Инфо за Малко Шарково

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
cvetan_zashev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Инфо за Малко Шарково

Мнение от cvetan_zashev »

Здравейте на всички риболовци в форума.
Планирам излет с приятели на язовир Малко Шарково и реших да попитам вас ако някой може да ми помогне с полезно инфо за този красив водоем ще сам му много благодарен.Аз лично отивам там за първи път и нямам идея каде да търся място,но попрочетох че ходели колеги около село Воден,така че моля ви за по точно инфо как да стигна от селото до язовира.
Благодаря предварително. :idea:
Рибата и циците се разбират колко са големи едва след като се хванат!
dbplamen
новобранец
новобранец

Re: Инфо за Малко Шарково

Мнение от dbplamen »

Колега според мен не си заслужава.Риба няма,а и природата вече не е така както беше.Мръсотия и пълно с браконери.От Ямбол съм и вече се отказах от този водоем.С приятели започнахме да ходим на язовир Камчия-неописуема природа,рибата не е кой знае какво ама за занимавка има.Горещо ти го препоръчвам.Въобще не може да се сръвнява със Шарково
Аватар
cvetan_zashev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Благодаря ти на отговора и аз нещо се замислям дали има смисал да ходия до там,ама приятелите тем та там :ANAL:
Казваш Камчия ако не те затруднявам дай повечко инфо и за там
Балгодаря.
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Здрасти, колега!

Това е любимият ми язовир... Или по-скоро беше, все още ми остава любим, но за съжаление все повече и повече го унищожават и обезрибяват.
Относно природа, там наистина е красиво, но се навъдиха много прасета, които го направиха бунище :(
Относно рибата - след милионите мрежари, токаджии, електричари и тем подобна пасмина, надявам се все още да е останала някое шаранче, има бабушка, много уклей, таранка, кефалът последно време се развъжда добре и, разбира се, костур.

Ето малко повече инфо http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 0%B2%D0%BE
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
cvetan_zashev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Благодаря ти колега mita4eto,виждам че за Шарково винаги си в час и споделчш опита си за там с нас.Надявам се да се получи добър излет въпреки лошото време което предстои.Ще се радвам да се видим там.
Пожелавам ти на слука
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Благодаря ти и аз, колега Цецо :)
Сега прочетох отново първия ти пост за Шарково и виждам, че питаш и за местата за риболов. Да, Воденският ръкав е една от дестинациите на Шарково. За там имаш две опции: от Малко Шарково в посока село Воден, грубо казано на половината път между двете села има отбивка вляво (добре утъпкана е), оттам се пускаш надолу и стигаш до язовира; другата опция е да стигнеш до село Воден, вътре в селото завиваш наляво (не помня точно коя уличка беше), минава се през малко мостче, след което следваш пътя, излизаш от селото и продължаваш 2-3км по черен път до язовира. Суветвам те да попиташ в самото село откъде точно да минеш.

Освен Воденския ръкав, можеш да се установиш и на ръкава на Малко Шарково. За там също има няколко опции, но най-добре е като стигнеш центъра на село Малко Шарково, свиваш рязко вляво (има табела към язовира) и следваш пътя; излизаш от селото и продължаваш по асфалтиран път към стената. Преди да стигнеш стената, има заведение за душевно болни хора, на около 200м преди това има отбивка от асфалтовия път вдясно (също е добре утъпкана), следваш пътя вляво и се стига след около 500м до язовира. Това ми е любимото място, понеже имаш излаз хем на Шарковския ръкав (който е доста дълбок, в него можеш да търсиш основно кефал и едър костур), хем към вътрешността на язовира, където се търси таранка и шаран (дано имаш късмет). Именно това място ти препоръчвам и аз, понеже е лесно достижимо, перспективно е, а и караш почти до язовира само по асфалт.
Трети вариант е да подминеш лудницата, да преминеш през стената и да отидеш на т.нар. бяла пръст. От далече се вижда, просто почвата е глинеста и се белее отдалече - там местата са дълбоки и можеш да разчиташ на бабушка, добри таранки и костур. Ако подминеш бялата пръст, следващите места са на Ружишкия ръкав. Там местата не са толкова дълбоки, лови се всякаква риба, но като цяло има доста път дотам и е по черен път.

Колега, с удоволствие бих направил съвместен излет с теб на този хубав водоем, само дето вече почнах да се отчайвам от излетите си там в последно време :( Мисля да го посетя към края на Юли или началото на Август. Ако отидеш по-рано, дано имаш късмет за динамичен и резултатен излет, ще се радвам ако споделиш с нас :wink:
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
cvetan_zashev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Митаче благодаря ти за изчерпателния отговор,както и за подробното описание на местата.Наистина много ценна информация сподели с нас,която аз 100 % ще използвам.Ще ти дам инфо как е положението но в наделя,защото заминавам днес за там и много се надявам на добър излет.
Успешна седмица. :smt023
Аватар
afgany
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от afgany »

Онзи ден се варнах от там, бях на целенасочен риболов само за костур за 2 дни и хванах много най-големия 1.3 кг. Ако не носите рибки замете си рачила, там костура се храни основно със слънчевка от порядака на 4-5 см дължина, това за хубави костури, слънчак има много покрай брега. Хваща се и на блесна, основно сутрин и надвечер. На воблери не бараше. Хубаво е да имате поне една гумена лодка, тай като брега е опасан с няколко метра пояс от водорасли на много места, директно зад водораслите е костура. Има и големи кефали по над 2 кг, на рибка, блесна, и на всичко друго може да се хване всащност както и на шаранджийските таками, ние ударихме един такав на силикон. За шарана не мога да ти кажа много просто нямаше много биваци да разпитаме даже хич, само туристи събота и неделя идат да се капят. Пригответе се за ураганни ветрове особенно надвечер, по този повод имайте в предвид че вятъра духа от североизток така че ако сте на южния бряг от към Воден и Малко Шарково ще духа срещу вас и то силно. Има и дни без вятър но след 6 следобед започва като по часовник :) по този признак най-добре е да сте на третия вариант който ви е дал колегата, след стената и чак до една борова горичка, там дъното е полегато и постепенно. Това е основното другото ще го видите сами :)
Аватар
cvetan_zashev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Благодаря ти и на теб колега afgany за изчерпателната информация,дано имаме успех на излета.Ще разказвам :smt024
Приятна седмица :smt023
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Стискам ти палци, колега Цецо, а и чакам с нетърпение да науча резултата от излета ви, дано е успешен.
Аз от Събота съм на Велека, след десетина дни като се върна ще споделям :)
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”