Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Здравейте сомаджии!
Модератор: sapuna
Здравейте сомаджии!
Току-що се регистрирах във вашия любим сайт и нямам търпение да задавам въпроси.Имам всички основни неща за риболов на клЬо нк.Искам да ви питам за сонарчето,какво да бъде то,като модел,марка и т.н.Иска ми се наистина да има полза от него,а не да дам пари за този "Дето клати гората".Много съм "изкован на този вид риболов и се надявам скоро да стана един от вас.Живи здрави и наслука!!!
Здравей колега минди
Поздрави и наслука. Пожеланията да ти се връщат стократно.
Относно сонара – мисля, че какъвто и да си вземеш /говоря за среден клас сонари/ - няма да сгрешиш. Сам ще установиш, че нямаш нужда от него след има-няма една година. Според мен, трябва ти дотолкова, че да се ориентираш в дълбочината и релефа на дъното под лодката – и то пак приблизително! След това можеш спокойно да го загасиш.
Относно сонара – мисля, че какъвто и да си вземеш /говоря за среден клас сонари/ - няма да сгрешиш. Сам ще установиш, че нямаш нужда от него след има-няма една година. Според мен, трябва ти дотолкова, че да се ориентираш в дълбочината и релефа на дъното под лодката – и то пак приблизително! След това можеш спокойно да го загасиш.
Ръката МУ отдава всекиму - дължимото.
- man1966
- ще става разбирач
Бинго...Торбалан написа:Здравей колега минди

Я елате рибенца при батко...
- krokibg
- учете се от него
Здравейте колеги !!!
И аз току що се регистрирах във сайта и се надявам,да си прекарваме приятно в него и да споделяме мнения за нашия общ "враг" Сома.
Аз лично,ходя за сом по Марица от два-три сезона и то само на Воблер и Рапала,много ми е криво че тази година още несъм бил но
тези дни непременно ще ходя.Ще кача снимки на моите такъми и се
надявам,някой от Вас ако научи нещо ново или нов вид такъм да
даде "интифа" за него. Пожелавам Ви успех.
Аз лично,ходя за сом по Марица от два-три сезона и то само на Воблер и Рапала,много ми е криво че тази година още несъм бил но
тези дни непременно ще ходя.Ще кача снимки на моите такъми и се
надявам,някой от Вас ако научи нещо ново или нов вид такъм да
даде "интифа" за него. Пожелавам Ви успех.
прав е торбалан!!! аз лично го ползвам за да разуча релефа и дълбочината. имам го от 3 год, а преди него се справях 7-8, а ио май повече риба фащах

само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
Благодаря ви колеги за пожеланийата и информацията.Направо започвам да се разкандардисвам да имам сонар.Ако ще е само да "опипам" релефа на дъното,не си струва,защото ще риболувам на яз.Копринка,на който смея да твърдя,че познавам отлично дъното.Лошото е,че сега работя на морето и немога да "чеша крастата".Тук е "жива трагедия" с големите риби.Още веднъж:Живи здрави и наслука!!!
А на есен всеки добре дошъл на Копринка да риболуваме заедно.
А на есен всеки добре дошъл на Копринка да риболуваме заедно.
Re: Здравейте сомаджии!
Последния път си забравих сонара , зареждах акумулатора му , и разбрах , че без него не мога да дишам , макар че познавам водоемите на които ходя отлично .. Ползвам го вече 9-10год.минди написа:Искам да ви питам за сонарчето,какво да бъде то,като модел,марка и т.н.Иска ми се наистина да има полза от него,а не да дам пари за този "Дето клати гората".
Без сонар си е , все едно да пиеш квалитетна ракийка бе салата ...

На платено не одим !
Е колега,оса е! Сравнението за ракийката и салатката ми хареса.Ще мисля още за сонара,имам време,а и колкото повече мисля,повече пари се събират,така че ако купя такъв,ще е над среден клас.Ами наслука на всички и наздраве-за любителите на салатката с ракийката.Аааа,забравих да попитам.Как закачате стръвта,когато ползав ате варианта с тройка и единична кука едновременно.
Простете невежеството.
Простете невежеството.

- man1966
- ще става разбирач
На единичната кука монтирана точно над тройката.минди написа:Е колега,оса е! Сравнението за ракийката и салатката ми хареса.Ще мисля още за сонара,имам време,а и колкото повече мисля,повече пари се събират,така че ако купя такъв,ще е над среден клас.Ами наслука на всички и наздраве-за любителите на салатката с ракийката.Аааа,забравих да попитам.Как закачате стръвта,когато ползав ате варианта с тройка и единична кука едновременно.
Простете невежеството.
Я елате рибенца при батко...
-
- сериозен играч
изключително важно е опипването на дъното....повярвай ми !!!!!!!!минди написа:Ако ще е само да "опипам" релефа на дъното,не си струва,защото ще риболувам на яз.Копринка,на който смея да твърдя,че познавам отлично дъното.
а относно познаването ти на дъното на Копринка...пич внимавай притеснен съм....да не хванеш там на Сефт жезъла...

Господ може всичко чада мой !