Въпрос за въдицата ми

Модератор: sapuna

dj.andji
новобранец
новобранец

Въпрос за въдицата ми

Мнение от dj.andji »

Значи купих си следната пръчка Globe New Hunter 300 : length:3.00m section:10 action: 10-30g Carbon,това е на вадицата а на етикета пише High Quality Carbon: technology SIC. Този модел ми го продадоха за карбон и ме интересува дали цялата е карбонова или само върхът и дали 25 лева си заслужаваха за нея???
И ако може да ми препоръчате друга пръчка с дебел връх за дънна до 30 лева (трябва да е нещо сравнително стабилно).
Благодаря предварително!
MonsTer_EnerGy
разбира нещата
разбира нещата

Re: Въпрос за въдицата ми

Мнение от MonsTer_EnerGy »

Виж сега приятел за 25лв. няма как да е карбон . А това за дънната въдица нека колегите да кажат .
Изображение
kokoparcala
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kokoparcala »

Здравей колега има карбон по цялата пръчка но е примес аз имам такава болонеза на 5 метра и за парите си си оправдава и качеството но не е за дъно таз пръчка ако е тази за която се сещам максимум можеш да я използваш за леко дънце или както се казва куршум до 25 грама олово но и тва е малко много така ,че трябва да замяташ малко по нежно иначе съм вадил риби около 2- 2,5 килограма няма проблем виждал съм колеги които са вадили и по големи до 3,5 кила за тва че не се къхари сопата си е добре :wink: за другия ти въпрос за дънната поогледаи се има телескопи на тази цена може да ти свършат работа http://www.bulit2000.com/?type=1&cat=4 http://spasitel.net/catalog/index.php?cPath=22_47
Никой не може да ти отнеме мечтите
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Здрасти,колега.Ето ти една изключително здрава въдица с голяма акция ,само за големи риби.Пък и е под 30-те лв.
http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... w=37&click
Поздрави.
TICA FAN
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

kokoparcala написа:Здравей колега има карбон по цялата пръчка но е примес ...
Все още в световен мащаб не е измислин карбон без примес както и карбонова въдица с карбон дори и само във върха + водачи по СИК технология за 25лв. с печалбата :lol: Както аз така и доста колеги достатъчно много пъти сме ръсили тука във форума какво представлява карбоновият плат , как и какво представлява самият той , примесването му със смола и какво значение има модулноста му . Пич за дънарка нищо не мога да ти помогна но когато купуваш въдица за 25лв. не обръщай ама никакво внимание на надписи разни какво имало в нея :wink: Обикновенно в тея въдици най-скъпи са самите надписи но след като ти върши работа всичко друго е без значение !
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
dj.andji
новобранец
новобранец

Мнение от dj.andji »

Ами още не съм е пробвал но сигурно ще е по добре от старите ми пръчки дето бяха 8лева парчето :D И дриго да питам, SIC технологията е това че водачите са изляти а не са залепени и по този въпрос кои са по добри,защото вече ми са се разлепяли едни водачи.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

В твоят случай под "СИК технология" само съответният производител или продавач написал тази глюпост би могъл да ти отговори :lol: :lol: :lol: Може да е имал впредвид много работи , от технологиите на застрахователното дружество казвало се навремето СИК , до това че технологията било то на ринговете от твърдо PVC или SIC се е една , навират се в металните рингове на самите водачи :lol: :lol: :lol: Инак само водачи от силициев карбид наредени по въдицата ти биха били доста по-скъпи от самата нея ако и да има варианти за по левче къде са по СИК технология та пак повтарям - не вервай на всичко що пише :wink: Демек ако не съм ясен - нито в гегата ти има карбон , нито водачите са ти СИК колкото и да е неприятно :? Пак повтарям изказа ми от по-горе :
Да се чудиш на Павле що по-горе тъй написа:...след като ти върши работа всичко друго е без значение !

Павел Иванов
dj.andji
новобранец
новобранец

Мнение от dj.andji »

Колеги пак съм аз с глупавите си въпроси на начинаещ рибар :D Да ви питам тази макара добра ли е за прачката за която говорих по горе. http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... =181&click И каква е разликата м/у 4 и 5 лагера и макари с повече от 5 лагера има ли??
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Има дори с повече от 6 лагера :wink:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Имам такова боло на Глоуб -Ню хънтър.....миналата седмица брат ми изкара с него шаран 4кг. така че сам си вади заключения.....
А искам да кажа на опитните колеги да на давате такива мнения от рода на -ааааа нема карбон за 20лева т.н. защото от такова мнение може да стане белята.... ето за това говоря- http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 0%B0%D0%BD
Ще тръгне младежа за риба и ще си каже-аааа на мене майсторите ми казаха че това не е карбон...и ще застане сполкойно под жицата,и.......какво правиме после?Руска рулетка ли?-Ще се изпържи,няма да се изпържи?
Едвали китаеца е сложил тая лепенка случайно:
Изображение
Има-няма карбон по добре да си траеме щтото едвали някой в България си е правил химичен анализ на въдицата че да каже 100% има или няка карбон!!!
Със здраве да я ползваш колега :smt023
п.п.-можеш ли да дадеш линк към въдицата,както си дал към макарат да я видя защото ми се струва че не е баш за тежко....А макарата която си харесал става за дъно....за Ню хънтъра по би ти легнала подобна макара- http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... =249&click
А за лагерите,в този ценови клас не разчитай много на това което пише :)
Ето ти пръчка за дъно: http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... w=42&click тоя модел го има и като телескоп!
Изображение
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

CERRUTI написа:...А искам да кажа ...!
Ми кажи си де :lol: :lol: :lol: В случаят просто китаеца няма от къде да си купи карбонова бланка и СИК водачи за толкоз че след като я направи и прати в БГ тя да се продава в магазинната мрежа за 25 лв. :idea: Друг е въпроса че обикновенно китаеца в повечето случаи пише това което му кажат или реши да пише особенно що се отнася до продукти в този ценови сегмент :idea:

Павел Иванов
dj.andji
новобранец
новобранец

Мнение от dj.andji »

Благодаря на всички за мненията ви.И искам да добавя,че от това което чух и прочетох разбрах че този ню хънтер е добър за улов на леко а колкото до макарата съм на мнение че повече от 5 лагера са напълно излишни и разбирасе допълнително грешни пари за даване :) И така се спрях на марката шимано,надявам се не греша в изборът си 8)
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Супер си е за риболов на леко-имам такава 3,30 м.Това е командоска пръчка - лека,къса сглобка,специално измислена за катерене на скали и провиране през къпинаци.Идеална за риболов на плувка в планински рекички,ловят се балканки с нея на общо основание.Не ме разбирайте криво - имам и пръчки по 300 лева парчето,ама Манго риболовеца трябва да знае и две,и двеста...
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Въдиците (ню- хънтър) са си карбонови- и тези с водачи и тези без водачи; разглеждал съм подробно и двата вида и според мен за цените си са съвсем приемливи като качество :idea: Малко не им отговарят дължините на това което пише на тях, ама със захранката, рипките щът не щът, ще преодолеят някак си липсващите 40-50см ( на осмиците) :D :D 8) . Не са миксове ( композитни), а са си карбонови; ама колко модулен карбон... само великия китайски народ може да каже :D 8) Между другото, най-голям % карбон в направата на пръти е постигнат пак от китайци :idea: В някои модели от прътите на ТИКА е около 97-98%-та :idea: 8)
Изображение
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

IDA написа:... В някои модели от прътите на ТИКА е около 97-98%-та :idea: 8)
Сметам да не се съглася баш за Тиката ! Не друго ами с карбоновото съдържание на упоменатата по темата гега не се съгласих вече по-горе :lol: Бачо , айде молим тъ да се поинтересуваш пак коя фирма предлага геги с най-голям процент карбон в тях плийз :wink: Също така ми е ама много интересно как по външният им вид позна че не са "миксове" а са карбонови ? Ей аман от фирми кат Тика и АваШима къде виш ли са работили преди за Дайва ( първите ) а вторите взимали най-доброто от Дайва и Шимано и го продавали на по-добри цени ама за тия неща си знаят и приказват само те :lol: ТСМ псулютно същите кат тех - иначе немци :smt044 :smt044 :smt044

Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”