Как се лови калкан
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Как се лови калкан
В този форум пише всичко за кефаловите риби. З атях ясно, но как и къде се лови калкан никой не пише. Ако има специалисти по калкана нека напишат по нещо. Аз лично се опитвах на Перла , на пресно уловена цаца, но разни фалшиви риби я нападаха и нищо. А може би не и е времето.
- Local
- учете се от него
Погледни тук http://forum.nariba.com/viewtopic3126.html
и се поразрови малко по старите теми из морския форум...
Клавиатура риба не лови!!!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Тук не пише как се хваща калкан, бе Локал....Local написа:Погледни тук http://forum.nariba.com/viewtopic3126.html
...а старите ни глупости от розовия период.
Ми начертай му схема на такъма и какъв ем да слага и как

били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
- Local
- учете се от него
Колега сега ще ти обясня един може би най-универсален и общо взето най-класически метод възприет от колегите по Черноморието.
Аз използвах морско влакно на Sufix 0.40mm , теж 75 гр. с вирбел и 2 куки 6/0 Mustad 1799 D морско изпълнение отново.
Такъма го правих като попченския , само че по раздалечени поводите един от друг. За стръв ползвахме цаца или граца , а може филе от малка каракудка, също така и атерината е подходяща стръв.
с Бат Милен един друг виден риболовец и съфорумец стигнахме до една идея да сложим фидер(хранилка на основната линия) , точно над тежестта.
В тази хранилка слагахме - Ultrabite General Sea Fish , захранка гранули за канален сом , смляна каракуда и галета за пълнеж за слепване на цялата тая микстура.
Това е в общи линии , разчитай на здрави пръчки и здрави макари.
И най - добре търси калкана до края на март и от началото на ноември
Успех!
Аз използвах морско влакно на Sufix 0.40mm , теж 75 гр. с вирбел и 2 куки 6/0 Mustad 1799 D морско изпълнение отново.
Такъма го правих като попченския , само че по раздалечени поводите един от друг. За стръв ползвахме цаца или граца , а може филе от малка каракудка, също така и атерината е подходяща стръв.
с Бат Милен един друг виден риболовец и съфорумец стигнахме до една идея да сложим фидер(хранилка на основната линия) , точно над тежестта.
В тази хранилка слагахме - Ultrabite General Sea Fish , захранка гранули за канален сом , смляна каракуда и галета за пълнеж за слепване на цялата тая микстура.
Това е в общи линии , разчитай на здрави пръчки и здрави макари.
И най - добре търси калкана до края на март и от началото на ноември
Успех!
Клавиатура риба не лови!!!