Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Захранване на средна дистанция.
Модератор: Paublo_Eskobar
- майсторчето страхил
- сериозен играч
Захранване на средна дистанция.
Идеята по принцип я взех от Митака\Сапуна\,но я доразвих по мойте си тертипи на риболов.Когато той сподели за монтаж на косъм замразен с още царевица за хранилка в чашка от кафе ,бях много очарован от идеята
,но този монтаж е добър за не течащи водоеми,щото иначе се търкаля по течението докато не се спре в брега на реката
.Но аз импровизирах и сведох нещата само до хранилка ,без монтажа.Значи системата за приготвяне на дозите риби сладолед
я описвам по надолу,а тук първо приспособлението за мятане на калъпите със сладоледа
Стара макара,прът с акция за 150-300гр,кошничка от мрежа на стар маслен филтър,оловна тежест 25-30гр.,плувка за щука- грамаж неизвестен,вирбел\сериозен\, дебел капрон и малко въображение
.Принципа е на ракетата за захранване

Атук е последователноста с която правя рибя мелба
ВАЖНО
царевицата трябва да бъде накисната предварително,щото когато е замразена суха,калъпа плува
Първо парче кюспе

2
лъжица готова хранилка за шаран\по избор\

3
ароматизатор\по избор\

4
сипваш малко предварително накисната царевица

Итака на няколко слоя повтаряш процедурата до напълване на чашката и заливаш с вода

Накрая мяташ във фризера
.Сега някой ще попита нее ли по добре да замесиш хранилката и царевицата заедно на топки и да мяташ,но според мен по река това е по удачно в образуване на хранителното петно,ама приемам и идеи 
п.п.Според мен съществен недостатък е съхраняването на калъпите,изисква хладилна чанта.Иначе топейки се калъпа плавно разнася царевицата по течението,а топките остават неразтворени по дълго време и на
едно място
преди да заметнеш, махни чашката

Стара макара,прът с акция за 150-300гр,кошничка от мрежа на стар маслен филтър,оловна тежест 25-30гр.,плувка за щука- грамаж неизвестен,вирбел\сериозен\, дебел капрон и малко въображение

Атук е последователноста с която правя рибя мелба

Първо парче кюспе

2

3

4

Итака на няколко слоя повтаряш процедурата до напълване на чашката и заливаш с вода

Накрая мяташ във фризера

п.п.Според мен съществен недостатък е съхраняването на калъпите,изисква хладилна чанта.Иначе топейки се калъпа плавно разнася царевицата по течението,а топките остават неразтворени по дълго време и на

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Захранване на средна дистанция.
Преди четох за нещо подобно тук но в чашката се слага кука със стръвта и се замразява,повода остава от вън и после направо закачаш повода и хвърляш,не че така не е хитро,но дали леденото блокче няма да пада твърде рано,все пак е хлъзгаво,а кошничката ти ми се вижда доста широка.
-
- и господ не е толокова добър
По лесно и ефективно е по руския метод.С отрязано гърло на пластмасово шише.С него мяташ чашки,топки всичко което е за мятане.Иначе евала за труда 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Ми той колегата от там е заимствал концепцията , но дали става това чудо , знае ли човекdrebens написа:Преди четох за нещо подобно тук но в чашката се слага кука със стръвта и се замразява,повода остава от вън и после направо закачаш повода и хвърляш,не че така не е хитро,но дали леденото блокче няма да пада твърде рано,все пак е хлъзгаво,а кошничката ти ми се вижда доста широка.

Къв тоя методsnegk написа: По лесно и ефективно е по руския метод.С отрязано гърло на пластмасово шише.С него мяташ чашки,топки всичко което е за мятане.Иначе евала за труда

Туй риболова не е за мен 

-
- майсторчето страхил
- сериозен играч
Имам го изработено ,но създава голямо съпротивление при издърпването наобратно,особенно срещу течение.Може и аз да не съм го искусурил и затова да ми създава проблеми.snegk написа:По лесно и ефективно е по руския метод.С отрязано гърло
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

-
Ще го направиш с цигарата цялото на дупки 

- майсторчето страхил
- сериозен играч
IDA написа:Махни и капачката![]()

Проблема е че с шишето течението\особенно в Дунав\го замъква много надоло,и най вече във въдиците на комшията.
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

-
Братле,с шишето като заметнеш топката(чашката) заминава навътре,шишето пада на 5м.пред теб
Ако обереш веднага,даже не се потапя 

- майсторчето страхил
- сериозен играч
Значи ти я ползваш като балистаsnegk написа:Братле,с шишето като заметнеш топката(чашката) заминава навътре,шишето пада на 5м.пред тебАко обереш веднага,даже не се потапя

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

А,ако не отвориш скобата,спестяваш всички маневри,освен презареждането!snegk написа:Ако обереш веднага,даже не се потапя

-
- учете се от него
Майсторче, виж тази статия- може да ти е от полза:майсторчето страхил написа:Значи ти я ползваш като балистаsnegk написа:Братле,с шишето като заметнеш топката(чашката) заминава навътре,шишето пада на 5м.пред тебАко обереш веднага,даже не се потапя
,боже пък аз съм бил в дълбоко заблуждение.Ще правя наново
http://carpbg.com/details.php?id=60

- майсторчето страхил
- сериозен играч
IDA написа:
Майсторче, виж тази статия- може да ти е от полза:

Имам още време ,започвам да правя

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ