Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за Малко Шарково
Модератор: sapuna
- cvetan_zashev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Инфо за Малко Шарково
Здравейте на всички риболовци в форума.
Планирам излет с приятели на язовир Малко Шарково и реших да попитам вас ако някой може да ми помогне с полезно инфо за този красив водоем ще сам му много благодарен.Аз лично отивам там за първи път и нямам идея каде да търся място,но попрочетох че ходели колеги около село Воден,така че моля ви за по точно инфо как да стигна от селото до язовира.
Благодаря предварително.
Планирам излет с приятели на язовир Малко Шарково и реших да попитам вас ако някой може да ми помогне с полезно инфо за този красив водоем ще сам му много благодарен.Аз лично отивам там за първи път и нямам идея каде да търся място,но попрочетох че ходели колеги около село Воден,така че моля ви за по точно инфо как да стигна от селото до язовира.
Благодаря предварително.

Рибата и циците се разбират колко са големи едва след като се хванат!
Re: Инфо за Малко Шарково
Колега според мен не си заслужава.Риба няма,а и природата вече не е така както беше.Мръсотия и пълно с браконери.От Ямбол съм и вече се отказах от този водоем.С приятели започнахме да ходим на язовир Камчия-неописуема природа,рибата не е кой знае какво ама за занимавка има.Горещо ти го препоръчвам.Въобще не може да се сръвнява със Шарково
- cvetan_zashev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Благодаря ти на отговора и аз нещо се замислям дали има смисал да ходия до там,ама приятелите тем та там
Казваш Камчия ако не те затруднявам дай повечко инфо и за там
Балгодаря.

Казваш Камчия ако не те затруднявам дай повечко инфо и за там
Балгодаря.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Здрасти, колега!
Това е любимият ми язовир... Или по-скоро беше, все още ми остава любим, но за съжаление все повече и повече го унищожават и обезрибяват.
Относно природа, там наистина е красиво, но се навъдиха много прасета, които го направиха бунище
Относно рибата - след милионите мрежари, токаджии, електричари и тем подобна пасмина, надявам се все още да е останала някое шаранче, има бабушка, много уклей, таранка, кефалът последно време се развъжда добре и, разбира се, костур.
Ето малко повече инфо http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 0%B2%D0%BE
Това е любимият ми язовир... Или по-скоро беше, все още ми остава любим, но за съжаление все повече и повече го унищожават и обезрибяват.
Относно природа, там наистина е красиво, но се навъдиха много прасета, които го направиха бунище

Относно рибата - след милионите мрежари, токаджии, електричари и тем подобна пасмина, надявам се все още да е останала някое шаранче, има бабушка, много уклей, таранка, кефалът последно време се развъжда добре и, разбира се, костур.
Ето малко повече инфо http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 0%B2%D0%BE
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
- cvetan_zashev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Благодаря ти колега mita4eto,виждам че за Шарково винаги си в час и споделчш опита си за там с нас.Надявам се да се получи добър излет въпреки лошото време което предстои.Ще се радвам да се видим там.
Пожелавам ти на слука
Пожелавам ти на слука
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Благодаря ти и аз, колега Цецо
Сега прочетох отново първия ти пост за Шарково и виждам, че питаш и за местата за риболов. Да, Воденският ръкав е една от дестинациите на Шарково. За там имаш две опции: от Малко Шарково в посока село Воден, грубо казано на половината път между двете села има отбивка вляво (добре утъпкана е), оттам се пускаш надолу и стигаш до язовира; другата опция е да стигнеш до село Воден, вътре в селото завиваш наляво (не помня точно коя уличка беше), минава се през малко мостче, след което следваш пътя, излизаш от селото и продължаваш 2-3км по черен път до язовира. Суветвам те да попиташ в самото село откъде точно да минеш.
Освен Воденския ръкав, можеш да се установиш и на ръкава на Малко Шарково. За там също има няколко опции, но най-добре е като стигнеш центъра на село Малко Шарково, свиваш рязко вляво (има табела към язовира) и следваш пътя; излизаш от селото и продължаваш по асфалтиран път към стената. Преди да стигнеш стената, има заведение за душевно болни хора, на около 200м преди това има отбивка от асфалтовия път вдясно (също е добре утъпкана), следваш пътя вляво и се стига след около 500м до язовира. Това ми е любимото място, понеже имаш излаз хем на Шарковския ръкав (който е доста дълбок, в него можеш да търсиш основно кефал и едър костур), хем към вътрешността на язовира, където се търси таранка и шаран (дано имаш късмет). Именно това място ти препоръчвам и аз, понеже е лесно достижимо, перспективно е, а и караш почти до язовира само по асфалт.
Трети вариант е да подминеш лудницата, да преминеш през стената и да отидеш на т.нар. бяла пръст. От далече се вижда, просто почвата е глинеста и се белее отдалече - там местата са дълбоки и можеш да разчиташ на бабушка, добри таранки и костур. Ако подминеш бялата пръст, следващите места са на Ружишкия ръкав. Там местата не са толкова дълбоки, лови се всякаква риба, но като цяло има доста път дотам и е по черен път.
Колега, с удоволствие бих направил съвместен излет с теб на този хубав водоем, само дето вече почнах да се отчайвам от излетите си там в последно време
Мисля да го посетя към края на Юли или началото на Август. Ако отидеш по-рано, дано имаш късмет за динамичен и резултатен излет, ще се радвам ако споделиш с нас 

Сега прочетох отново първия ти пост за Шарково и виждам, че питаш и за местата за риболов. Да, Воденският ръкав е една от дестинациите на Шарково. За там имаш две опции: от Малко Шарково в посока село Воден, грубо казано на половината път между двете села има отбивка вляво (добре утъпкана е), оттам се пускаш надолу и стигаш до язовира; другата опция е да стигнеш до село Воден, вътре в селото завиваш наляво (не помня точно коя уличка беше), минава се през малко мостче, след което следваш пътя, излизаш от селото и продължаваш 2-3км по черен път до язовира. Суветвам те да попиташ в самото село откъде точно да минеш.
Освен Воденския ръкав, можеш да се установиш и на ръкава на Малко Шарково. За там също има няколко опции, но най-добре е като стигнеш центъра на село Малко Шарково, свиваш рязко вляво (има табела към язовира) и следваш пътя; излизаш от селото и продължаваш по асфалтиран път към стената. Преди да стигнеш стената, има заведение за душевно болни хора, на около 200м преди това има отбивка от асфалтовия път вдясно (също е добре утъпкана), следваш пътя вляво и се стига след около 500м до язовира. Това ми е любимото място, понеже имаш излаз хем на Шарковския ръкав (който е доста дълбок, в него можеш да търсиш основно кефал и едър костур), хем към вътрешността на язовира, където се търси таранка и шаран (дано имаш късмет). Именно това място ти препоръчвам и аз, понеже е лесно достижимо, перспективно е, а и караш почти до язовира само по асфалт.
Трети вариант е да подминеш лудницата, да преминеш през стената и да отидеш на т.нар. бяла пръст. От далече се вижда, просто почвата е глинеста и се белее отдалече - там местата са дълбоки и можеш да разчиташ на бабушка, добри таранки и костур. Ако подминеш бялата пръст, следващите места са на Ружишкия ръкав. Там местата не са толкова дълбоки, лови се всякаква риба, но като цяло има доста път дотам и е по черен път.
Колега, с удоволствие бих направил съвместен излет с теб на този хубав водоем, само дето вече почнах да се отчайвам от излетите си там в последно време

- cvetan_zashev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Митаче благодаря ти за изчерпателния отговор,както и за подробното описание на местата.Наистина много ценна информация сподели с нас,която аз 100 % ще използвам.Ще ти дам инфо как е положението но в наделя,защото заминавам днес за там и много се надявам на добър излет.
Успешна седмица.
Успешна седмица.

Онзи ден се варнах от там, бях на целенасочен риболов само за костур за 2 дни и хванах много най-големия 1.3 кг. Ако не носите рибки замете си рачила, там костура се храни основно със слънчевка от порядака на 4-5 см дължина, това за хубави костури, слънчак има много покрай брега. Хваща се и на блесна, основно сутрин и надвечер. На воблери не бараше. Хубаво е да имате поне една гумена лодка, тай като брега е опасан с няколко метра пояс от водорасли на много места, директно зад водораслите е костура. Има и големи кефали по над 2 кг, на рибка, блесна, и на всичко друго може да се хване всащност както и на шаранджийските таками, ние ударихме един такав на силикон. За шарана не мога да ти кажа много просто нямаше много биваци да разпитаме даже хич, само туристи събота и неделя идат да се капят. Пригответе се за ураганни ветрове особенно надвечер, по този повод имайте в предвид че вятъра духа от североизток така че ако сте на южния бряг от към Воден и Малко Шарково ще духа срещу вас и то силно. Има и дни без вятър но след 6 следобед започва като по часовник
по този признак най-добре е да сте на третия вариант който ви е дал колегата, след стената и чак до една борова горичка, там дъното е полегато и постепенно. Това е основното другото ще го видите сами 

- cvetan_zashev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Благодаря ти и на теб колега afgany за изчерпателната информация,дано имаме успех на излета.Ще разказвам
Приятна седмица

Приятна седмица

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Стискам ти палци, колега Цецо, а и чакам с нетърпение да науча резултата от излета ви, дано е успешен.
Аз от Събота съм на Велека, след десетина дни като се върна ще споделям
Аз от Събота съм на Велека, след десетина дни като се върна ще споделям