Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Въпрос за спод,ракета и смисълът от тях?
Модератор: sapuna
Въпрос за спод,ракета и смисълът от тях?
Здравейте колеги,след като почти се "обзаведох" с шарански пособия дойде време сериозно да помисля по въпроса със захранването.Доста неща попрочетох,но така и не мога да взема решение как да постъпя.Затова реших да попитам хората с много по-богат опит от мен.Мислил съм и за вариант радиоуправляема лодка за захранване.Според мен ако си взема лодка се обезмисля покупката на спод и макара за него,но за мен е важно да чуя мнението на хората,които с години са по язовирите.Пропуснах да кажа става въпрос единствено и само за риболов на язовири.
-
- новобранец
Re: Въпрос за спод,ракета и смисълът от тях?
Здравей колега,добре си се ориентирал,но трябва много добре да си помислиш,дали на тези водоеми ,който ще посещаваш ще правиш излети и без разпаване с лодка.В този случай ще ти трябва Спод Род и Ракета,само когато търсиш рибите от рака на по-големи дистанции,ако ги търсиш близо до брега,където можеш да храниш и с рака или прашка естествено нямаш нужда от тях.А по вапроса ти за радиоуправляема лодка,си помисли дали ще внасяш в близост до закачки,защото ако противника ти влезе в тях,нямаш шанс
.Тук бих ти препорачал надуваема лодка,с нея имаш по добър контрол върху рибата ако влезе в закчките.Така че варианти има,ти сам трябва да си претцениш каде и как ще ловиш и съответно какво ще ти е нужно.Желая ти късмет и успешен Сезон! 

-
- и господ не е толокова добър
Вземи си от всичко винаги се налага.За платените е за предпочитане,малка ел.лодка.За свободните надувна.Спода за състезателите

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
започни с спод
и с нормална лодка(когато се налага)
това са класическите начини
и с нормална лодка(когато се налага)
това са класическите начини
Вземай радиоуправляема лодка. Много полезно пособие независимо дали става дума за риболов на малки или големи дистанции. Дали язовираите на които ще ловиш са свободни или частни няма значение - дистанционната лодка е голямо удобство и освен това вкарваш на избраното място без да плашиш рибата и захранваш много точно петното което ти дава по-големи шансове за успешен излет 

-
- и господ не е толокова добър
Така е но да си купи хубава лодка със сонар,джипиес и другите аксесоари требва да се изръси към 4 000лв.St! написа:Вземай радиоуправляема лодка. Много полезно пособие независимо дали става дума за риболов на малки или големи дистанции. Дали язовираите на които ще ловиш са свободни или частни няма значение - дистанционната лодка е голямо удобство и освен това вкарваш на избраното място без да плашиш рибата и захранваш много точно петното което ти дава по-големи шансове за успешен излет

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- carpsliven2
- сериозен играч
Във всички случаи лодката си има предимства понеже ти пести време и пари.
Фърлял ли си двайсетина ракети да видиш какво хубаво нещо е след многото распъване на оборудване шатри и други глупости. Намразих ракетите вече
И със ракетата неможеш да направи концентрирано петно .. понеже замаханията са различни. Нехабиш и ПВА-продукцията.. и няма опастнос със замаха да уцелиш дървоили садка например ако ловиш в близост до закачки
И всъщност закакво ти е спод като с обикновенна пръчка също може да бухаш с ракетата .. аз даже мятам с един СЪРФ. Ама трябва да внимаваш с дистанционните лодки защото и там има много засади 
Фърлял ли си двайсетина ракети да видиш какво хубаво нещо е след многото распъване на оборудване шатри и други глупости. Намразих ракетите вече

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
-
- научил се да хвърля
Всичко зависи от средствата,с които разполагаш и местата на които ще ходиш!Ако ходиш по арендовани водоеми,където рядко позволяват използването на обикновена лодка и можеш да си позволиш радиоуправляема лодка взимай без да се замисляш и забравяш за всичко!Другото добро решение е надуваема лодка,която на свободните водоеми върши перфектна работа-300 лева за що годе ставаща лодка и 400-500 за сонар и работата заспива!
- nikaro
- ще става разбирач
Вътрешна гума и плавници
най-евтиня вариант

най-евтиня вариант

- dedeff
- разбира нещата
Това са глупости.nikaro написа:Вътрешна гума и плавници![]()
най-евтиня вариант
Колега спода на Серт е 160лв.Макара за спода около 150лв.Ракета от порядъка на 20лв.Конеца около 40лв.тотала е от 350-400 лв.Лодка от 400лв втора употреба до 600-1200лв чисто нова.Избора си е твой.П.С. Спода на Фокс е перефектен на цена от 260лв.
Без жени можем,без риболов не можем!
Благодаря на всички колеги за съветите!Реших,че е най разумно да изчакам и да си взема една радиоуправяема лодка.Едновременно става и за захранване и за разпъване.При положение,че имам гумена лодка и сонар,ще считам оборудването си за попълнено.
-
- научил се да хвърля
Като си вземеш радиоуправляема лодка за всеки случай си вземи и жилетка с плавници.Особенно ако е евтина с китайски компоненти. В Ст. Загора едни познати правят , та от тях знам че надеждна лодка под 1200 лв. няма.Послушай Снегчо за джипиесите и др. компоненти. 

- carpsliven2
- сериозен играч
Колега спода на серт хвърля 3 метра повече от корава пръчка от 15 лева .. неразбирам що тряа да махаш с ракетата със скъпи такъми и плетени конци.. това е само за състезателиdedeff написа:nikaro написа: Колега спода на Серт е 160лв.Макара за спода около 150лв.Ракета от порядъка на 20лв.Конеца около 40лв.тотала е от 350-400 лв.Лодка от 400лв втора употреба до 600-1200лв чисто нова.Избора си е твой.П.С. Спода на Фокс е перефектен на цена от 260лв.

п.п. пък 20 лева за китайска долнопробна пластмасова ракета с някво ефтино истриваемо надписче няма да дам никога.

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
Не мисля да взимам каква да е лодка и на всяка цена,когато реша да я купувам,ще се допитам до разбиращи и можещи хора и тогава ще я купя!Точно затова сега съм стопирал всякакви покупки,защото или ще си взема читава или никаква.А ти незнаеш и че не мога да плувам,тъй че и плавниците заедно с жилетката са ми излишни!don4o написа:Като си вземеш радиоуправляема лодка за всеки случай си вземи и жилетка с плавници.Особенно ако е евтина с китайски компоненти. В Ст. Загора едни познати правят , та от тях знам че надеждна лодка под 1200 лв. няма.Послушай Снегчо за джипиесите и др. компоненти.

Разбира се че има..don4o написа:........ Ст. Загора едни познати правят , та от тях знам че надеждна лодка под 1200 лв. няма.................