Как се лови калкан

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
skalar
новобранец
новобранец

Как се лови калкан

Мнение от skalar »

В този форум пише всичко за кефаловите риби. З атях ясно, но как и къде се лови калкан никой не пише. Ако има специалисти по калкана нека напишат по нещо. Аз лично се опитвах на Перла , на пресно уловена цаца, но разни фалшиви риби я нападаха и нищо. А може би не и е времето.
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Погледни тук http://forum.nariba.com/viewtopic3126.html

и се поразрови малко по старите теми из морския форум...
Клавиатура риба не лови!!!
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

Local написа:Погледни тук http://forum.nariba.com/viewtopic3126.html

и се поразрови малко по старите теми из морския форум...
Тук не пише как се хваща калкан, бе Локал....
...а старите ни глупости от розовия период.
Ми начертай му схема на такъма и какъв ем да слага и как :roll: за'тва пита човека - аз не искам ...има и по-компетентни от мен в тая дисциплина...още повече като видях и разгледах такъма на Док онзи ден....направо не ми се говори - ми ний сме пещерняци в туй отношение - концепцията линия/бидем при него е на академично ниво!
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Колега сега ще ти обясня един може би най-универсален и общо взето най-класически метод възприет от колегите по Черноморието.

Аз използвах морско влакно на Sufix 0.40mm , теж 75 гр. с вирбел и 2 куки 6/0 Mustad 1799 D морско изпълнение отново.

Такъма го правих като попченския , само че по раздалечени поводите един от друг. За стръв ползвахме цаца или граца , а може филе от малка каракудка, също така и атерината е подходяща стръв.

с Бат Милен един друг виден риболовец и съфорумец стигнахме до една идея да сложим фидер(хранилка на основната линия) , точно над тежестта.

В тази хранилка слагахме - Ultrabite General Sea Fish , захранка гранули за канален сом , смляна каракуда и галета за пълнеж за слепване на цялата тая микстура.

Това е в общи линии , разчитай на здрави пръчки и здрави макари.

И най - добре търси калкана до края на март и от началото на ноември

Успех!
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
gogo3
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от gogo3 »

Local според мен по добра стръв е гюмиша защото е месен и по се държи на 6/0 куки
това е мое мнение защото аз сам пробвал и цаца (с неуспех де)и много лесно пада още при мятането
Публикувай отговор

Обратно към “Рибите, навици, особености и как да ги ловим.”