Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Сом?Каде около София
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Re: Сом?Каде около София
На Огняново има сом на на какво се лови вече не знам това беше преди 7-8 години .Знам със сигурност защото съм ги виждал с очите си и ми казаха че за стръв за изпозвали жаба .Толкова от мен за сега
Забраната по плитката част на язовира е наложена от арендаторите с цел опазване на малките шарани,бели амурчета,толостолобчета и европейски сомчета пуснати есента миналата годинаsaiman написа:
Да знам каде е ходил съм но мисля че сега там има деистваща забрана??
Поне за местата кадето е плитко знам със сигорност,но да вариант е малко е гол язовира но става

Никога на колене пред когото и да е.
-
- научил се да хвърля
Клеги за Огняново има все още деистваща забрана,а че има Сомчета има и аз миналата година успях да се зарадвам на едно но за кратко
беше около 400 грама и го пуснах.
Говориме за някои платен водоем за момента като Веринско,Мало Бучино,Негован Платеното и т.н.
Даваите идеи

Говориме за някои платен водоем за момента като Веринско,Мало Бучино,Негован Платеното и т.н.
Даваите идеи

"Никога не спори с тъпак,хората може да не забележат разликата."
-
- научил се да хвърля
Колеги имам молба нека ако някои знае нещо за " Петърч " да сподели имам информация че там има Сом но нищо повече 

- spookymiro
- ще става разбирач
Колега, ако правилно те разбирам искаш да си хванеш сом в кратки срокове (след 2 седмици е откриването), да е наблизо до София и да не го плащаш скъпо (само такса за въдицата). Дано да успееш, щото за мен е почти невъзможно да се изпълни цялата тази комбинация от условия.saiman написа:Клеги за Огняново има все още деистваща забрана,а че има Сомчета има и аз миналата година успях да се зарадвам на едно но за краткобеше около 400 грама и го пуснах.
Даваите идеи
На Веринско не знам как е.
На Мало Бучино не дават да се вземат големите риби. А и там ако са останали от европейците дето ги пуснаха преди 3-4 години, със сигурност са над 5 кила. Иначе са пуснали канални сомчета до кило. Такса 8лв на първа въдица, всяка следваща по 6лв.
На Богров таксата ти е 8 лева на въдица и рибата на кантара. Ходих да изпия една бира преди две седмици, европейския сом се бил раздвижил. Ако ловиш на жива стръв обаче си задължен да го вземеш.
На Негован имах приятел вчера, беше си хванал 5 шаранчета между 1 и 2 кила срещу такса от 10лв на въдица. Друг уловил двайсетина пъстърви, но как стоят нещата с европейския сом не знам.
Ако мерака ти е просто да хванеш - според мен на Богров с изкуствена примамка е добър вариант. Може и щука да ти перне и не си длъжен да вземеш рибите, щото нямат време да глътнат и при внимателно откачане ти дават да ги върнеш.
Ако искаш да хапнеш - сравнително евтин и 100% сигурен вариант е да си купиш

Поздрави!
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
-
- научил се да хвърля
Колега не са ми проблем 30-те лева просто след 1 седмица заминавам за чужбина и там едвали ще имам
вариант да ловя риба
говориме за по дълък период.
Доколкото за Богров и Негован живея на близо,ходил съм многократно там,Мало Бучино 2 пъти преди две седмици.
Затова искам да направя един последен риболов но като хората...със скарата,бирата сещаш се...
вариант да ловя риба

Доколкото за Богров и Негован живея на близо,ходил съм многократно там,Мало Бучино 2 пъти преди две седмици.
Затова искам да направя един последен риболов но като хората...със скарата,бирата сещаш се...
сомчета има в сукикарп , но незнам колко са големи
http://www.sukicarp.com/
http://www.sukicarp.com/