Здрасти от начинаещ искам съвет

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
Оги
новобранец
новобранец

Здрасти от начинаещ искам съвет

Мнение от Оги »

Здравейте искам съвет от миналата година се запалих по подводния риболов , и скам да попитам от къде а си взема евтин харпун и хавайско копие ,може от нета някой магазин , а може и от Пазарджик някой да ме насочи от къде да си закупя.
Преди години като дете бях много запален по риболова.Не съм ходил за риба от 10-15 години , но сега мисля да променя това.Онзи ден взех 2 евтини въдици да се пробвам на язовир Тошков чарк ,но нищо не хванахме ,даже и не клъвна ,но не ми пука изабщо ще проължавам да се разтоварвам по този начин супер е.Много неща не са ми ясни , но с помоща на форума и на вас ще се науча какво как и кога.
По на татъка ще питам и за реки и язовири какво се прави.
Сега ме интересува от къде в Пазарджик да си взема риболовен талон , и какви куки и корда да си приготвя за сафрид и попчета ,както и съвета за харпуна и копието.Искам да са евтини ,защото и без това съм само за седмица на морето и няма да се ползват много , също и ресервни такъми за тях.
Благодаря на отзовали те се.
Аватар
alex_vp
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Здрасти от начинаещ искам съвет

Мнение от alex_vp »

Здрвей колега,
http://shop.akvasport.com/catalog/index ... =3a&page=3 ето в този онлайн магазин има каквото ти трябва - евтини харпуни и хавайски копия ( ама май в сайта има само едно и то не е от евтините :) ). В Пазарджик знам само един магазин за риболовни принадлежности и той се намира където са складовете до един склад за балатуми, но не знам дали ще има и такива неща.
За сафрид ти трябват чепарета с куки номер 8, въпрос на личен избор е с какво ще са - ламе или перо според мен кълве еднакво добре и на двете, и оловца по 30-35гр. продълговати по възможност. За попче такъма е обикновено 2 куки морски номер 4 вързани с бидеми по 10-ина сантиметра с повод 0,20 - 0,25 завврзани за основно влакно 0,25 - 0,30 на такова разтояние колкото ти са бидемите като първата ти кука е горе-долу на нивото на оловото. Дано съм ти бил полезен
all06
новобранец
новобранец

Мнение от all06 »

В Пловдив има много добре оборудван магазин 'СИНЯТА БЕЗДНА' се казва, има харпуни Буша и много аксесоари за подводен риболов.От Пазарджик като влезеш и преди да стигнеш първото колело на панаира завиваш на дясно.
borislavvasilev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от borislavvasilev »

all06 написа:В Пловдив има много добре оборудван магазин 'СИНЯТА БЕЗДНА' се казва, има харпуни Буша и много аксесоари за подводен риболов.От Пазарджик като влезеш и преди да стигнеш първото колело на панаира завиваш на дясно.

магазина май се намира на Бул. България или се бъркам нещо? Ако не съм прав обясни го малко по точно :lol: :wink:
Изображение
БАЙ-100-ЯН
all06
новобранец
новобранец

Мнение от all06 »

Като завиеш улицата е Мария Кюри в близост има детска градина .
all06
новобранец
новобранец

Мнение от all06 »

Да преди там имаше рибарски магазин но се премести ,но той беше на самия булевард а този е нов и се пада навътре.
Аватар
FiSheRMaN_
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от FiSheRMaN_ »

Здравеи колега,виждам че си голям мераклия,затова ако идваш към бургас ако искаш направо мога да ти дам моето хаваиско копие да го ползваш докато си на морето апък преди да заминеш ще ми го върнеш ;).Хем ще ти кажа подходящи места за всякакъв риболов на морето ;)
Поздрави
Оги
новобранец
новобранец

Мнение от Оги »

FiSheRMaN_ написа:Здравеи колега,виждам че си голям мераклия,затова ако идваш към бургас ако искаш направо мога да ти дам моето хаваиско копие да го ползваш докато си на морето апък преди да заминеш ще ми го върнеш ;).Хем ще ти кажа подходящи места за всякакъв риболов на морето ;)
Поздрави
Ами благодаря за предложението, почивката ще я правя в Ахтопол тази година.Имах мерак да съм в бунгало а там намерих горе долу това което исках.
За сега държа да си закупя нещо за мене макар иевтино ,но да си е мое ,ако го счупя или изгубя да не ми пука.

Благодаря и надругите които помогнаха ,ще си приготвя такъмите ле полека че 17-ти идва.

Тоя магазин в търговията до балатумите го видях днеска ,имаше само 2 харпуна 90-75см от турските май бяха.Голямия беше с два ластика и двата бяха с по една стрела и нямаше нищо резервно за тях,дори нямяше тризъбци да сменя върха на стрелата и за това не купих нито единия , та търсенето продължава.За хавайски копия дори и не бяха чували в тоя магазин.

А за билет забравих да ги питам в тоя магазин , а не зная от къде да си извадя билет ,че в събота искам пак да отида за риба и да не ме глобят за щуротий.

ПП. Колеги я кажете за тоя подводен риболов трябва ли ми билет или документ нещо ,че не знам.
И ако си искарам билет той важи ли за черноморието или и там трябва да се плаща нещо , не ми е ясно изобщо за какво става на въпрос и питам да не згафя нещо
Аватар
alex_vp
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от alex_vp »

За морето билет не ти трябва ( освен ако не мислиш да правиш промишлен риболов ;) тогава ще ти трябва разрешително за такъв риболов), но до колкото бях чел из форумите има някакви ограничения за улов с харпун, но не мисля че ще ги преминеш и все пак ти го пожелавам ( поне да се приближиш до квотата) :). А билет ти трябва за сладководните водоеми в страната, но не знам дали билета важи за водоемите в цялата страна или само в областа от която е закупен, нека някой от по-просветените колеги в сладководния риболов ти каже
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Здравей Оги,
Добре дошъл във форума!
Преди да отидеш в Ахтопол, минавайки през Бургас се отбий в магазин "Акваспорт". Намира се в жилищен блок със звучното име "Краставицата" и няма човек в Бургас,който не знае местоположението му. :D Краси /Local/ и Ванко /BadVan/, освен,че са пичове , на всичкото отгоре и много разбират от риболов. Довери им се и няма да сбъркаш!
Наслука!
Р.S. Ако все пак установиш, че има въпроси на които Краси и Иван се затрудняват да ти отговорят, в този форум ще откриеш много нови приятели, които с готовност ще се опитат да запълнят празнотата в познанията ти.
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Оги
новобранец
новобранец

Мнение от Оги »

Благодаря на всички , днес се уредих и с харпун един приятел ще ми услужи с неговия ,от тия пневматичните руските.Четох из форума ,че не ги тачите много и че предпазителя се еб.вал ,но за сега ще се задоволя с него.
Щом на черноморието не искат билет това е супер ,но все пак трябва да си купя такъв билет за сладководните басейни.
Аз в момента имам доста въпроси ,но тях ще ги задавам по късно ,те са свързани с сладководния риболов с морето май съм по запознат.
Там са ме учили и ми е по ясноот сладководните басейни.
Аватар
alex_vp
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от alex_vp »

Само да направя още едно уточнение - харпунджийството в България е зазрешено само в Черно море, а във вътрешните водоеми е забранен!
С билета можеш да практикуваш въдичарски риболов, но не и харпунджийски!
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

justinian написа:Здравей Оги,
Добре дошъл във форума!
Преди да отидеш в Ахтопол, минавайки през Бургас се отбий в магазин "Акваспорт". Намира се в жилищен блок със звучното име "Краставицата" и няма човек в Бургас,който не знае местоположението му. :D Краси /Local/ и Ванко /BadVan/, освен,че са пичове , на всичкото отгоре и много разбират от риболов. Довери им се и няма да сбъркаш!
Наслука!
Р.S. Ако все пак установиш, че има въпроси на които Краси и Иван се затрудняват да ти отговорят, в този форум ще откриеш много нови приятели, които с готовност ще се опитат да запълнят празнотата в познанията ти.
- а точно срещу техния се намира магазина на Мишел -там продават също едни много интересни харпуни - "Патос" , португалски са и са с реверсивен спусък и акулски перки , нещо модерно напоследък :!: , поне ги разгледай :wink:
...бегай от руските харпуни , освен че трудно ще удариш нещо с тях ,ами и беля може да си докараш :x
Оги
новобранец
новобранец

Мнение от Оги »

Колеги аз пътувам по-рано от другите ,за да избегна трафика ,че ми писна от тарикатчета по пътищата.От Пазарджик ще тръгна най късно в 1 през ноща и когато съм в Бургас едва ли нещо ще работи.Ако тръгна по късно ще са едни колони от коли едни рацери по пътищата и тн....
Та няма да мога да посетя магазините в Бургас,иначе много ми се иска.А какво е това акулски перки
gunman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gunman »

Булти написа: - а точно срещу техния се намира магазина на Мишел -там продават също едни много интересни харпуни - "Патос" , португалски са и са с реверсивен спусък и акулски перки
Уточнение: Гръцки са. :wink:
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”