Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Що е то ?
Модератор: Paublo_Eskobar
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Що е то ?
Здравейте мили колеги ,
Надявам се да ви намирам в добро здраве
Откакто се запалих по спинига не съм писъл в този подфорум но ето , че ми се наложи
И така .. Днес между едни дърва видяхме диви оси. Като се загледахме се оказа. че по-скоро са бръмбари имитиращи оси и си налових 20-30 броя за след забраната. Въпроса ми е познати ли са ви и как да ги съхраня живи до края на забраната ? С какво ли се хранят ? Сложих им малко трици...
Ето и снимки :

Надявам се да ви намирам в добро здраве

И така .. Днес между едни дърва видяхме диви оси. Като се загледахме се оказа. че по-скоро са бръмбари имитиращи оси и си налових 20-30 броя за след забраната. Въпроса ми е познати ли са ви и как да ги съхраня живи до края на забраната ? С какво ли се хранят ? Сложих им малко трици...
Ето и снимки :

-
- вече хвърля и на тежко
Re: Що е то ?
Ми ако имаш нещо като голям аквариум...Пробвай се да симулираш естествената им среда, за да ги запазиш по-дълго живи.А колкото до храната, не намерих много за тези бръмбари, но мисля че ще може да ги храниш с картофи, но освен това патладжан, домати, беладона и др.Ако не стане пробвай с по малки гадинки от тях

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ще симулирам естествена среда нанай си
Ще им метна няколко парченца картоф , ако нещат "живи и здрави" - хахах ! Затова си предпочитам воблерите - не изискват никаква грижа 

- fisherman72
- новобранец
колега, защо не пробваш с една във фризера?
-
- вече хвърля и на тежко
абе може знам ли та дали искаш да са живиsandista написа:Ще симулирам естествена среда нанай сиЩе им метна няколко парченца картоф , ако нещат "живи и здрави" - хахах ! Затова си предпочитам воблерите - не изискват никаква грижа

п.с Тва за воблерите си е голата истина и без въздух да ги гледаш пак оживяват

От личен опт знам че става но със скакалци!Може и със тия буболечки да стане,прав е колегата пробай със една.fisherman72 написа:колега, защо не пробваш с една във фризера?

Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
И какво ? Да ги замразя тотално ли ? И после ще оживеят ?
Малее това е като ония екшън филми от 1992 година .. Ебати кефа ! Дано да работи ! Ще замразя една за 2-3 дена и после ще я размразя за проба ..
Благодаря за съветите
Малее това е като ония екшън филми от 1992 година .. Ебати кефа ! Дано да работи ! Ще замразя една за 2-3 дена и после ще я размразя за проба ..

Благодаря за съветите

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Това ми прилича на бомбарек,на места покрай Марица е пълно с тях.Мисля,че е някаква разновидност на скакаУец.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Няма да са много атрактивни като стръв!Имитацията на оса в мухарството май е предназначена за риболовеца,а не за рибата!
От личен опит казвам-на пчела съм изловил хиляди кефали,но на оса нямам нито един!Това не е оса,но шарките и формата на тялото са същите и предполагам,че не ще и се нахвърлят рибоците!Такова е предназначението на всяка една предупредителна окраска-да отблъсква хищника!
Пробвай,па сподели!Тези насекоми сега ги има в изобилие и може пък да се окажат разковниче за сезона!
От личен опит казвам-на пчела съм изловил хиляди кефали,но на оса нямам нито един!Това не е оса,но шарките и формата на тялото са същите и предполагам,че не ще и се нахвърлят рибоците!Такова е предназначението на всяка една предупредителна окраска-да отблъсква хищника!
Пробвай,па сподели!Тези насекоми сега ги има в изобилие и може пък да се окажат разковниче за сезона!

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Сапунски , съгласен съм ама донякъде .. Имам едно Салмо Тини с такава окраска ( ако не се лъжа БТ). С хвърлянето му кефала го напада. Без да съм тръгнал да навивам. Та , ще пробвам дай Боже в Неделя ако са още живи и ще пиша