Да питам за река Велека и Синеморец?

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
de4ev72
новобранец
новобранец

Да питам за река Велека и Синеморец?

Мнение от de4ev72 »

На 05.08.2006г. ще почивам една седмица на Синеморец.По принцип съм шаранджия,но с удоволствие бих половувал и там.Ако някои има желание и информация да сподели как да се подготвя за там-какви въдици,какъв монтаж,каква стръв,каква риба???Дали в Синеморец има рибарски магазин или да си вземам стръв от Бургас?Чувал съм,че блатния червеи издържал много малко и няма да мога да го съхраня.Изчетох много от форума за морския кефал,но малко повече инфо няма да е излишно.Преди много години в Мичурин съм ловил сафрид с чепаре, незнам дали ще ми трябва за Синеморец?
Ивайло Павлов
новобранец
новобранец

Re: Да питам за река Велека и Синеморец?

Мнение от Ивайло Павлов »

Здрасти колега, в ахтопол има два рибарски магазина има стръв.
Относно риболова на р.Велека излиза предимно уклей,каракуда и някое друго кефалче.
Спираш точно на моста над Велека по пътя за Синеморец.
Над моста има хубави места, по реката на горе не се качвай защото ще те изядът КОМАРИТЕ!!!
Относно такъмите лови с каквото имаш,телескоп,мач,болонезе и др...
Купи си евтино влакно 0,18 основно и повод 0,12 плувка 1,5 грама и търси рибата на дъното.Ако имаш късмет и мерак да търсиш морския кефал сложи едно по-голямо булдо морска кука номер 8-10 слагаш грозде от торни червей и хвърляш по край брега и въртиш.В общи линий това е ако намериш връзки с полицайте на резовска река,там е много по интересно.След като си тръгваш от морето изхвърли влакното и измий такъмите със сладка Вода,ако нещо повече те интересува питай!!! На СлуКаааа !!!!!!!!!!
Аватар
Mitaka
новобранец
новобранец

Мнение от Mitaka »

Едно от най-добрите места в Синеморец е на северната страна на Бутамята ( под хотела ). Не съм чувал за рибарски магазин, но може и да са направили. Ние си носим червеите в хладилна чанта дотам , а после на най-долния рафт в хладилника. Издържат по 3-4 дена.
yamb_obeva
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

относно Синеморец

Мнение от yamb_obeva »

Здраво!

Върнах се в Неделя от Синеморец. Не съм рибар ама похвърлях малко във Велека на дъно предимно (с 3 куки - чепаре, продават ги готови) и спипах 1 кефалче 1-1.5 килца. Метнахме го във фурната във фолио със сол и зехтин и стана мозък. На Северния плаж почти на устието на реката, на блатен черев (както му викат Бургазлии ;-)
Има 1 барачка на края на селото преди да хванеш черния път за Северния плаж, питай ще ти покажат къде е. Там продават и стръв. С 1 доза червеи можеш да изкараш 2-3 дни ако ги държиш в хладилник.
Иначе на плувка се ловят белици и малки кефалчета, пак на червей или варено жито.
Ако си с жената е идеален вариант този, щото ти си ловиш рибка в реката, а тя плажува на морето на 15м от теб. Сутрин обаче по-раничко преди да напече и вечер след 5ч. имаш по-големи шансове, иначе в жегата само дребосъка ще ти яде стръвта.

Айде наслука!
Аватар
de4ev72
новобранец
новобранец

Благодаря!

Мнение от de4ev72 »

Много благодаря за всички мнения.Нямаше да се сетя да изхвърля влакното и да измия прилежно такъмите,но това е повече от необходимо.Ще взема мач-4.2м. с основно влакно 0.16 и карбоново телескопче 4м. с влакно 0.20мм.
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за местата за риболов по морето”