Спининг

Модератори: bobopeli, sapuna

НИКИ ДОНЧЕВ
сериозен играч
сериозен играч

Re: Спининг

Мнение от НИКИ ДОНЧЕВ »

:smt038 :smt038 :smt038 :smt023
Изображение
LynyrdSkynyrd
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от LynyrdSkynyrd »

Нещото,което забелязах при спининговия риболов на пъстърва от моя скромен опит е ,че изкараш ли от едно място пъстърва повече няма удари на това място.На какво се дължи това,някой знае ли?
Изображение Изображение
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

LynyrdSkynyrd написа:Нещото,което забелязах при спининговия риболов на пъстърва от моя скромен опит е ,че изкараш ли от едно място пъстърва повече няма удари на това място.На какво се дължи това,някой знае ли?
Здрасти колега,

по принцип пъстървата е единак и в един хранителен поток седи една риба с глава, обърната срещу течението. Ако са повече, се сбиват за храна. В по-алките вирчета наистина най-често са по една, в по-големите има по повече. На един поток до София, в който допреди няколко години беше тъпкано с пъстърва, съм хващал по три риби от едно място. Само че в потока имаше много храна и борбата за манджа не е била толкова ожесточена. В по-бедните на храна реки пъстървите са по една във вирче най-често.
А това същото място ли е, където беше ходил при миналата ни кореспонденция. Аз също ходих там тая седмица и съм много доволен, само че на мен ми кълваха на голяма блесна №3, бяла въртележка, щото вмодата беше висока и кафеникава.
LynyrdSkynyrd
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от LynyrdSkynyrd »

Същото е колега,само че аз нямах хикакъв успех на блесна,а и все още се уча,но ще те настигна! :smt023
Изображение Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”