Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Речно плаване
Модератор: dantho.mihov
Re: Речно плаване
аз също незнам какви документи трябват за регистрация на лодка-ако някой знае нека пише и ако знаете цена ще ми е от полза
Благодаря предварително!!!

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Темата сигурно ще се премести в " Екипировка"matrix написа:аз също незнам какви документи трябват за регистрация на лодка-ако някой знае нека пише и ако знаете цена ще ми е от полза
Само да те питам колко е дълга лодката ?
Цени за регистрация не знам.А дали и регистрират вече лодки ?
Май спряха / а,зависи от лодката де /.
Дай малко инфо,какво се каниш да регистрираш.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Първо много се радвам че отново ти си на среща.ако идвам към варненско задължително ще ти донеса домашна ракиика ако обичаш азбирасе и сухо мезе.Лодката преди 2 дена я купих.размерите са и 3м/1м20см.малка е но искам всичко да ми е наред.Предимно ми е за язовир Въча-над гр.Кричим.сега търся моторче за нея,и се чудя дали да е бензинов или ел(минн кота)
- КИРО
- Обратна връзка:
Ами matrix,Марко ти дава точен отговор.
Почети,ако не намериш отговор,ще се помъчим да те упътим в правилна посока.
Почети,ако не намериш отговор,ще се помъчим да те упътим в правилна посока.
НАРЕДБА № 1
от 10.01.2003 г. за вписване в регистъра на корабите
Издадена от министъра на транспорта и съобщенията, обн., ДВ, бр. 7 от 24.01.2003 г., изм. и доп., бр. 78 от 7.09.2004 г., бр. 59 от 19.07.2005 г., доп., бр. 32 от 18.04.2006 г., изм. и доп., бр. 91 от 10.11.2006 г.
Раздел I
Общи положения
Чл. 1. (1) С тази наредба се уреждат условията и редът за вписване на кораби в регистъра на корабите на Република България.
(2) Наредбата не се прилага спрямо военни и гранично-полицейски кораби.
(3) (Доп. - ДВ, бр. 59 от 2005 г., изм., бр. 91 от 2006 г.) Не подлежат на вписване в регистъра на корабите на Република България водни колела, академични лодки, кану, каяк, надувни лодки, сърфове, джетове, парасейлинг, хидроделтапланери, както и ветроходните яхти, използвани само за спортни цели, и плаващи пристанищни съоръжения, служещи за връзка между кораба и брега.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 78 от 2004 г., бр. 91 от 2006 г.) Плаващите пристанищни съоръжения, служещи за връзка между кораба и брега, се вписват в информационната база данни на пристанищната инфраструктура към регистъра на пристанищата.
(5) (Нова - ДВ, бр. 91 от 2006 г.) Регистрирането на плавателни съдове с максимална дължина до 4,57 метра (15 фута), неизвършващи стопанска дейност, не е задължително.
Това е положението за сега алинея пета е екстра !!!
от 10.01.2003 г. за вписване в регистъра на корабите
Издадена от министъра на транспорта и съобщенията, обн., ДВ, бр. 7 от 24.01.2003 г., изм. и доп., бр. 78 от 7.09.2004 г., бр. 59 от 19.07.2005 г., доп., бр. 32 от 18.04.2006 г., изм. и доп., бр. 91 от 10.11.2006 г.
Раздел I
Общи положения
Чл. 1. (1) С тази наредба се уреждат условията и редът за вписване на кораби в регистъра на корабите на Република България.
(2) Наредбата не се прилага спрямо военни и гранично-полицейски кораби.
(3) (Доп. - ДВ, бр. 59 от 2005 г., изм., бр. 91 от 2006 г.) Не подлежат на вписване в регистъра на корабите на Република България водни колела, академични лодки, кану, каяк, надувни лодки, сърфове, джетове, парасейлинг, хидроделтапланери, както и ветроходните яхти, използвани само за спортни цели, и плаващи пристанищни съоръжения, служещи за връзка между кораба и брега.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 78 от 2004 г., бр. 91 от 2006 г.) Плаващите пристанищни съоръжения, служещи за връзка между кораба и брега, се вписват в информационната база данни на пристанищната инфраструктура към регистъра на пристанищата.
(5) (Нова - ДВ, бр. 91 от 2006 г.) Регистрирането на плавателни съдове с максимална дължина до 4,57 метра (15 фута), неизвършващи стопанска дейност, не е задължително.
Това е положението за сега алинея пета е екстра !!!
-
- кандидат преподавател
Аз мойта лодка не съм я регистрирал ама за колесара какви ядове брах направо ходене по мъките,знам цялата процедура на изус,ако някой се интересува за регистрация на колесар мога да му помогна да не го връщат от технотеста.
- КИРО
- Обратна връзка:
MATRIX,пластмасова или надувна е лодката ?
И за морето не е задължителна регистрация до 4,57м.А ако си на гребла,и капитанско не ти трябва.Понеже има и такива колеги,излизат на гребла на 500-800м от брега.
Привет колеги.
Днес говорих с човека от Морска администрация, който дойде да ми направи протокол за оглед с цел регистрация на лодката
(пластмасова, моторна 5.50м) и го попитах за другата си лодка (пластмасова 4.30м.)
Та той ми обясни, че в БГ подлежат на регистрация всички плавателни съдове, но не е задължителна такава за лодки (на весла или моторни) с размер под 4.70м освен когато последната се ползва за транспортни услуги .....за превоз на клиенти демек.
При положение, че ползвате лодката за спортни и развлекателни цели без това да е търговска дейност, не се изисква регистрация за съдове под 4.70м.
Или беше 4.75м , но е нещо такова.
Който иска да получи точна информация, хората в морска администрация се държът неочаквано учтиво и услужливо. Можете да питате направо там или в сайта http://www.marad.bg. Но в сайта нещата са в твърде суха форма и няма тълкувания.
Привет колеги.
Днес говорих с човека от Морска администрация, който дойде да ми направи протокол за оглед с цел регистрация на лодката
(пластмасова, моторна 5.50м) и го попитах за другата си лодка (пластмасова 4.30м.)
Та той ми обясни, че в БГ подлежат на регистрация всички плавателни съдове, но не е задължителна такава за лодки (на весла или моторни) с размер под 4.70м освен когато последната се ползва за транспортни услуги .....за превоз на клиенти демек.
При положение, че ползвате лодката за спортни и развлекателни цели без това да е търговска дейност, не се изисква регистрация за съдове под 4.70м.
Или беше 4.75м , но е нещо такова.
Който иска да получи точна информация, хората в морска администрация се държът неочаквано учтиво и услужливо. Можете да питате направо там или в сайта http://www.marad.bg. Но в сайта нещата са в твърде суха форма и няма тълкувания.
- КИРО
- Обратна връзка:
Златанов е точен пич.
Обаче тука се пише за речното плаване.
Обаче тука се пише за речното плаване.
Даааа...