Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Helicopter rig (фидер хранилка на мястото на олово) ?
Модератор: sapuna
Helicopter rig (фидер хранилка на мястото на олово) ?
Някой пробвал ли е Helicopter rig, но на мястото на оловото да е слагал по лека хранилка за фидер или друга за риболов на затворен водоем. Много ми е любопитно дали ще се получи и смятам да го пробвам, тъй като искам да елиминирам захранване с ракети, PVA или други . Мисля да ползвам телескопче с акция 40-80 непрофесионално и ако хранилката не е много тежка няма да имам проблем с изхварлянето на достатачно разстояние.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Re: Helicopter rig (фидер хранилка на мястото на олово) ?
Точно това експериментирах на Искъра .Става,но събира много платика,каракуда.И се обезмисля вкарване за шаран и след малко да прибираш заради някоя каракуда.Зависи за какво ще го ползваш.
Всичко може,но не всеки го можe.

-
- учете се от него
Аз съм пробвал- само че с тежки хранилки - 60/80гр и олово централно, пред хранилката: става и работи перфектно 

-
- и господ не е толокова добър
Не е необходимо да слагаш хранилка.Просто си правиш по лепкава захранка и слагаш на оловото.Хранилките и рехави захранки са за бърз риболов.За шарани и амури,колкото по дълго стои захранката по добре. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
да правилно. ами ще пробвам да напрая по лепкава "манджа" с олово и може и с хранилка да се пробва то опитът ще покаже
-
- учете се от него
Колега, виж тази тема; там съм описал някои от моментите за които питаш:nariba09 написа:да правилно. ами ще пробвам да напрая по лепкава "манджа" с олово и може и с хранилка да се пробва то опитът ще покаже
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... &sk=t&sd=a
Адаша е абсолютно прав, че това са методи за сравнително бръз риболов( еднодневен или наколкочасов) и то основно на всякакви риби, които успеят да се преборят с размера на куката и стръвта. Това което искаш да пробваш е по-близко до метода "фидер", от колкото до класическите методи за риболов на едри риби със съответната методика и монтажи

- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Хората са го измислили слагаш си Mthod Хранилка с инлайн монтаж или както казваш ти Helicopter rig за бъркваш си качамачец от 100% царевица или паста за протеинови топчета и ето ти го същия монтац но избягващ по-дребната риба особенно ако качамака е с по едри зърна царевица 

Без риболов няма любов !
- MITKO70
- кандидат преподавател
Така е,пробвах и един друг ,позабравен метод който стой също дълго.Добрия стар капан с кюспе,но го модернизирах малко.Едно време го правехме с 4 куки/2х2 на повод от хирургически конец/,а този го направих с плетено влакно ,само с 2 куки ,с косъм и там царевицата.Много добре работи,дълго време държи ,за съжаление само каракуди ,едри се излъгаха,но ще дойде и точния рибокsnegk написа:За шарани и амури,колкото по дълго стои захранката по добре.

Всичко може,но не всеки го можe.

-
- разбира нещата
Ако ще ловиш каракуда, този линк работи и е изпробвано 

Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!