Новия сезон-слука и професионална етика

Модератор: sapuna

Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Re: Новия сезон-слука и професионална етика

Мнение от rumci »

Илия е много прав тука. От година на година селянтията и простащината се настанява все повече по нашите водоеми. Три поредни сезона се нагледах на какви ли не изпълнения по язовирите, то не бяха чалги до небесата, гърмежи, боклуци в несвяст, изсичане на цели дървета в близост до водата. Много ми е болно да гледам цялата тая помия, затова и пропуснах тазгодишното откриване. Дори и през деня подобни екземпляри миналата година не ни оставиха възможност да се насладим на приятен и спокоен риболов на Малко шарково. Нямаме оправия :|
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/NniImCjuu68&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/NniImCjuu68&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
kartal
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kartal »

И тази седмица,нямах възможност да си хвърля въдиците,/за разпъване,абсурд/...
Лодки от рода на "легени,черупки" до мощни двигатели и размери стоящи неестествено над водата./язовира/
Не видях и тези които наистина знаят как да ловят бяла риба,вероятно повсеместната "мания" всеки мъж на лодка и рапала а вечерта "зарята на мъжа" ги беше принудила или по-точно прогонила да си търсят някъде другаде късмета и слуката.
К,вото нещеше,нещеше и изведнъж...спря
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

Две неща:

1. За лодките - егоистичен и за мен поне антиекологичен метод на риболов. Вдигат много шум, плашат рибата, вдигат вълна която пречи на тези като мен, ловящи с директен телескоп. Освен това замърсяват водата с масла и изгорели газове. За мен тоя т.н. "тролинг", който от скоро има бум е просто поредната показност - "аз съм по-голям от будалата на брега". Мутренска история. Това е болшинството. Вярно има и колеги, които си тролят само на места, където няма риболовци на брега, но те са изключение.

2. За шумните компании. Вярно дразнещо е да слушаш глупостите им, но пък умотворението "силният говор плаши рибата" е абсолютно невярно. Самият аз риболовствам от 15 години и никога не пазя тишина, но пък и гледам да не правя чак гюрлутия. И съм забелязал, че няма никаква връзка между шума и кълването. Дори напротив, почти винаги си тръгвам с по-богат улов от мълчаливите колеги. Тъй че спрете с тая измислица. Говорът може да пречи на пастървата и кефала, но червеноперка, платика, таранка, шаран, костур, бяла риба - не ги плаши. Е сега ако някой напъне чалгата наблизо, може и да има отрицателен ефект :)
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

NikiStoianov написа: За мен тоя т.н. "тролинг", който от скоро има бум е просто поредната показност - "аз съм по-голям от будалата на брега". Мутренска история. Това е болшинството. Вярно има и колеги, които си тролят само на места, където няма риболовци на брега, но те са изключение.
:lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol: Тук,много се смях,а за тези които тролят там дето няма рибари,те не са ли от "Мутрите" :o :shock: :o :shock: :roll: А за точка две от написаното,няма да коментирам,защото явно за 15 години рибарлък,нищо не си научил.Тази глупост че рибата не се плашела от гюролтията и високото говорене дето я написа,направо ме разби,ама явно там дето ловиш,рибите са глухонями :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: А иначе,ако искаш,дай направо да си останеш само ти на водоема и да си ловиш сам съмичак,а тези дето имат лодки да вървят на майната си,щото за теб това било "Мутренски риболов".Темата хвана в друга посока май и ще има скандали.То всичко е ясно,всеки ще дърпа към себе си най добре да спрем,и да се окатанчи темата преди скандала :idea: Изображение
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

Аз ти казвам как стоят нещата, пък ти си мисли каквото си искаш. Това е пълен мит и аз съм го разбивал стотици пъти. А за лодките, никой не може да ме убеди, че влиза с лодка, от любов към риболова като хоби или спорт или че този вид риболов е чак толкова по-приятен от този от брега.
Аватар
Franko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Franko »

NikiStoianov написа: Аз ти казвам как стоят нещата, пък ти си мисли каквото си искаш. Това е пълен мит и аз съм го разбивал стотици пъти. А за лодките, никой не може да ме убеди, че влиза с лодка, от любов към риболова като хоби или спорт или че този вид риболов е чак толкова по-приятен от този от брега.
Колега,може би си го разбивал този мит на някой рибарник. :idea: :idea: :lol:
За улова на качествена риба се иска не само тишина,ами и още много неща.Ти лично колко трофея имаш уловени, та си толкова категоричен.
Аз за 25 години мога да се похваля с някоя друга добра риба и изводите които съм си направил се различават коренно от твоите.И за риболова от лодка грешиш.Всеки риболов си има собствена красота и предимства.Някой ти минал през въдиците и хайде всичките с лодки са еди какви си.Поспри се малко,не бъди толкова категоричен.
Сетих се нещо за такива като теб.Та :D минавам си с лодката на около 40-50метра от брега и сонара ми отчита килим от риба. :idea: ТЕЗИ от брега разпънали на 150 метра където и гамбузи няма. :roll: И кво става-смях.После що не ловели,а тези с лодките минавали върху въдиците им.Ами вземете па се ориентирайте понякога от пустите лодки къде е рибата. 8)
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

NikiStoianov написа: Аз ти казвам как стоят нещата, пък ти си мисли каквото си искаш. Това е пълен мит и аз съм го разбивал стотици пъти. А за лодките, никой не може да ме убеди, че влиза с лодка, от любов към риболова като хоби или спорт или че този вид риболов е чак толкова по-приятен от този от брега.
Ники,а за какво влизам с лодката бе колега :roll: :o :shock: :lol: Да не съм манекен и да си правя фото сесия върху лодката, или съм отчаян от живота и си търся дълбоко място да се удавя ли,що ли :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol: Не знам какви митове си разбивал,но като ти чета разсъжденията,направо съм разбит като митовете дето споменаваш.Остави ме аз,как мисля и какво.Темата беше за толерантноста между колегите практикуващи различни видове риболов,и за селенията по бреговете.За дискотеките,гърмежите и за тоновете мръсотия която се оставя след биваците.И аз искам да не се пускат хора по бреговете на водоемите,защото ловят и зарибителя който пускаме и да не им се издават билети ама това неможе да стане.И аз ли да взема да пиша простотия след простотия по адрес на шаранджиите,които са накупили куп скъпи родподове,пръчки и макари за хиляди левове и още толкова такъми пак за хиляди левове за да си правят кефа и да си ловят по начина по които искат.Нещата са прости,и неможе да обиждаме едните рибари за сметка на другите.Имай уважение на всички колеги,какъвто и начин на риболов да практикуват.Незнам как ти дойде наум да намусиш и мутрите в тролинга,направо ме направи да се попикая от смях.Викам да спрем до тук,няма смисъл да си чешем езиците,риболова е за всички и ти не си човека който да кажеш кой къде и как да лови,колкото и да ти се иска.Успех и като ходиш за риба,просто си взимай повече огнена вода и няма да завиждаш на лодкарите :mrgreen: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:

NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

Ами аз като гледам, вие от моите 6 реда съчинихте цели фермани да коментирате неща дето аз не съм казал, ама нека здраве да е. Малко спор винаги е полезен. Повдига адреналина, пък и в спора се ражда истината. Прав си за толерантноста и е хубаво да я има, и е хубаво едни други да си зачитаме интересите, просто в повечето случаи се засягат интересите на тея дето са на брега, за сметка на тея дето са с лодка.
Дето викаш завиждам на тея с лодките - ней от завист това. Още утре ако реша ще си взема лодка, проблема не е в парите. Просто не виждам къде е удоволствието да закачиш пръчката да се влачи воблера, да включиш сонара и да обиколиш язовира да я търсиш рибата. Сигурен съм, че е голям кеф да изкараш нещо едро, ама за мен поне се губи тръпката и майсторлъка.
За мутрите аз си знам, що ги намесих - във вашия край не знам как е, но тука си ги има още момците.
Айде със здраве!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Тролинга не е кой-знае каква философия,но и за него трябва човек да поназнайва нещо.Има си тънкости и при него !Аз обаче мисля че удоволствието да извадиш голяма риба,няма равно на нищо друго и визирам сома,като обект на риболов.Ама,да не задълбаваме в нещата и да се придържаме към толерантноста ни едни към други.Пожелавам ти да се качиш веднъж на лодка и да си извадиш първата риба,тогава ще те питам дали има тръпка, да се лови на тролинг или не :mrgreen: :lol: :wink: :drinkers:

Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

:smt038 Изображение
l66

Мнение от l66 »

минавам си с лодката на около 40-50метра от брега и сонара ми отчита килим от риба. :idea: ТЕЗИ от брега разпънали на 150 метра където и гамбузи няма. :roll: И кво става-смях.После що не ловели,а тези с лодките минавали върху въдиците им.Ами вземете па се ориентирайте понякога от пустите лодки къде е рибата. 8)
На 50 метра има само килим от болния ти мозък, несе мисли за по-умен от тези дето са на брега.
Неможе да минаваш върху шамандурите на шаранджиите щото си видял килим от риба.
От такива некоректни като теб ще се стига до стълкновения по язовирите.
Хорицата са си хранили доста време и са сложили шамандури за хора като теб и неси сам на язовира за да минаваш където си поискаш. Като ти е малък язовира , ходи си по морето.
Скоро ще има лоши вести по язовирите, понеже поради малкото риба която е останала,на всички риболовци нервите са се опънали до краен предел.
Аватар
Franko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Franko »

l66 написа:......
Алооо ...Господ когато е раздавал акъл,ти си бил под някой мост.Някои неща ти бягат здраво.Доста години съм ловил от брега,та ги знам някои неща.Качи се първо в лодка и тогава се отваряй.
В момента на яз.Пясъчник рибата е максимум на 50-60 м.от брега.Шамандурите са на 100м,а там ще ми хванеш к..а. :idea:Каква захранка,какви пет лева.За коректност няма да говорим защото има доста да наваксваш спрямо мен.До "стълкновения "винаги ще се стига заради такива като теб където си мислят че знаят повече :idea: Горния пример беше просто образно казано,не съм казал че съм събрал въдиците на някой,а ти кълвеш. Не се изказвай не подготвен.Чети между редовете.
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

И тъй като не ми се чете между редовете,а съм достатъчно измалял да чета цялата тема ще и бия временно ключа!Пък утре...каквото сабя покаже!
Уважавам всяко мнение,но...има си граници!
До утре момчета! ;)

-----------------

EDIT:

Позатрих доста нецензурни думи,ругатни и крайни нападки!Пускам темата в употреба,но моля Ви не ме принуждавайте да използвам отново метлата и ключето!
Поздрави и успех на всички! ;)
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
l66

Мнение от l66 »

И как така ти пречат тези шамандури и какво от туй като са на стотинана метра. Май се опитваш да обидиш целия шаранджийски свят, щото те незнаят къде е рибата, единствено на Пясъчник ти я знаеш къде е защото имаш сонар и лодка и съм сигорна че, даже незнаеш как сонара да си настроиш,но това е друг въпрос.
Важното е да проумееш че, неможе колегата да ползва 100 метра щото бил на брега, а ти да ползваш целия язовир щото имаш някаква си лодчица. Да нети опънат някой път бодлива тел на шамандурка :oops:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Не на лодките- нито за тролещи нито, за шаранджии :D :axe: :axe:
Само мацки с водни колелета, сокчета със сламки в ръчичка и много риби в гьоловете - и "мирни" и " немирни" :D :D 8)
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”