Ред и дисциплина на сдеващите срещи !!!

Риболовни срещи - директно на водоема, както и директно на Маса :)

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Ред и дисциплина на сдеващите срещи !!!

Мнение от AL KAPONE »

:lol: :lol: :lol: Ред и дисциплина - Пак излизате от заглавието....
По същество да караме! Дискусията край няма да има... :wink:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
zarganski
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от zarganski »

gloupan написа:Макар и да не съм писал и давал предложения по организацията на НС(все пак бях новобранец) и за да не съм като в небрано лозе ,да се въртя на поляната и да се чудя къде да се подслоня,реших кардинално за себе си проблема....
Че и за мен даже го реши :lol: :lol: ,макар,че само BBQ-то ти стигаше :lol:
и требе да кажа, че изобщо не се въртя по поляната а само около масата :lol:
П.П. "Маргарит и Маргарита" е поучителен филм значи... и аз си искам НАША ШАТРА!!!

EDIT: Опс, Ал е прав, поувлякохме се :oops: :oops:
if there is no fishing in paradise, i am not going!!
robin_ani
новобранец
новобранец

Мнение от robin_ani »

nasco2 написа:
robin_ani написа:Съберете се пак тези които се познавате, а тези които дойдохме с надеждата да се запознаеме с колеги от различни краища на страната останахме на поляната в тъмното.

Абе пич даи тогава да се събереме 10 човека да дадем по хиляда лева и после да организираме транспорт и разпъване и да ви звънкаме да си приготвите въдичките и да кажете от къде да дойдем да ви вземем.

Защо си останал на тъмно сам в поляната Защото не си си носил шатра, осветление, маса, столче. Тук се прави някаква предварителна организация не съм те забелязал да участваш в нея. Влизаш в некакъв форум виждаш, че се готви купон регистрираш се и идваш да ловиш риба на платено, но безплатно и решаваш,че някои ще ти се помоли да седнеш като ти отстъпи своито място, баси простотията.
Виж сега ние си доидохме с цялата екипировка даже си носиме по две маси че знае ли човек може да не стигне една. Може би тръгнахме с прекалено големи надежди че някои от по старшите ще ни приобщи. Пиене и ядеме имаше бол та даже си и върнахме.
Аватар
Светльо-toxin34
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Светльо-toxin34 »

А сега де!Поне запозна ли се с някои?Или реши,че ще обикаляме поляните крещейки:Има ли от форумаааа!!!?!Идваш казваш кои си що си,запознаваш се с някои.Питаш кои кои е и чак тогава ако останеш на поляната пишеш.Или очакваш да те посрещнат като Радецки на Шипка?
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

robin_ani написа: Виж сега ние си доидохме с цялата екипировка даже си носиме по две маси че знае ли човек може да не стигне една. Може би тръгнахме с прекалено големи надежди че някои от по старшите ще ни приобщи. Пиене и ядеме имаше бол та даже си и върнахме.
Виж сега, колега Робин, преди точно една година и аз не знаех какво е туй НС, не познавах лично никой от колегите съфорумци, та дори и от региона , в който живея освен мен и шурето, никой до сега не е ходил на това национално събитие! Показвал съм снимки, клипове и разните му други иширети на приятели риболовци и всеки казва: "кога ще е следващата, че да дойда?" Да, ама не - за това се иска преди всичко желание. Та и аз като тебе ме беше хем срам, хем и малко страх да не би Ония да си помислят нещо за мен. Всеки си се разпъва според чергата! Сега мога да заявя, че повече от половината активни потребители на форума ме познават, но това не се дължи на факта, че съм си седял сам на поляната и съм чакал някой да дойде и да ме покани на общата трапеза! Не се сърди на Наско, Любо, или на който и да било - на трапезата винаги има място за още един (или няколко).

По въпроса за общата покривна конструкция - съгласен! Пишете ме и мен, пък аз ще се опитам да подсигуря лептата когато и където трябва.
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

ВИЖТЕ СЕГА,взехте да ме ядосвате и ще почна да п";вам без да съм пил грам от 6ти насам.Кой обиден,кой с наранено сърце,целта е да се вземат мерки и тези неща да са история на следващата НС :evil: :evil: :evil: Спрете се и си запазете хапливите думи,за НС6 и кат са напием ще си ги казваме тогава :lol: :lol: :lol:

А сега по сериозно че ще ни метнат катинара :wink:

Аз имам възможност да повикам момче което работеше при мен на аргона и пари за майстор няма да се дават.Ще ни трябват само за материал и за платнището на тентата. Чапито ви цитира моя пост с ангажимента ми към Вас и няма да го повтарям на ново!!!

1.Който имат идеи за конструкцията,моля да започват да правят чертежи,но нека да са направени чисто за да може този който изберем,да се чете спокойно от хората които ще ангажирам да започват да заваряват и пасват нещата.
2.Избираме една от конструкцийте и решаваме колко такива ще правим за да има място за всички и стари и нови колеги.
3.Намираме най-добрите цени на материала и започваме да събираме парите за него.
4.Купуване на материела и заваряване на елементите.
5.Викам на гсти Джокерчето/имампредварителна уговорка с него/ и взима размерите като същевременно ми казва цената на материала.
6.Събираме и плащаме материала на момчето и до няколко дни ще имаме готови чергилата на конструкцийте/2-3 или 4ри модула/колкото решим да направим.

От мен остава довършителните рботи като опъна тук модулите на плажа за да видя как и какво трябва да вземем за да са спънати винаги ядо и да не може никакъв вятър или дъждове да ни тормозят докато разискваме световното положение на риболова по на чаша с "Английски чай" :lol: :lol: :lol:
ще съберем пари да се купят няколко здрави колана с тричотки и аз ще направя здрави колчета от арматура с ухо за да се забиват на всякъде с чук и да са стабилни.Това смятам да направим и понеже ако не вземе някой инициативата и да организира нещаща,ще се дръгнем още десет - двайсет дни и ще дойде НС 6 и пак ще има да се питаме кой колко тенти ще носи !!!

Проявете самоинициатива и започвайте рисуването на констракцията за "Шатра - НаРиба.Сом" и да свършваме с препирните и убидите !!!

:!: :!: :!: Много е важно когато се чертае,гледайте транспортната дължина на зглобките да е такава че да ми е лесно пренасянето а после и лесно да се зглобява и разглобява.Джакера ще направи за тентите калъфи за по лесното транспортиране също - мислете и ще има награда за този който направи най-добрата конструкция и спечели гласовете при избирането :!: :!: :!:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
zarganski
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от zarganski »

Не може да няма един строителен инженер поне във форума или архитект :lol: не че ни трябват за едната шатра, но си има специфика и тва-онова :oops: да стане както трябва, демек ергономично :wink: :lol:
Б..си, учих чертане като малък :oops: ама сега :smt017
if there is no fishing in paradise, i am not going!!
Аватар
drat
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от drat »

От чертежи, схеми и заварки неразбирам но ще се включа с финанси. Любо печели шише по избор за готината идея. Мисля, че варианта за няколко модула е най-удачен за наще мероприятия. :D
Изображение
Аватар
Бай Гого- Сиромаха
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Бай Гого- Сиромаха »

Само като идея за модел...Може да се направят и на по две части...

Изображение

А ето тук и по малки :arrow: Цък..
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Мисля,че това е нашият вариант!

Изображение

ИзображениеИзображение
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Според мен,трябва да се придължаме към размерите на нормалните тенти,които до сега ползвахме или поне да са на тази височина но с 30 см по широки и по четири метра дълги модули.Можем да направим три модула по 6 или 8 метра мисля че ще са достатъчно.Правя си това заключение от тентите които бяхме наредили.Може би и да греша но се опитвам да си върна в паметта,как изглеждаха омо ако изобщо ми е останало нещо не-промито след запоя :lol: :lol: :lol: Знам че ще намерим решение на проблема но иска малко да си размърдаме мозъците,поне това което е останало след срещата :wink: :wink: :wink:

Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

А може ли да се вземат размерите от 1готова шатра и да се направи по дълга примерно колкото 3шатри събрани в 1 но брезента ще е цял и няма да ни вали и да бъдат 2-3 такива модула
Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти
Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Сапунче,затия дето сте ги показали,просто забравете.Обадих се на телефона който има в сайта им и няма да ви казвам,как ме заболя сърцето когато ми казаха цената :shock: 15 000 и...лв без ДДС :roll: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Ще паднат заварки и това е,защото това което хората предлагат е направено само от Алуминий с стоманени спънки /столици/.направо луда работа.Ще си я направим по Български и ще я направим евтина с наш труд и така :lol: :lol: :lol:

Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Да бе Любак,това е ясно!Просто за насока към размерите са тези снимки!
Ясно е,че е самоделка от няколко модула!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Бай Гого- Сиромаха
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Бай Гого- Сиромаха »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Сапунче,затия дето сте ги показали,просто забравете.Обадих се на телефона който има в сайта им и няма да ви казвам,как ме заболя сърцето когато ми казаха цената :shock: 15 000 и...лв без ДДС :roll: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Ще паднат заварки и това е,защото това което хората предлагат е направено само от Алуминий с стоманени спънки /столици/.направо луда работа.Ще си я направим по Български и ще я направим евтина с наш труд и така :lol: :lol: :lol:
Не бе Любе..не да ги копуваме,ако може да си избереме модел и да се мисли конструкцията и сглобяването..
Заключено

Обратно към “Срещи и Купони”