Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Сафридът се показа
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- новобранец
Re: Сафридът се показа
Колеги, някой да има информация за Бяла, дали и там излиза сафрид??? Ще съм благодарен ако някой сподели, защото утре имам намерение най после да "пусна лодката на вода"
A. C. написа: Вижда ли сафрида на тъмно?

Изводите ги оставям за тебе...

P.S.През цялото време лових с перушина и №5 кука.
Този метод миналата година ми го обясни колега от Варна, но със сигурност твърдя, че на куките се слага парченце червей.Съществува метода за ловене 'на ластик'
Тежеста( ТАЧКА и казват) е стационарна, ластика се разтяга за да доведеш чепарето до теб, а на края на чепарето от към върха се слага светеща ампула за да не го вкараш във водачите.
Галата от 9 до 12 вземаше чат пат от там на татък до 16.30 нищо.......за деня двама около 3 кг.....ужасссс
За да поискаш, трябва да дадеш
- patter
- вече хвърля и на тежко
Боцмане, аз гледах как един разпъва - поне той не слага червейче на куките със сигурност.
Досега на еланкат винаги съм го хващал на обикновен монтаж на плувка ,нощно време светеща естествено ,а за стръв само белена скарида това което описвате нито съм го виждал нито съм го чувал ама пък човек се учи докато е жив 

То си е варненски метод, на мен само ми го обясниха. И ме поканиха вечерта на риболов, но пуста пукница по кръчмите на "Константин и Елена". На 5,6 и 7 пак съм там и ще се постарая да направя снимки на монтажа. Пък и при толкова колеги от Варна, все някой ще го е пробвал. Да видим и други мнения.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Ластика си е древен метод за нощен риболов.zografa написа: това което описвате нито съм го виждал нито съм го чувал ама пък човек се учи докато е жив
Но на него няма товарене на чепарето ( както и на описания от мен метод с голото чепаре)
Там има по един,най-много по два сафрида.
А.С. пита дали вижда сафрида нощно време ?
Това го уточнихме,ама защо се прави на улав,че не налита на чепарето на тъмно ?
Като хвана боцмана им, ще го питам.

Рибешка му работа,но лефера на парче сафрид нощно време направо си е кеф.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Моряка
- кандидат преподавател
Аз от няколко години не съм ходил на ластик,и да кажа начина.Тухла и камък трудно се хвърлят надалече,а лагер е друга работа,последно мятах само лагериБоцмана написа: Да видим и други мнения.

А сега де? 

А позволете и аз / като практикуващ нощен риболов на яланкат или чепаре/ да споделя моя скромен опит.
1. На яланкат , линия около 1.5 - 2 м., от 3 -5 куки, N 11-9. Стръв морски червей /понякога хапи и илария/ или белена скарида. Телескоп 7м. или 9м., светеща ампула на плувката.
2. На чепаре, всякакъв вид,но ми праави впечатление че комбинацията юрдек+ламе е най-дашно.
Важно УТОЧНЕНИЕ! Място на риболов Моска гара Варна, Плочата и много рядко Вълнолома отвън.Рибата е много рехава , много рядко се завърта в по-голям обем. Начало на риболова около 20.00ч. до 6-7ч. сутринта. На едната сопа е чепарето , на другата е яланкат.
Сменят се според ситуацията. Количество хваната риба , от десетина броя до 2кг./ но рядко/.
3. Ластик. на думи мога да го обесня, но има нововъведения които с помоща на малкия син/добро е с тази пущина - кюмпютер/ ще обесня с картинки.
Много спам за тази тема . Тряснете го по Ваше преценка.

1. На яланкат , линия около 1.5 - 2 м., от 3 -5 куки, N 11-9. Стръв морски червей /понякога хапи и илария/ или белена скарида. Телескоп 7м. или 9м., светеща ампула на плувката.
2. На чепаре, всякакъв вид,но ми праави впечатление че комбинацията юрдек+ламе е най-дашно.
Важно УТОЧНЕНИЕ! Място на риболов Моска гара Варна, Плочата и много рядко Вълнолома отвън.Рибата е много рехава , много рядко се завърта в по-голям обем. Начало на риболова около 20.00ч. до 6-7ч. сутринта. На едната сопа е чепарето , на другата е яланкат.
Сменят се според ситуацията. Количество хваната риба , от десетина броя до 2кг./ но рядко/.
3. Ластик. на думи мога да го обесня, но има нововъведения които с помоща на малкия син/добро е с тази пущина - кюмпютер/ ще обесня с картинки.
Много спам за тази тема . Тряснете го по Ваше преценка.

Моряка ме изпреварил. Много точно описание за риболов с ластик .
- valiooooo
- ще става разбирач
Днес на Ной,около 2 кг /104 риби /-малко по дребен 

"Когато говорите,думите ви трябва да бъдат по-полезни от мълчанието" -- Фулър
- jibira
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
В часова зона?valiooooo написа:Днес на Ной,около 2 кг /104 риби /-малко по дребен
Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
- valiooooo
- ще става разбирач
16:15 до 20:30jibira написа:В часова зона?valiooooo написа:Днес на Ной,около 2 кг /104 риби /-малко по дребен

"Когато говорите,думите ви трябва да бъдат по-полезни от мълчанието" -- Фулър
-
- научил се да хвърля
днес на японското пристанище от17-00 часа до 20-00часа 2кг едьр сафрид около 19-00часа трьгна да яде едрата риба .преди това само граца