Зарган и илария
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Зарган и илария
На морска гара не. Тази сутрин в 6.30 на 1-ва буна. Около 8.15 една хубава платерена заедно с дребна илария. Казах си: ще става работата, но надеждата си остана с тези кефалови. Още няколко барбуна и край на риболова за днес. Опитвах настоятелно на потъваща бомбарда, но резултатът е нулев. Между другото на няколко пъти след червея върви платерина , но не бута. Ще чакаме по добри времена засега!
На морска гара ходих вчера от 8 до 14ч. пробвах на плувка с директна 5 ца и дъно,ама меджита неоставя дъното.Преместих се на камъните до плажа имаше още няколко мераклии ама платерина нямаше.Преместих се на малкия фар пак с 5 цата и дъното ,но отново нула!
пс.от др колеги разбрах ,че сутринта на вълнолома с плаваща бомбарда са взели по някоя платерина!
пс.от др колеги разбрах ,че сутринта на вълнолома с плаваща бомбарда са взели по някоя платерина!
Накука!
- kopoy_92
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Днес в кв. Аспарухово на камъните срещу петролната база един беше искарал 5 платерини (другите по една) ,но предимно вадиха дребна илария и барбуна( по три, по две).Имаше и хора които са хванали сафрид и писия на такъм за илария.
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Есиновград.Днес от 14 часа до 16 часа само гюмюш и попчета. НА камъните хората вадиха ритмично илария и многоооооооооооооо едра платерина. Аз хванах една голяма платерина, но мискокна от ръцете 

Последно промяна от felippemassa на Нед Май 31, 2009 6:26 pm, променено общо 1 път.
-
- вече хвърля и на тежко
Камъните на южния плаж ли имаш предвид ?felippemassa написа:Днес от 14 часа до 16 часа само гюмюш и попчета. НА камъните хората вадиха ритмично илария и многоооооооооооооо едра платерина. Аз хванах една голяма платерина, но мискокна от ръцете
Днес на Шкорпиловци имаше масов улов на платерина. Ние малко позакъсняхме след тежка съботна вечер и отидохме към 10:30. Имаше много народ и тук таме излизаха риби.

В кофите на "колегите" имаше по 3-4-5 риби, от малки до по-едрички. Веднага разпънахме сопите, но постепенно ударите намаляха и към 12:00 съвсем спряха. Към 13:00 бяхме останали само 3 групички, но удари все така нямаше. Към 16:00 и нашите нерви не издържаха, събрахме багажа и газ към Варна, че в хладилника чакаше студена бира за лекуване.
Резултатът - 2 удара и 0 риби в кофата. 

В кофите на "колегите" имаше по 3-4-5 риби, от малки до по-едрички. Веднага разпънахме сопите, но постепенно ударите намаляха и към 12:00 съвсем спряха. Към 13:00 бяхме останали само 3 групички, но удари все така нямаше. Към 16:00 и нашите нерви не издържаха, събрахме багажа и газ към Варна, че в хладилника чакаше студена бира за лекуване.

- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Хайде Варналиииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии почна сееееееееееее!!!!!!!!!
Аман от бургазлии с платерини

Аман от бургазлии с платерини

Ааа и у Варна ке додем таа седмица Фелипе

-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Някой пробвал ли е да ги лови тия риби на джиг. Гледам по телевизията на запад много ги ползват тез силикони в морския риболов.
-
- новобранец
Е как ще стане "мирни" риби да се ловят на стръв за хищници, това ще е абсурдно, кефаловите риби- илария, платерина и морски кефал, са едни от малкото видове в морето които не са хищници, поне аз досега не съм чувал някой да ги е ловил на стръв за хищници, освен на морски червей и на "търмък" през зимата.
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Да вярно , забравих че тези риби не са хищни.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Ако не ме лъже паметта,едно време се ловеше на белена скарида,май.
Бургазлии не знаеха за морския червей,и имаха добри резултати на скаридата.
Бургазлии не знаеха за морския червей,и имаха добри резултати на скаридата.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
То някой преди мен питал за тез силикони. Не съм го прочел.Mi7chell написа:...Интересна работа е тази риба,уж е в горните слоеве,а зема най-добре на червей,което няма логика!Дали защото така сме я научили?В Украйна я ловят на хляб на тапа или плувка..а де?Аз съм пробвал на цаца,но когато пробвах около мен и на червей не вадеха,така че не знам дали може да бъде успешна такава стръв.В Гърция някои я ловят на собствен ем,други пък с едни копринени нишки без кука в червен и жълт цвят.Според мен всички тези видове стръв и такъми може да се окажат отдачни ако има голям пасаж,дори и силиконовите рибки,за които колегата пита.Аз есента имах няколко случая когато набарах голям пасаж,и рибата вземаше на почти гола кука,така че в такива моменти защо да не взема и на други видове стръв и примамки.
Малко да допълня колегата TabE за Шкорпиловци. Тази неделя рибата беше променила графика си - кълвеше отрано – от 7 и нещо, докъм 10 ч.
Някои хващаха по 2 наведнъж:
Под голям камък - големи риби:

После активността и намаля и започнаха празни удари, а след 10.30-11 почти спря да пипа. Тогава и вятърът обърна от юг.
Общо взето беше рядка и не се задържаше продължително на едно място. Риби се вадеха по цялата дължина на моста, включително и от северната му страна.
Моят резултат от 7 и нещо до 1 ч: до 9.30 - 6 бр, от 25 до 35 см, 2-3 изтървани и 5-6 празни удара, 9.30-1 ч - 1 риба.
Наслука на всички.
Някои хващаха по 2 наведнъж:

Под голям камък - големи риби:

После активността и намаля и започнаха празни удари, а след 10.30-11 почти спря да пипа. Тогава и вятърът обърна от юг.
Общо взето беше рядка и не се задържаше продължително на едно място. Риби се вадеха по цялата дължина на моста, включително и от северната му страна.
Моят резултат от 7 и нещо до 1 ч: до 9.30 - 6 бр, от 25 до 35 см, 2-3 изтървани и 5-6 празни удара, 9.30-1 ч - 1 риба.
Наслука на всички.
Колеги миналата година във Гърция я лових на белена скарида на плувка