Нови придобивки

Модератори: Павел Иванов, sestrata

мастЪра_
ще става разбирач
ще става разбирач

Нови придобивки

Мнение от мастЪра_ »

здравейте отново колеги :)
Днес ми пристигна пратката от рибоко.ком - да ви се похваля :lol:
Та значи поръчах си един спининг, един кеп, и няколко блесни и воблери.пръчката е на окума - роял с акция 8-25 гр.
Но тъй като съм влез пръчката за дунавски риболов (за големи риби :lol: )ме притесни силно стеснения връх :? Върха е много тънък и ми прилича по скоро на ултра-лайт пръчка отколкото на такава с такива характеристики.карбон е, предполагам няма да се счупи лесно но все пак да си кажете мнението.Някой имал ли е такава ? Ще става ли за ДУнава?
Или да я сменям...?
Ето снимки на пръчката и примамките, забравих да снимам кепчето.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Клатушките няма да ги ползвам за тази въдица, взел съм ги за сомскта 8)
А и друго - много малки водачи към края.. :?
ето сайта от където я взех:
http://riboco.com
не се притеснявайте да казвате каквото смятате, кажете ми истината за да знам :)
Айде с която и да е няма да ми избягат :twisted:
мастЪра_
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Нови придобивки

Мнение от мастЪра_ »

малко прецаках снимките.. не ми се сърдете :lol:
eminem94
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от eminem94 »

Браво.Със здраве да си ги ползваш и много риба да хванеш с тях.
мастЪра_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от мастЪра_ »

Ето директен линк към пръчката
:arrow: http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... w=81&click
3метровия вариант :wink:
Мерси колега!
НИКИ ДОНЧЕВ
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от НИКИ ДОНЧЕВ »

Със здраве да си я ползваш и много рибки,за Дунав може и да ти е малка акцията,аз ползвам две въдици с 15-45г и 20-50г.
Изображение
tachev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от tachev »

КОлега, аз имам една Окума Гладиатор , която е със такава акция и същия карбон . ДОста добре се справя за сега и ми е вадила не малки рибки! Имам една щука към 2 кила и един кефал над 2 килца , които си ги ги извади доста добре ! Честито и доста рибки да ти вади ;) !!!
Туй риболова не е за мен :D
Аватар
Wolf_1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Wolf_1 »

честито и аз имам същите клатушки ама не съм ги пробвал(тези дето са в кутийка
мастЪра_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от мастЪра_ »

За распери са трепач :wink:
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Пръчката за по-едри риби от кило и по-тежки примамки от 20грама те съветвам да не я използваш.Имах две такива, резултатът е счупване на върховата снадка.Едната я счупих, докато дърпах един клон, другата-докато мятах с един джиг 25грама.Акцията си беше 5-25,така че не отговарят.Пръчките на Окума са с готин външен вид и ниска цена, но животът им е кратък. :lol:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Камбата написа:Пръчката за по-едри риби от кило и по-тежки примамки от 20грама те съветвам да не я използваш.Имах две такива, резултатът е счупване на върховата снадка.Едната я счупих, докато дърпах един клон, другата-докато мятах с един джиг 25грама.Акцията си беше 5-25,така че не отговарят.Пръчките на Окума са с готин външен вид и ниска цена, но животът им е кратък. :lol:
Преди това Камбата написа:Аз преди няколко месеца си купих Окума Роял,2.40,акция 5-20грама.Супер лека и готина пръчка,добре изглеждаше,но направих грешка,като сложих силикон с оловна глава,тежащ 15грама.При петото замятане предното коляно се строши на две.Може и да е била пукната,знам ли.За това сега ще внимавам и ще слагам само дребни блеснички и воблерчета,кат за кефал и костур/надявам се и пъстърва да имам възможност да опитам да хвана/. :lol: Съветът ми е да не товарите пръчките с тежки примамки,акцията не отговаря.
А тази счупената с клона - кога е станало? Айде малко по-сериозно, А! :evil:

*Камба, всяка карбонова пръчка може да се счупи при претоварване или наличието на драскотина или пукнатина по бланка, без значение от обявения тест, еле па евтини пръчки за по 30-40 лв. Освен това става въпрос за съвсем различна въдица от твоята. Окума е само търговска марка, а не производител на въдици. :idea:
**Закупуването на евтина въдица с по-висок тест няма да я направи по-здрава. :idea:

Подвеждате колегата с тия постове и гледам, че вече е пуснал пръчката за продан. :idea:
Аватар
Божидар
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Божидар »

Подкрепям Сестрата :idea:
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
nabeden ribar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nabeden ribar »

Имам такава пръчка - 3 метра, но все още не съм хващал нищо по-голямо.... Колега извади 1.5 кг мрена с такава окума но с дължина 2,40, малко е по-"мека" от 3 метровата, въпреки че пак е 5-25 гр. Лови с нея вече 2-ра година. Късал съм корда 0.18 при замятане с последваща закачка... Мисля че е подходяща спининг за кефал, но лично на мен 3 метровата ми идва длълга и осезаемо по-тежка от тази 2,40. Точно за върха мисля че е доста жилав, а и се изпъва по кордата при по-голямо натоварване. Според мен пръчката е твърде мека за щука и слаба за сом...
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Сестрата, счупената с клона се счупи тази зима на Провадийска река, свитедел е съфорумецът Bastardo.Моделът беше Elite на същата търговка марка.Интересно кой ги произвежда...

Преди това счупих модел Royal при замятането.За 15-те и 25-те грама си прав, моя е грешката.Истината е, че силикончето беше Мичъл 9см. мисля, а главата тежеше 15грама.Така, тва са дребни неща, които едва ли имат някакво значение в случая.Идеята ми като цяло беше пръчки от нисък ценови клас да не се товарят с тежки примамки, дори да са в границите на отбелязаната на бланката акция.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”