Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Новия сезон-слука и професионална етика
Модератор: sapuna
Re: Новия сезон-слука и професионална етика
Илия е много прав тука. От година на година селянтията и простащината се настанява все повече по нашите водоеми. Три поредни сезона се нагледах на какви ли не изпълнения по язовирите, то не бяха чалги до небесата, гърмежи, боклуци в несвяст, изсичане на цели дървета в близост до водата. Много ми е болно да гледам цялата тая помия, затова и пропуснах тазгодишното откриване. Дори и през деня подобни екземпляри миналата година не ни оставиха възможност да се насладим на приятен и спокоен риболов на Малко шарково. Нямаме оправия
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/NniImCjuu68&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/NniImCjuu68&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/NniImCjuu68&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/NniImCjuu68&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
И тази седмица,нямах възможност да си хвърля въдиците,/за разпъване,абсурд/...
Лодки от рода на "легени,черупки" до мощни двигатели и размери стоящи неестествено над водата./язовира/
Не видях и тези които наистина знаят как да ловят бяла риба,вероятно повсеместната "мания" всеки мъж на лодка и рапала а вечерта "зарята на мъжа" ги беше принудила или по-точно прогонила да си търсят някъде другаде късмета и слуката.
Лодки от рода на "легени,черупки" до мощни двигатели и размери стоящи неестествено над водата./язовира/
Не видях и тези които наистина знаят как да ловят бяла риба,вероятно повсеместната "мания" всеки мъж на лодка и рапала а вечерта "зарята на мъжа" ги беше принудила или по-точно прогонила да си търсят някъде другаде късмета и слуката.
К,вото нещеше,нещеше и изведнъж...спря
-
- ще става разбирач
Две неща:
1. За лодките - егоистичен и за мен поне антиекологичен метод на риболов. Вдигат много шум, плашат рибата, вдигат вълна която пречи на тези като мен, ловящи с директен телескоп. Освен това замърсяват водата с масла и изгорели газове. За мен тоя т.н. "тролинг", който от скоро има бум е просто поредната показност - "аз съм по-голям от будалата на брега". Мутренска история. Това е болшинството. Вярно има и колеги, които си тролят само на места, където няма риболовци на брега, но те са изключение.
2. За шумните компании. Вярно дразнещо е да слушаш глупостите им, но пък умотворението "силният говор плаши рибата" е абсолютно невярно. Самият аз риболовствам от 15 години и никога не пазя тишина, но пък и гледам да не правя чак гюрлутия. И съм забелязал, че няма никаква връзка между шума и кълването. Дори напротив, почти винаги си тръгвам с по-богат улов от мълчаливите колеги. Тъй че спрете с тая измислица. Говорът може да пречи на пастървата и кефала, но червеноперка, платика, таранка, шаран, костур, бяла риба - не ги плаши. Е сега ако някой напъне чалгата наблизо, може и да има отрицателен ефект
1. За лодките - егоистичен и за мен поне антиекологичен метод на риболов. Вдигат много шум, плашат рибата, вдигат вълна която пречи на тези като мен, ловящи с директен телескоп. Освен това замърсяват водата с масла и изгорели газове. За мен тоя т.н. "тролинг", който от скоро има бум е просто поредната показност - "аз съм по-голям от будалата на брега". Мутренска история. Това е болшинството. Вярно има и колеги, които си тролят само на места, където няма риболовци на брега, но те са изключение.
2. За шумните компании. Вярно дразнещо е да слушаш глупостите им, но пък умотворението "силният говор плаши рибата" е абсолютно невярно. Самият аз риболовствам от 15 години и никога не пазя тишина, но пък и гледам да не правя чак гюрлутия. И съм забелязал, че няма никаква връзка между шума и кълването. Дори напротив, почти винаги си тръгвам с по-богат улов от мълчаливите колеги. Тъй че спрете с тая измислица. Говорът може да пречи на пастървата и кефала, но червеноперка, платика, таранка, шаран, костур, бяла риба - не ги плаши. Е сега ако някой напъне чалгата наблизо, може и да има отрицателен ефект

- krokibg
- учете се от него
NikiStoianov написа: За мен тоя т.н. "тролинг", който от скоро има бум е просто поредната показност - "аз съм по-голям от будалата на брега". Мутренска история. Това е болшинството. Вярно има и колеги, които си тролят само на места, където няма риболовци на брега, но те са изключение.

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- ще става разбирач
Аз ти казвам как стоят нещата, пък ти си мисли каквото си искаш. Това е пълен мит и аз съм го разбивал стотици пъти. А за лодките, никой не може да ме убеди, че влиза с лодка, от любов към риболова като хоби или спорт или че този вид риболов е чак толкова по-приятен от този от брега.
Колега,може би си го разбивал този мит на някой рибарник.NikiStoianov написа: Аз ти казвам как стоят нещата, пък ти си мисли каквото си искаш. Това е пълен мит и аз съм го разбивал стотици пъти. А за лодките, никой не може да ме убеди, че влиза с лодка, от любов към риболова като хоби или спорт или че този вид риболов е чак толкова по-приятен от този от брега.

За улова на качествена риба се иска не само тишина,ами и още много неща.Ти лично колко трофея имаш уловени, та си толкова категоричен.
Аз за 25 години мога да се похваля с някоя друга добра риба и изводите които съм си направил се различават коренно от твоите.И за риболова от лодка грешиш.Всеки риболов си има собствена красота и предимства.Някой ти минал през въдиците и хайде всичките с лодки са еди какви си.Поспри се малко,не бъди толкова категоричен.
Сетих се нещо за такива като теб.Та

http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
- krokibg
- учете се от него
Ники,а за какво влизам с лодката бе колегаNikiStoianov написа: Аз ти казвам как стоят нещата, пък ти си мисли каквото си искаш. Това е пълен мит и аз съм го разбивал стотици пъти. А за лодките, никой не може да ме убеди, че влиза с лодка, от любов към риболова като хоби или спорт или че този вид риболов е чак толкова по-приятен от този от брега.

-
- ще става разбирач
Ами аз като гледам, вие от моите 6 реда съчинихте цели фермани да коментирате неща дето аз не съм казал, ама нека здраве да е. Малко спор винаги е полезен. Повдига адреналина, пък и в спора се ражда истината. Прав си за толерантноста и е хубаво да я има, и е хубаво едни други да си зачитаме интересите, просто в повечето случаи се засягат интересите на тея дето са на брега, за сметка на тея дето са с лодка.
Дето викаш завиждам на тея с лодките - ней от завист това. Още утре ако реша ще си взема лодка, проблема не е в парите. Просто не виждам къде е удоволствието да закачиш пръчката да се влачи воблера, да включиш сонара и да обиколиш язовира да я търсиш рибата. Сигурен съм, че е голям кеф да изкараш нещо едро, ама за мен поне се губи тръпката и майсторлъка.
За мутрите аз си знам, що ги намесих - във вашия край не знам как е, но тука си ги има още момците.
Айде със здраве!
Дето викаш завиждам на тея с лодките - ней от завист това. Още утре ако реша ще си взема лодка, проблема не е в парите. Просто не виждам къде е удоволствието да закачиш пръчката да се влачи воблера, да включиш сонара и да обиколиш язовира да я търсиш рибата. Сигурен съм, че е голям кеф да изкараш нещо едро, ама за мен поне се губи тръпката и майсторлъка.
За мутрите аз си знам, що ги намесих - във вашия край не знам как е, но тука си ги има още момците.
Айде със здраве!
- krokibg
- учете се от него
Тролинга не е кой-знае каква философия,но и за него трябва човек да поназнайва нещо.Има си тънкости и при него !Аз обаче мисля че удоволствието да извадиш голяма риба,няма равно на нищо друго и визирам сома,като обект на риболов.Ама,да не задълбаваме в нещата и да се придържаме към толерантноста ни едни към други.Пожелавам ти да се качиш веднъж на лодка и да си извадиш първата риба,тогава ще те питам дали има тръпка, да се лови на тролинг или не

На 50 метра има само килим от болния ти мозък, несе мисли за по-умен от тези дето са на брега.минавам си с лодката на около 40-50метра от брега и сонара ми отчита килим от риба.ТЕЗИ от брега разпънали на 150 метра където и гамбузи няма.
И кво става-смях.После що не ловели,а тези с лодките минавали върху въдиците им.Ами вземете па се ориентирайте понякога от пустите лодки къде е рибата.
Неможе да минаваш върху шамандурите на шаранджиите щото си видял килим от риба.
От такива некоректни като теб ще се стига до стълкновения по язовирите.
Хорицата са си хранили доста време и са сложили шамандури за хора като теб и неси сам на язовира за да минаваш където си поискаш. Като ти е малък язовира , ходи си по морето.
Скоро ще има лоши вести по язовирите, понеже поради малкото риба която е останала,на всички риболовци нервите са се опънали до краен предел.
Алооо ...Господ когато е раздавал акъл,ти си бил под някой мост.Някои неща ти бягат здраво.Доста години съм ловил от брега,та ги знам някои неща.Качи се първо в лодка и тогава се отваряй.l66 написа:......
В момента на яз.Пясъчник рибата е максимум на 50-60 м.от брега.Шамандурите са на 100м,а там ще ми хванеш к..а.

http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
И тъй като не ми се чете между редовете,а съм достатъчно измалял да чета цялата тема ще и бия временно ключа!Пък утре...каквото сабя покаже!
Уважавам всяко мнение,но...има си граници!
До утре момчета!
-----------------
EDIT:
Позатрих доста нецензурни думи,ругатни и крайни нападки!Пускам темата в употреба,но моля Ви не ме принуждавайте да използвам отново метлата и ключето!
Поздрави и успех на всички!
Уважавам всяко мнение,но...има си граници!
До утре момчета!

-----------------
EDIT:
Позатрих доста нецензурни думи,ругатни и крайни нападки!Пускам темата в употреба,но моля Ви не ме принуждавайте да използвам отново метлата и ключето!
Поздрави и успех на всички!

И как така ти пречат тези шамандури и какво от туй като са на стотинана метра. Май се опитваш да обидиш целия шаранджийски свят, щото те незнаят къде е рибата, единствено на Пясъчник ти я знаеш къде е защото имаш сонар и лодка и съм сигорна че, даже незнаеш как сонара да си настроиш,но това е друг въпрос.
Важното е да проумееш че, неможе колегата да ползва 100 метра щото бил на брега, а ти да ползваш целия язовир щото имаш някаква си лодчица. Да нети опънат някой път бодлива тел на шамандурка
Важното е да проумееш че, неможе колегата да ползва 100 метра щото бил на брега, а ти да ползваш целия язовир щото имаш някаква си лодчица. Да нети опънат някой път бодлива тел на шамандурка

-
- учете се от него
Не на лодките- нито за тролещи нито, за шаранджии
Само мацки с водни колелета, сокчета със сламки в ръчичка и много риби в гьоловете - и "мирни" и " немирни"

Само мацки с водни колелета, сокчета със сламки в ръчичка и много риби в гьоловете - и "мирни" и " немирни"