доста прилични....
След това...греда! Бяхме се събрали към 15-20 калпака и епизодично се вадеха по няколко рибки. Единият колега напълни чепарето, но се случи само веднъж. Водата беше доста тъмна, може би заради ниската сива облачност. Последва гръм, ветрец и то доста и се почна един приятен дъжд на порииви... :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: ...въдицата в багажното и газ към дома.
Един оранжев тлъст котак се беше скрил под козирката на трафопоста...намаза - :shock: - хапна прясната рибка.
Надявам се утре като се събудя (хаааа, като съм тук що ли се будя все по изгрев) да е хубаво времето и да се разпиша както подобава. Все пак бая километри са....срамота, ако не се нацелим с делфините :D
Поздрави на всички.

П.П. Може да пиша рядко, но чета всеки ден!
:)
:)
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

Събота го дават да се оправя.......успех
За да поискаш, трябва да дадеш
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Здравейте! :D
От 01.05.2009г. до 06.05.2009г. бях във Варна. :D Ловях предимно на Морска гара. Не можах да хвана карагьоз, за което бях тръгнал, хванах само 2-3 хариба, но те пък и не кълвяха на карагьозените чепарета(с куки 4-и и 6-и номер), а на сафридени (с куки 10-и номер). Специално заради карагьозите си бях направил няколко оловни тежести с куки тройки на тях, :idea: защото миналата година хванах карагьоз, захапал оловната тежест. Резултатът обаче беше изненадващ - хващах едри меджиди, които бяха захапали тройките :shock: , сигурно заради червения цвят на куките тройки. И така на първи май следобяд друга риба освен меджид не хванах, хората около мене хващаха по някой друг сафрид, но аз - не, ще ловя карагьоз. :lol: И аз хубаво си ловях карагьоз, ама друго освен меджид на тези огромни куки така и не хванах. :( След тази моя проба от 02.05.2009г. започнах да ловя или със сафридено чепаре(с куки 10-и номер) или със комбинирано за карагьоз и сафрид (с куки 10-и, 6-и и 4-и номер). За риба ходех сутрин от 6:00 до към 10:00 и след обяд от 17:00 до към 20:00 - 21:00 часа. Хващах средно по около 10-ина сафрида на улов. Сафрид се появяваше след 7:00 часа, а веднъж дори след 9:00 сутринта и то за около половин час. И въпреки, че изкарах и четири сафрида наведнъж, рибата си беше малко. Рекордният ми улов беше 26 риби, от които един хариб и останалото сафрид. Това стана на 3-и или 4-и май на спининг. Като не броим меджида, който го има доста и гюмюша, който е толкова едър, че колкото и да го събираш трудно можеш само с него да покриеш дъното на кофата и епизодично улавяните хариби може да се каже, че риба на чепаре (разбирайте сафрид) в района на Варна все още няма. Но ми направи впечатление, че някои колеги хващаха повече от други (аз бях някъде посредата) и се чудя от къде идва разликата – дали от чепаретата, дали от майсторлък при воденето на чепарето дали си е просто слука или пък от всичко по малко?
Наслука на всички! :D
kiko73
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kiko73 »

Събота го дават да се оправя.......успех

чакам с нетърпение , само се чъдя накъде но май ще е към траката
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Незнаех къде да пиша,а и не ми се отваряше нова тема за това ще пиша тук покрай риболова ми на 6 май на морска гара,който не е много за говорене,дойде журналист и от 70 човека на морска гара с триста зора се събрахме 10 човека да отидем до плочата,за да ни снима и да направим подписка във връзка със забраната да се влиза и лови там.Всички реват,че затворили плочата, а като дойде време да се направи нещо по въпроса всички се правеха,че не чуват като ги викаме.Не че нещо ще се промени,но на този етап и това е нещо,а за тези,които се правиха,че не чуват много поздрави и успехи.
Зарганолог
bozaviq
новобранец
новобранец

Мнение от bozaviq »

ето и малко инфо от мен.снощи на ной от около 19,15 до 20,45 57 сафрида в големия дъжд . доста хора си трагнаха но останахме само аз и колегата ОРИЗА който беше със малкия си преди това риба се взимаше почти редовно но колегите бяха вир вода и след като излезе силен северен вятър си трагнаха защото бяха премразнали а ние останахме тъй като не ни беше валяло преди това.днес виждам че поне за сега времето е перфектно и се надявам довечера да има по добри постижения .чакам потвърждение от едни приятели за траката и ще ви светна ако са взели нещо
kirche
новобранец
новобранец

Мнение от kirche »

как да вярваш после след като и аз вчера бях на ной,пална скраб вече се наслушах на тези кой колко хванал,както и за морска гара от 60 човека дали имаше 10 сафрида извадени.
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

Нещо става пред Галата ,петнайстина лодки струпани в село......
За да поискаш, трябва да дадеш
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

На попчета са,преди 40мин.говорех с Божо,той е на Палеца.
Няма сафрид там.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”