Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Лекар-Аптекар-Здравна каса = омагьосан кръг
Модератор: dantho.mihov
- d_bozhkov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Лекар-Аптекар-Здравна каса = омагьосан кръг
Има ли колеги , които работят като такива , за да ми изяснят един казус , който ме налегна вчера.
Получи се нещо подобно като колегата Марко Поло с инсулина .
РАзбира се мойто не е болка за умиране , ама много се изнервих , при все че и лекаря и аптекаря и иснпектора от здравна каса са ми приятели , че няма кой да напсуваш...
Та казуса е следния :
Тъй като съм хипертоник и аз всеки ден си взимам хапчетата,които здравната каса ми дава с намаление верно 50% ,ама не е като да плащаш изцяло.
Та че понеже ми свършиха на 1 юни отидох при моя личен доктор (приятел
) да ми изпише нови.
Изписа готово .Тичам аз при аптекарката (също позната
) да си ги купувам.Да ама не .Посрещна ме с думите "Не еготов още лекарствения списък ,остави рецептурната книжка ,като е готово ще ти звънна".Ок викам и си се прибрах в къщи.Снощи ми звъни: "Инсталирах си новия софтуер,ама на доктора ти рецептата е невалидна ,трябва да ходиш да ти напише нова рецепта" .
Опа кръвта в мене започва да кипва."Добре"- викам и набирам доктора.
"Да ми разясниш сега къде е грешката ? " .След което се започнаха хули по цялата здравна система ,аптекари и здравна каса,че аптекарите нярочно връщали пациенти,защото не бил излязъл още новия лекарствен списък и някъде между думите спомена ,че утре в вдруги ден ще си сменя и той софтуера ,който видите ли не бил още официален .Софтуера "ХИПОКРАТ имал някаква нова демо версия ,ала бала...
Попитах го "Защо не ми каза всичко това вчера ,когато бях при теб ? ".Теглих му и на него една майна (на ум
).
После звъня на испектора от здравна каса ( също приятел
) , който естествено съшо се изказа ,че проблема не е при тях ,а от некадърноста на лекари и аптекари ,които не следят нормативната база .Че имало наредба (май беше номер 10 ) ,която ги задължавала от 1 юни да преминат към новия софтуер и т.н.
Та че днес все още съм без лекарства ,ще изчакам да излязат всички нормативни документи , лекари и аптекари да си сменят софтуера , от здравното министерство да приемат новия лекарствен списък и т.н.
Добре ,че мога да почакам.
Има ли някой колега който може да поясни по-точно за какво става въпрос.
Тя ,че държавата в момента е на самотек е ясно .
Всичко хукнало по предизборни агитации , ама защо първо правят каша и после си бият камшика ?
Получи се нещо подобно като колегата Марко Поло с инсулина .
РАзбира се мойто не е болка за умиране , ама много се изнервих , при все че и лекаря и аптекаря и иснпектора от здравна каса са ми приятели , че няма кой да напсуваш...
Та казуса е следния :
Тъй като съм хипертоник и аз всеки ден си взимам хапчетата,които здравната каса ми дава с намаление верно 50% ,ама не е като да плащаш изцяло.
Та че понеже ми свършиха на 1 юни отидох при моя личен доктор (приятел

Изписа готово .Тичам аз при аптекарката (също позната

Опа кръвта в мене започва да кипва."Добре"- викам и набирам доктора.
"Да ми разясниш сега къде е грешката ? " .След което се започнаха хули по цялата здравна система ,аптекари и здравна каса,че аптекарите нярочно връщали пациенти,защото не бил излязъл още новия лекарствен списък и някъде между думите спомена ,че утре в вдруги ден ще си сменя и той софтуера ,който видите ли не бил още официален .Софтуера "ХИПОКРАТ имал някаква нова демо версия ,ала бала...
Попитах го "Защо не ми каза всичко това вчера ,когато бях при теб ? ".Теглих му и на него една майна (на ум

После звъня на испектора от здравна каса ( също приятел

Та че днес все още съм без лекарства ,ще изчакам да излязат всички нормативни документи , лекари и аптекари да си сменят софтуера , от здравното министерство да приемат новия лекарствен списък и т.н.
Добре ,че мога да почакам.
Има ли някой колега който може да поясни по-точно за какво става въпрос.
Всичко хукнало по предизборни агитации , ама защо първо правят каша и после си бият камшика ?

Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
- bgstan
- ще става разбирач
Re: Лекар-Аптекар-Здравна каса = омагьосан кръг
Имам позната която има няколко аптеки и в момента седи в тях до полунощ за да разбере какво става и все още неможе. Просто става такава галимаци ,че нямам думи . Незнам кой ги мисли тези неща ама вместо да улеснят аптекарите и клиентите те ги правят по най сложния начин. Това според мен е дирежирано от големите който с тези забавени плащания могат да издържат ама малките аптеки ще загинат. Не е нормално да ти забавят плащанията по здравна каса с 3 месеца. Това са много пари за малките аптеки и немогат да заредят . Всичкото е една каша пази боже да се разболееш в тази скапана държава.
- Светльо-toxin34
- разбира нещата
България-единствената държава в света кадето живота и здравето на хората зависят от списъци и софтуер.Нямам познати аптекари но имам познати в главно аптечно.
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
- undergrounder
- вече хвърля и на тежко
Едно време имаше махабет"Халваджията за бозаджията",който е актуален в случая.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
-
- ще става разбирач
Здравей,колегаd_bozhkov написа: Има ли някой колега който може да поясни по-точно за какво става въпрос.
Аз съм фармацевт и нещата ги виждам така :
Министерството на здравеопазването и Здравната каса под влиянието на комерчески интерес /разбирай -корупция,а също така некадърност и безхаберие/ ,родиха един абсолютен хаос и сега гледат щастливо отстрани..
Министерството на здравното безхаберие измъдри неясен и пълен с грешки ,,позитивен,, списък от лекарства,в който списък Здравната каса реши да заплаща напълно /100 %/ само най-евтиното лекарство ,а останалите аналогични лекарства / същите лекарствени продукти,но под друго търговско име/ пациентите трябва да доплащат в значителна степен.Пълният с грешки лекарствен списък беше разпратен към разработчиците на софтуер,които обслужват аптеките и те,съвсем разбираемо,създадоха актуализиращи файлове пълни с грешки,който вкараха нас,аптекарите,в задънена улица..Никой от чиновниците не поема отговорност за хаоса и само вдигат неразбиращо рамене..
Нека кажа няколко думи и за тъй наречените ,,скъпоплатени,, лекарства,отпускани по протоколи за тежки заболявания като множествена склероза,диабет,паркинсон,епилепсия..
До сега тези лекарства се заплащаха директно от здравната каса на търговците на едро,а аптеките,които отговаряха за лекарство-снабдителният процес за тези скъпи препарати,не начисляваха надценка върху стойността им и получаваха само 1 /един/ лев с ДДС за труда си..В същото време,бяха отговорни за тях и често пъти заплащаха глоби от стотици левове за измислени нарушения ,за да се пълни перо ,,глоби,, на здравната каса..
От 1 юни някой хитър тип измисли абсурда аптеките да купуват от търговците на едро тези скъпи лекарства,да не начисляват никаква надценка върху цената им,да чакат парите си от здравната каса повече от 30 дни и накрая да получават за труда си пак 1 левче..Разбира се,глобите от стотици и хиляди лева остават бонус за аптеките..
Всеки разумен човек разбира,че тази социална дейност изисква огромен финансов ресурс,с които малко аптеки разполагат,а още по-малко искат да ,,затворят,, в името на нищожна печалба и големи глоби..
Та така..Очаквайте доста сътресения в лекарствоснабдяването и трусове в здравната система,плод на усилията
на некомпетентни,корумпирани и мързеливи чиновници!!
Не се двоумете..Гласувайте отново за БСП,ДПС,НДСВ и тем подобните им крадци!!
Поздрави и кураж!
- d_bozhkov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ето едно мнение на една от страните !
Ще се радвам да чуя мнения и на другите две страни в случая.
Ще се радвам да чуя мнения и на другите две страни в случая.

Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
-
- ще става разбирач
Нека кажа няколко думи и за ,,свободните,,медии в България..
На мен,който съм с двата крака в хаоса,сътворен от чиновниците,ми прави много силно впечатление,че нито една ,,свободна и независима медия,, не надига глас срещу него..?!!
В тези дни десетки хиляди хора не могат да получат полагащите им се по право лекарства,
в много случаи -животоспасяващи,
а ,,свободните,, журналисти са странно мълчаливи..?!! Защо така,уважаеми..?
Нима залагате пак на предполагаемите ,,победители,, в изборите..?
Тъжна картинка,колеги,е любимата ни страна..
Стискайте палци да сте здрави, вие и семействата ви,и да не виждате хора с бели престилки..
Поздрави!
На мен,който съм с двата крака в хаоса,сътворен от чиновниците,ми прави много силно впечатление,че нито една ,,свободна и независима медия,, не надига глас срещу него..?!!
В тези дни десетки хиляди хора не могат да получат полагащите им се по право лекарства,
в много случаи -животоспасяващи,
а ,,свободните,, журналисти са странно мълчаливи..?!! Защо така,уважаеми..?
Нима залагате пак на предполагаемите ,,победители,, в изборите..?
Тъжна картинка,колеги,е любимата ни страна..
Стискайте палци да сте здрави, вие и семействата ви,и да не виждате хора с бели престилки..
Поздрави!