Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Сафридът се показа
Модератори: emo vasilev, alekst
- hgtod
- вече хвърля и на тежко
Re: Сафридът се показа
Искам да попитам to6eto69 колко е дълга надуваемата лодка от клипа на КИРО?
- jibira
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Какво означава това?КИРО написа:Тъкмо сядам една малка ркия да ударя.
Имам към кило,кило и половина.Ама задуха североюжния (източния ),и мъна от морето.
По-късно може и снимки да пусна,ако не ме мързи де.
Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
Kире, силмо ли духна от изток, да знаем дали ще върне сафрида?КИРО написа:Тъкмо сядам една малка ркия да ударя.
Имам към кило,кило и половина.Ама задуха североюжния (източния ),и мъна от морето.
По-късно може и снимки да пусна,ако не ме мързи де.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Означава,че напускаме морето,прибираме се,пайдос от морето,въз към брега.

А,С,.вдигна към 2 бала пред 101-вия буй,нямахме време да стоим повече,мисля че ще
доведе сафрида пак.

А,С,.вдигна към 2 бала пред 101-вия буй,нямахме време да стоим повече,мисля че ще
доведе сафрида пак.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
някаква информация от южното черноморие и по специално около Созопол ??
Качествени чепарета Borkata

- КИРО
- Обратна връзка:
За Созопол не знам,
ама чакам Любака да се обади,
днес е наблюдавал нещо интересно на север.
ама чакам Любака да се обади,
днес е наблюдавал нещо интересно на север.

-
- научил се да хвърля
в поморие има ли сафрид някой има ли инфо 

" Най-сериозен е притокът на сафрид, който като че ли буквално ври във водата. Рибарят с 35-годишен стаж Кирчо Илиев сподели, че до сега в неговата практика не е виждал подобно нещо."
[quote="КИРО"]Колеги я потвърдете или отхвърлете тази информация от днешните медии![/quote]
Миналата седмица се разходихме до Маслен Нос с гумената лодка. Наистина до обяд препълнихме кофичките / 12 литра/, като се има в предвид , че на непознато място повечето време търсихме къде има по плътен пасаж. За него ден местните казаха, че си е тръгнал сафрида. Други дни давало повече. По обяд явно имаше и други с препълнени лонди. Двама местни с дървена лодка редяха чирози вътре в морето още. Опъваха ги от албърото към кармата и носа и лодката им заприлича на коледна елха. Наистина на това му се вика изобилие.
Две години подред ходим там края на ноември и наистина се събират огромни плътни пасажи. Предполагам , че същите пасажи се връщат и сега пролетта.
Какво може да означава това изобилие ли ? Или, че е намаляла популацията на лефера или че ще дойде много лефер .Или просто има много ува.
[quote="КИРО"]Колеги я потвърдете или отхвърлете тази информация от днешните медии![/quote]
Миналата седмица се разходихме до Маслен Нос с гумената лодка. Наистина до обяд препълнихме кофичките / 12 литра/, като се има в предвид , че на непознато място повечето време търсихме къде има по плътен пасаж. За него ден местните казаха, че си е тръгнал сафрида. Други дни давало повече. По обяд явно имаше и други с препълнени лонди. Двама местни с дървена лодка редяха чирози вътре в морето още. Опъваха ги от албърото към кармата и носа и лодката им заприлича на коледна елха. Наистина на това му се вика изобилие.
Две години подред ходим там края на ноември и наистина се събират огромни плътни пасажи. Предполагам , че същите пасажи се връщат и сега пролетта.
Какво може да означава това изобилие ли ? Или, че е намаляла популацията на лефера или че ще дойде много лефер .Или просто има много ува.
ето и едно спекулативно мнение от един лаик. според мен популацията се дължи на кризата. когато човека и всичките му съпровождащи дейности са в криза, природата празнува! според мен морето тази година ще си поотдъхне... еле па нашио гьол, в който се влива целия индустриялен отпадък по поречието на Дунав, Днестър, Азовско море и водосбора му и т.н. . също имам предположение, че заради кризата в туризма ще се насладим на по-празни плажове и по-чисти води по градските и околоградските плажове! WHAT A DREAM!!! рядко се обаждам - повече гледам да чета. нека модераторите и читателите ме извинят за това офф-топик залитане..
че заради кризата в туризма ще се насладим на по-празни плажове и по-чисти води по градските и околоградските плажове! Ако се насладим на празните плажове.........е те тогава на истина ще се насладим на кризата която няма да удари само така наречените ,,баровци,, а хилядите които работят в туризма...........Знам че е спам ама не издържах,ако трябва ТРИЙ
За да поискаш, трябва да дадеш
-
- новобранец
BorisK написа:някаква информация от южното черноморие и по специално около Созопол ??
От кея се ловят попчета.Пасажите със сафрид са се изтеглили навътре и на север и се прави някакъв улов само от лодка,но сравнително слабо.
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
и аз така си помислих ,че е навътре сафрида но искам и други мнения.почивните дни май пак ще прекараме на пристанището.няма голям смисъл да се обикаля надолу без лодка
Качествени чепарета Borkata

-
- учете се от него
И да искаш НЕМОЖЕBorisK написа:.......няма голям смисъл да се обикаля надолу без лодка

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
- КИРО
- Обратна връзка:
Сега съм си седнал отвън,( след 30-40 мин ще видите )
духа много хубав източен,
утре сутринта който излезе,няма да згреши.
духа много хубав източен,
утре сутринта който излезе,няма да згреши.

- КИРО
- Обратна връзка:
Ами това беше
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ZXUZvCu0lNo&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ZXUZvCu0lNo&hl=ru&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ZXUZvCu0lNo&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ZXUZvCu0lNo&hl=ru&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]