Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Флуорокарбон
Модератор: sapuna
-
- учете се от него
Re: Флуорокарбон
Те, другите ги бълват марсианците .......carpsliven2 написа:Бълват всякакви китайци корморана .. нищо друго небълват

-
- и господ не е толокова добър
Немога да разбера.Корморана ли бълва китайци или китайците бълват кормораниcarpsliven2 написа:Бълват всякакви китайци корморана .. нищо друго небълват

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- учете се от него
Китайците ловят риба с корморани - от лодка, "екипа" е 4 или 6 парчета корморани, вързани за крака и за лодката с дълги верижки, На гушите имат нанизани по един стоманен пръстен, да не гълтат рибата..... и ако искат да ядът и да няма пердах, тряааа да бачкат кат водолазиsnegk написа:Немога да разбера.Корморана ли бълва китайци или китайците бълват кормораниcarpsliven2 написа:Бълват всякакви китайци корморана .. нищо друго небълват![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

п.п. Карпче, "Дайва-Корморан" са със съвсем читава продукция, за какво ли не, вкл. "от-до" шаранджийско оборудване и аксцесоари, та не знам за какво ги игнорираш. Цените, отделно

- carpsliven2
- сериозен играч
Ам те читави .. ама на риби 10+ са предават .. пък и те фирмите може да неса виновни .. много ги копират .. пък там става страшно вече .. купуваш скъпо- получаваш боклук. Нали се сещаш че няма такъв вносител които внася от Япония. 

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
-
- учете се от него
Аз писах конкретно за " Дайва-Корморан"carpsliven2 написа:Ам те читави .. ама на риби 10+ са предават .. пък и те фирмите може да неса виновни .. много ги копират .. пък там става страшно вече .. купуваш скъпо- получаваш боклук. Нали се сещаш че няма такъв вносител които внася от Япония.

- 1000n
- разбира нещата
Здравейте!
От къде в София или Варна мога да си купя (но не през интернет)
Duel H.D. Carbon Pro Tough - флуорокарбоново влакно 50 м.?
Не искам да го купувам през интернет, защото искам да видя влакното преди да го купя.
Всички знаем, че различните видове влакна са с различно сечение, въпреки че на етикетите им са изобразени едни и същи стойности.
Затова съм решил да си търся влакна според това колко дебели ги виждам и усещам между пръстите си, а не според това какво са написали производителите на етикета.
Благодаря предварително за отговорите и наслука.

От къде в София или Варна мога да си купя (но не през интернет)
Duel H.D. Carbon Pro Tough - флуорокарбоново влакно 50 м.?

Не искам да го купувам през интернет, защото искам да видя влакното преди да го купя.

Всички знаем, че различните видове влакна са с различно сечение, въпреки че на етикетите им са изобразени едни и същи стойности.

Затова съм решил да си търся влакна според това колко дебели ги виждам и усещам между пръстите си, а не според това какво са написали производителите на етикета.

Благодаря предварително за отговорите и наслука.

- nninkov
- научил се да хвърля
По принцип си прав - напълно при това ако не говорим за истинско японско влакно.
Предполагам го пиша за сетен път , че съм рибарче от има няма година и нещо.
Но за това време изпоробвах има няма 40-50 влакна.Практически всяка седмица ходя за риба по 2 пъти.
Всяка седмица се купува и навива ново влакно - къде е смисъла ли - ами няма такъв.Освен , че за 1 година научих неща за които принципоно би ми трябвало години.Да не говорим за примамки , куки и какво ли не още.
Дори си купих микрометър.
Та какво покава практиката - всички влакна освен японските такива имат отлконение в диаметъра - някои повече други по - малко.
Знам , че колеги ще кажат , че микрометъра греши - няма как да е това - микрометъра е повече от добър.
И как така прави грешки само на не-японски влакна.
Така , че заключението (поне за мен) е : Япоснко влакно - това което пише на етикета - това е !
След толкова експерименти стигнах до влакната на Sunline - които са всъщност се прваят в заводите на Toray-Blackwater - може би най-голямата манифактура в Япония за производство на влакна-в най-широкия смисъл на думата - рибарските им влакка са просто малка част от производството.
Предполагам го пиша за сетен път , че съм рибарче от има няма година и нещо.
Но за това време изпоробвах има няма 40-50 влакна.Практически всяка седмица ходя за риба по 2 пъти.
Всяка седмица се купува и навива ново влакно - къде е смисъла ли - ами няма такъв.Освен , че за 1 година научих неща за които принципоно би ми трябвало години.Да не говорим за примамки , куки и какво ли не още.
Дори си купих микрометър.
Та какво покава практиката - всички влакна освен японските такива имат отлконение в диаметъра - някои повече други по - малко.
Знам , че колеги ще кажат , че микрометъра греши - няма как да е това - микрометъра е повече от добър.
И как така прави грешки само на не-японски влакна.
Така , че заключението (поне за мен) е : Япоснко влакно - това което пише на етикета - това е !
След толкова експерименти стигнах до влакната на Sunline - които са всъщност се прваят в заводите на Toray-Blackwater - може би най-голямата манифактура в Япония за производство на влакна-в най-широкия смисъл на думата - рибарските им влакка са просто малка част от производството.
Последно промяна от nninkov на Сря Юни 17, 2009 3:32 am, променено общо 1 път.
- geibriel
- вече хвърля и на тежко
аз ползвам италиянското влакно на FOCUS energy fluorocarbon и до сега не сам късал или пак други проблеми мн е издръжливо не му влияе мръсотията в водоема или пак слънцето и е доста еластично пак и е на доста добра цена 150 м са ти 5 лв а 100м - 1,30лв;) 0.14 ти издържа 3.05кг а 0.30 - 12.50 от тва по хубаво здраве му кажи;)
Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
1875
150 м са ти 5 лв а 100м - 1,30лв

- 1000n
- разбира нещата
За съжаление FOCUS energy не е чист fluorocarbongeibriel написа:аз ползвам италиянското влакно на FOCUS energy fluorocarbon и до сега не сам късал или пак други проблеми мн е издръжливо не му влияе мръсотията в водоема или пак слънцето и е доста еластично пак и е на доста добра цена 150 м са ти 5 лв а 100м - 1,30лв;) 0.14 ти издържа 3.05кг а 0.30 - 12.50 от тва по хубаво здраве му кажи;)

Влакното е nylon с покритие от fluorocarbon. На кутийката, в която стои ролката с влакното има картинка, на която е изобразено това.
http://www.aquasport-n.com/index.php?p= ... bgroup=100
- geibriel
- вече хвърля и на тежко
може да не е чист флуорокарбон но влакното си е добро;)
Не сме народ
1875
1875
-
- учете се от него
rumci написа:150 м са ти 5 лв а 100м - 1,30лвНяма начин това да е флуорокарбон

п.п. Ривержето на Колмик, освен че е много ефективно ( невидимо) се оказа и много здраво

- genadios
- научил се да хвърля
Здравей колега,nninkov написа:След толкова експерименти стигнах до влакната на Sunline - които са всъщност се прваят в заводите на Toray-Blackwater - може би най-голямата манифактура в Япония за производство на влакна-в най-широкия смисъл на думата - рибарските им влакка са просто малка част от производството.
сигурен ли си, че Сънлайн се произвежда в Торей? Щото Аз пък знам, че си имат собствена фабрика

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Гена , да земеш да обърнеш внимание на шефското си тяло да си оправите сайта начи ! Кво е това , представител за Харди и Грейс за България па нема снимки на предлаганата продукшън а молба да си ги търсиме по сайтовете
Нема обозначения никви дори и на най-скъпите модели макари и мани другото ЦентерПин за 44 долара да го продавате за 480 лв.
Па после нема да проявяваш нездрав интерес кое къде се прави и с каква манифактура разполага

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- nninkov
- научил се да хвърля
Сигурен до толкова, че съм срещал на няколко места в нета да се казават подобни неща.Здравей колега,
сигурен ли си, че Сънлайн се произвежда в Торей? Щото Аз пък знам, че си имат собствена фабрика
Което както знаем не винаги е напълно досотверно.
Но едва ли това е толкова важно - по скоро влакната им са страхотни.
Говоря за ФК и за Моно.
След навиването на това влакно - http://www.tacklewarehouse.com/descpage ... SLSNM.html - в 4 лб. тест - не се налагаше да експериментирам повече.Иделаното влакно за пъстърва.
http://www.tacklewarehouse.com/descpage ... -SLSD.html - 17 лб. тест - това е друго тяхно влакно навито на наи-добрата ми макра(за сьомга) нямам закачена едра риба на него(само няколко риби по 2-3 кг.) но усещането а за качествено влакно.Това е влакно навито по препоръка на колега - използвано от него един сезон и без проблем вадило салмъни около 30 лб.
П.П. Мисля , че Павката ще знае къде се правят влакната на Sunline.