Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Отивам naRiba
naRiba.com

Форум

Малко инфо за яз.Белмекен и Малко Шарково ?!
Модератор: Кърцата
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Малко инфо за яз.Белмекен и Малко Шарково ?!
Привет!,
Пишман рибар съм, но съм решил да отдъхна малко край някой язовир Юли месец. Не мога да намеря никаква информация за настаняване около яз.Белмекен и Малко Шарково (тия двата най ми допаднаха).
Ще съм благодарен ако някой даде някакви координати на бунгала, вили, къщи и др. Благодаря предварително!
Пишман рибар съм, но съм решил да отдъхна малко край някой язовир Юли месец. Не мога да намеря никаква информация за настаняване около яз.Белмекен и Малко Шарково (тия двата най ми допаднаха).
Ще съм благодарен ако някой даде някакви координати на бунгала, вили, къщи и др. Благодаря предварително!
-
- новобранец
- Обратна връзка:
-
- ще става разбирач
Старо,но...
http://forum.nariba.com/viewtopic174.html
http://forum.nariba.com/viewtopic174.html
-
- новобранец
- Обратна връзка:
-
- новобранец
здравейте и от мен. На 22 юли бях на яз. Белмекен. Нищо сериозно, освен един тиган дребни рибета, дори не им знам името! Изглежда има някаква тънкост, която още не знам. Знам, че има Американска пъстърва и сомове. Вероятно и костур, но не мога да се похваля с нещо видяно на живо! Колкото до природата - прекрасно е, но е и доста студено надвечер.
Питаше къде може да се преспи там. Единствено в някоя вила в местността чаира или в някое от бившите работнически блокчета, но не мога да потвърдя информацията.
На Белмекен има Спортно Градче в което почиват /тренират нашите спортисти, но нямам информация дали може да се нощува там. Поне последният път когато ходин там, не ме пуснаха навътре в комплекса, освен до кафенето, имаше и бариера. Вече не знам как е, не съм ходил отдавна.
на 22 просто минах от там и реших да метна да опитам как е риболова. Поне се нарадвах на излета.
Има добри условия за палатки, но предупреждавам, че нощно време е страшно студено.
Успех!
Питаше къде може да се преспи там. Единствено в някоя вила в местността чаира или в някое от бившите работнически блокчета, но не мога да потвърдя информацията.
На Белмекен има Спортно Градче в което почиват /тренират нашите спортисти, но нямам информация дали може да се нощува там. Поне последният път когато ходин там, не ме пуснаха навътре в комплекса, освен до кафенето, имаше и бариера. Вече не знам как е, не съм ходил отдавна.
на 22 просто минах от там и реших да метна да опитам как е риболова. Поне се нарадвах на излета.
Има добри условия за палатки, но предупреждавам, че нощно време е страшно студено.

Успех!
- Aglia
- вече хвърля и на тежко
Здрасти колега,точно инфо немога да ти дам но ще ти кажа каквото знам.Язовират е много красив,но за риба почти нищо не мога да ти кажа.Миналата година за 30-40 мин вьртяне с блесна чукна рибка около 20см ама се откачи и неможах да видя точно какво беше.Явно е била пьстьрвова риба.Тази година само минах нямах време и вьдица да хвьрля дори
Сьс сигурност в язовира има пьстьрвови риби,но какви други незнам. За нощуване знам за два хотела,а може и други неща да има.За сьжаление нямам кординати защотото само минахме от там.Но ако се поразровиш в нета ще намериш корднатите все някак.Наистина има спортисти,и спортни сьоражения.Ето няколко снимки

хотела

хотела

На Белмекен се ловят само три вида пастърва и лещанки по брега /за стръв със рачило/ , друга форма на живот не съм срещал във водата ..pitbulmaniak написа: Знам, че има Американска пъстърва и сомове. Вероятно и костур,...... нощно време е страшно студено.![]()

Тази големина американки ги ловя на плувка /прозрачно булдо/ на дълбочина около 1 метър , на места със рязка промяна на дълбочината и на двайсетина метра навътре .
При дневна температура от 30 градуса , нощната спада до 2-3 градуса

Единстевното спасение през нощта е каравана със запалена газова печка

На платено не одим !