Въпрос: Как правилно да нанизваме торен червей

Модератор: Paublo_Eskobar

kody
новобранец
новобранец

Въпрос: Как правилно да нанизваме торен червей

Мнение от kody »

Здравейте риболовци! Искам да попитам как правилно да нанизваме торния червей, защото според мен е изключително важно за успешно кълване. За мен е много трудно нанизването, червея е много хлъзгав и жизнен, и при неправилно нанизване той се къса и лесно се "краде" от рибата. Благодаря предварително!
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Re: Въпрос: Как правилно да нанизваме торен червей

Мнение от GODzillata »

За риболов на плувка ли?...Явно зависи от размера кука и дължина на червея.
При кука 10 и нагоре, аз го пробождам на 2-3 места, а не по "класическия" начин.
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
kody
новобранец
новобранец

Мнение от kody »

Става въпрос за риболов на плувка, малки куки номер 14.
Аватар
bat_boiko_nikolov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от bat_boiko_nikolov »

Нанизването на червейчето наполовина и оставянето на другата половина свободна винаги има по-голям ефект като примамка.Лошото е,че в този случай засичането трябва да се съобрази с този факт.Има и доста гелета при него.Но при хищник го прилагам задължително.
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
Аватар
kaminero65
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kaminero65 »

При всички случаи на нанизване много трябва да се внимава да не се прободе виталният пръстен на червея защото умира много бързо и става неефективен.Лично аз го бода един път през главата и втория път под пръстена като го нанизвам около 5 мм на стеблото на куката.Бода на куката оставям задължително открит
Team Milo - feel the difference
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

kaminero65 написа:При всички случаи на нанизване много трябва да се внимава да не се прободе виталният пръстен на червея защото умира много бързо и става неефективен.Лично аз го бода един път през главата и втория път под пръстена като го нанизвам около 5 мм на стеблото на куката.Бода на куката оставям задължително открит
Най-често така го закачам, като в зависимост от кълването пускам да виси повече или по-малко, но задължително крия върха на куката вътре.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Awes0me
новобранец
новобранец

Мнение от Awes0me »

GODzillata написа:За риболов на плувка ли?...Явно зависи от размера кука и дължина на червея.
При кука 10 и нагоре, аз го пробождам на 2-3 места, а не по "класическия" начин.
А какъв е класическият начин колега?

Аз по кинги съм чел , че се нанизва на главата и се оставя целия да виси,което е доста странно,и не съм го прилагал.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Awes0me написа:
GODzillata написа:За риболов на плувка ли?...Явно зависи от размера кука и дължина на червея.
А какъв е класическият начин колега?

Аз по кинги съм чел , че се нанизва на главата и се оставя целия да виси,което е доста странно,и не съм го прилагал.
Ами така де...през главата по протежение на куката и остатъка си виси.
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

ако е увьртян по куката забрави шаран да ти удари.за таранка важи и даже е задьжително,защото ако оставиш да виси почти всеки удар кьса висящото.ма това е баси вьпроса щекотлив и не зависи ли от рибата която се лови,характера на водоема,големината на червея,такьма и пр :roll: аз така правя-обикновено оставям да виси една трета.ако хвьрлям за шаран или бяла мряна слагам доста по големи куки и ползвам доста по големи червеи,като ги нанизвам през главата,прекарвам ги по цялата кука и по влакното и оставям само малко от опашката да виси-пбаче главно сьс земен се прави номера.правил сьм си доста експерименти по разни развьдници и колкото и да е странно може да бька от риби,обаче ако не поставиш червея по някакьв ОПРЕДЕЛЕН начин или пьк ако си носиш от кьщи-няма и да пипне,ама ако напр изкопаеш някьде наоколо и на едно парченеце сьс стьрчаща ,непокрита кука се скьсва да дава..беее.....рибешка му работа :D
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

Нанизвам го два пъти, оставям 1/3 да виси, издърпвам го максимално към стеблото на куката и слагам 1 или 2 бели за "стопер". Белите ги забождам само на една кожичка от към главата, за да останат живи и да мърдат. Тяхната коже е по-твърда и контрата на куката не позволява нито те, нито торния да падат. Сандвича дава добри резултати :lol:
нямам живарник
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

А за да не ти се хлъзга червя го пускаш на земята да се оваля в прах и след това го нанизваш както си искаш :))
българче
новобранец
новобранец

Мнение от българче »

Това с белия червей за стопер ще го пробвам още в Събота :)
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”