Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

стръв-жабчета
Модератор: bobopeli
-
- новобранец
- Обратна връзка:
стръв-жабчета
Колеги въпроса ми е свързан с ловене на сом,като за стръв използвам малки жабчета.Първо определен вид ли трябва да са жабите и дали се продават по рибарските магазини или просто мога да си хвана на Дунава като гледам всичките да са с определен размер подходящи за куките който ползвам.А вторият ми въпрос е свързан със самото съхранение на стръвта и какви условия да спазя за да имам жизнени жабчета по време на риболовния излет.Благодаря предварително за отговорите 

brakonierite na salata
- thedarkwolf
- новобранец

Не знам дали в рибарските магазини можвш да си намериш жаби, това е индивидуална струв и не се търси често по магазините, но знам ли може и да намериш някъде

-
- новобранец
- Обратна връзка:
стръв-жабчета
Много благодарско за споделеният опит.Става въпрос за риболовстване по р.Дунав в района на гр.Русе. Навих се на такава стръв и попови прасета защото в момента през светлата час от деня пипат или само дребосъци(разперчета,но бебета) или раци въпреки сомските куки.Така звънците отчитат фалшиви удари и само се раздърпва грозда с червеите
.Ето за това реших чрез смяна на стръвта да селектирам вида на рибата.

brakonierite na salata
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
А как се закача жабето на куката и каква кука е подходяща? Къде мога да се снабдя с попови прасета? Прекопах цяло селско торище и намерих само едно. И още един въпрос за сома по Дунав - бута ли през деня или се храни само нощем? Навътре в реката ли се хвърля или към брега, където има скали или растителност. Никога не съм улавял сом - посаветвайте ме за всичко което се сетите.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
А бре Стефане , що се не обърнеш към е те ТОЯ образ ?
Ем ти е градски ем по съветването и ъкълодаването нема равен
Ем ти е градски ем по съветването и ъкълодаването нема равен

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- сериозен играч
...Стефан написа:Никога не съм улавял сом - посаветвайте ме за всичко което се сетите.

това го чух в една кръчма случайно от Павката Иванов

на оня пич с поповите прасета ще кажа да ги потърси в градина зеленчукова...или да смени бунището с друго....не във всяко ги има...верно се иска яко прекопаване...но ще познаеш по дупките има ли ги или не....свържи се с Мунчо, той гледаше пипер и едвам се отърва от прасетата (имам из предвид тия къде му изядоха пипереца за мезе на ракийката )

Господ може всичко чада мой !
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Баси му и портата !Попето от Ивайловградският метох написа: И че денем е навътре а нощем до брега....буквално на него, но на места с отсечен дълбок бряг, бавна вода и растителност !!!
това го чух в една кръчма случайно от Павката Иванов
Вече нема ти споделям ма ич

Стефан написа:Абе от къде го разбрахте тоя Мунчо че е габровец. Като му гледам снимката май съм го виждал по телевизията
Габровец е , не му бери гайлето и то от изявлените Габровски рибоуловци ( е след Божо де

а да ............. казва се Ицо

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
Божо е пръв! Аз съм след туй у класацията.Павел Иванов написа:...
Стефан написа:Абе от къде го разбрахте тоя Мунчо че е габровец. Като му гледам снимката май съм го виждал по телевизията
Габровец е , не му бери гайлето и то от изявлените Габровски рибоуловци ( е след Божо де![]()
![]()
) !
а да ............. казва се Ицо
Прав е анатемосания колега, че останах без пипер-докат грундирах кльонка, поповите прасюги видяха сметката на пиперя...Сега се мъча и смуча сливовица без култовото габровско мезе "100 чушки":):):)
а да ............. казвам се Ицо

-
- сериозен играч
Колега...Стефане...мани ти Ристе си е израсал като един малък нитрат...и толко се е радиоактивизирал (умишлено-нали е габровец), че вечер свети дома вместо крушка !!!
ти го питаш за рибата дали яде...абе пич той се топи в тая вода за да се минерализира и химизира...ползва я вместо да пие витамини и още като естествен обезпаразитител ! Боже ти просто незнаеш наш Ристе на що е способен ??? ей го сега боядисвал кльонк....бас давам че за да са успяли да изядат поповите прасета пиперецо докато е боядисвал сещаш ли се ква е била боята...и колко си е давал зор нашио ???

Господ може всичко чада мой !
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка: