Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Тостолоп
Модератор: bobopeli
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Тостолоп
Здравейте ,
Онзе ден ходихме на много добър язовир (платен) и има много шаран и тостолоп .. На плувка на бял червей ни удари 3-4 килограмов тостолоп ... странно нали ? Нали били тревопасни ...
Питането ми е .. на какво мога да подлъжа някои негов приятел ..
) Нещо изпробвано и ефикасно ?
))
Онзе ден ходихме на много добър язовир (платен) и има много шаран и тостолоп .. На плувка на бял червей ни удари 3-4 килограмов тостолоп ... странно нали ? Нали били тревопасни ...
Питането ми е .. на какво мога да подлъжа някои негов приятел ..

-
- ще става разбирач
Re: Тостолоп
Това незнам кой ти го е казал. Има доста литература по въпроса.sandista написа: Нали били тревопасни ...
Иначе във форума има тема за целенасочен риболов на толупи, но трябва да използваш търсачката.
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
-
- ще става разбирач
Ако изпишеш правилно името на рибата ТОЛСТОЛОБ в търсачката щеше да попаднеш на ето това http://forum.nariba.com/viewtopic.php?t ... E%EB%EE%E1sandista написа:никак не ми помогна ...
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
- Husmen1983
- научил се да хвърля
за 1 път
чувам толстолоб да кълве на бял червеи.интересно.хващал съм на стериопорено топче и на кюспе но на бял червеи:) щастливец ли колега какво да кажем.
за сега нямам такъв.
-
- сериозен играч
има колега начини и за него...но прати твои познат за стръв в япония...от един папур специален се реже само стълбчето долу и се връзва с конец към куката...с успех може да пробваш на доматче не цяло а само с зеленото там където е дръжката и с привързан магданоз с конец отстрани сиреч в/у влакното и китката виси надолу към доматчето...ама аре че много требе да черпиш па и бая народ покрай теб...имам 26 кг толстолоб зад гърба си....не на косене....забележи !!!
Господ може всичко чада мой !
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Re: Тостолоп
www.***.com написа: Иначе във форума има тема за целенасочен риболов на толупи, но трябва да използваш търсачката.
Не търсачката, а по- скоро "КОСАЧКАТА".
А сега сериозно- косенето е гадна работа.
Случаен е улова на толстолоб на кука- по- скоро е приета случаино при засмукване на водорасли- и червейчето било там- затова се е хванал.
-
- фен клуб-скобар
Толтстолоб
На Токмакли, под Хасково,видях един нов метод.Плувка -голяма,като за щука,а отдолу на 30-40см. пружина с 5-6 куки с различна дължина на конеца.Един колега хвана на тоя метод. Обикаляше язовира с три такива въдици.
- barutchiata ©
- Администратор
Re: Толтстолоб
Малко бракониерски ми звучи с по 5-6 кукиsaksi написа:На Токмакли, под Хасково,видях един нов метод.Плувка -голяма,като за щука,а отдолу на 30-40см. пружина с 5-6 куки с различна дължина на конеца.Един колега хвана на тоя метод. Обикаляше язовира с три такива въдици.

-
- сериозен играч
Левия...моя изяде доматчето !!! А дали то се брой за планктон...ба ли го? А в Японско наистина има готова стръв за него...и тя е точно от някакъв папур подводната част мека и разложена при това...виждал съм я лично....донесена и пакетирана...но не съм ловил с нея...чужда бе...
...дали ще даде на нея ...ба ли го...но я има !

Господ може всичко чада мой !