Какви изненади може да очакваме от сома?

Модератор: sapuna

Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Re: Какви изненади може да очакваме от сома?

Мнение от Emo-83 »

Последното мнение ми хареса.Това е така,защото отдавна не си писал нормално.А постовете ти ме караха аз да ти давам отговори(бяха зададени лично).За радост тук четат и други хора,освен това и пишат.Естественно е всеки от тях да има мнение.Не винаги съм бил прав за всичко казано от мен.Но имам сила да си го призная.Ако след време ти се лепне някой голям сом.....ще бъда щастлив да се сетиш за мен(може и насаме).Реагирах бурно не срещу теб,а срещу подвеждащи информации за тънкото влакно,макарата Делфин.Направих го по убеденост,защото твоите постове може да подведат и друг риболовец слагайки 0.50мм. монофил за риболов на кльонк.Повтарям за кльонк,а не тролинг и от брега.Чудех се как риболовци от Дунава не се намесиха да кажат,защо ловят с въжета тази риба.Само бедноста им ли е причината за използване на този изключително груб такъм който аз не одобрявам!Едно е да ти удари на 4м. под теб и друго на 80м. назад.
Аз те поздравих за твоя улов.Даже се зарадвах и не зная причината поради която ти реши да ми се направиш на велик с този Делфин и влакно за шарани.ОК има го в играта евала за улова,но недей ми намесва лични успехи,неуспехи,лели,приятели и т.н.т.И сега си гледал глупости...."Колко пъти съм си променил мнението".Какво ти дреме или бърка това....толкова ли е важно и към какви мисли те навяват тези неща!Това показва само,че ти мислиш за всичко друго,освен за риболова.Отговарях ти на всеки въпрос и пусках снимки за потвърждение към него.Повода беше,че ти си ловил щучки и тем подобни пастърви(другите трева пасат).Ти не можа да ми отговориш на нито един въпрос.И за това те моля,когато се правиш на добър риболовец бъди човек и дай отговор(пуснал съм ти линк).Колко либри са допустими при риболов на сом за да бъде признат той за рекорд. :!: :?: И до като ти още се смееш на сомчето ми(така се изрази) кажи,защо не пишеш за сома твоя улов,начина по който си хванал рибата и въобще за риболова какво очакваш от тази риба.Смятам,че не е редно да се занимаваш с личностните качества на човек и правейки коментари нямащи нищо общо с темата.Повече няма да ти се подвеждам по постовете и ако намесиш пак някоя моя леля се сети за твоята рода...............
Аватар
magiosnika---
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от magiosnika--- »

:wink: :D Айде още един отговор от мен да мине :wink: По трудно е да овладееш рибата ударила на 50м зад лодката. Ако ти с твоята си макара не можеш да спреш сом ударил под лодката,как аджаба ще го направиш с риба, която е 50 метра примирно назад :?: Та тя директно слиза долу и дори да си с авет нищо не можеш да направиш :!: Някога вадил ли си голям сом с тролингова въдица :?: Такава,която обикновено се използва за бяла риба у нас? Виждам,че се опитваш да умаловажиш успеха на колегата хванал сома на Искъра. Поставяш под въпрос килограмите и тн. при положение,че сам казваш,че си лъгал :!: На другите все са им малки рибите, а твоите думи не подлежът на съмнение.Кофти е това Бате Емо :wink: Шансът ми да се справя с едра риба ударила на кльонкаджииския ми такъм,е в пъти по-голям,отколкото,ако същата попадне на тролинговия. Свкнал си да не ти противоречат и си се взел за месия, не така бе Бате Емо :wink: Много искаше да ти разкажа история в другия форум,питаше ме дали ми е интересно да те чета :wink: :lol: Те ти истории тука и виждам,че на теб ти е интересно,което ме радва :drinkers: Пишеш,мислиш,анализираш,променяш - с една дума добре се развиваш :drinkers: Пак повтарям - от сома очаквам само да кълве :wink: :lol: Другото си е моя работа :drinkers:
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

И още нещо....както се казва/съвсем основателно/ "друго е да ти удари 4м под лодката и на 80м зад лодката",аз лично бих допълнил и още по страшно е да ти удари на 4-6м от тебе и на 2-3м от дърветата,когато си на брега и нямаш никаква възможност да маневрираш,както например с лодка в язовир.Обикновенно в такъв случай,особенно ако си с плетено влакно с нулева разтегливост,цялата мощ на рибата се стоварва в/у пръчката,бигела на макарата,водачите и разбира се куката......
Виждал съм строшени "абсолютно здрави куки",водачи да се късат като копчета от балтон,както и изтръгнат бигел на макара.Според мене НЯМА ТОЛКОВА СИЛЕН ЧОВЕК,който да спре един 30-40/да не говорим за повече килограми сом в неговото убежище веднага,независимо от такъма,като поне първата минута ще е в полза на сома.Защо и как се вадят и по-големи сомове по законен начин на Марица,макар и много рядко?
1.Не е нужно да си Арнолд Шварценегер,просто трябва да видиш кога и къде сома излиза от убежището си-там е твоят шанс! :idea:
2.Пак и единствено поради тази причина-пример сепарация,където няма една закачка,плетено влакно и спининг достатъчно здрав.Същото се отнася до дънния риболов при закачане едра риба на :idea:
валатът не най-лошото нещо на света
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

magiosnika--- написа::wink: :D Айде още един отговор... си е моя работа :drinkers:
Според мен ти си смешник,нямаш понятие от риболов щом пишеш такива глупости.Освен това постоянно ме замесваш в клюки.Какво се занимаваш с личните ми качества и познати..... комплексар си ти Андрешко.Чудя се само какво ти се нервя,когато знам,че човек роден с ватенка никога няма да умре във фрак.
Аватар
magiosnika---
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от magiosnika--- »

Според мен темата ще е по-интересна като - какво се изисква от риболовеца,за да спечели битката с коварния СОМ :wink:
На първо време инстинкта на убиец :lol:
На второ - железни НЕРВИ :wink: За което препоръчвам,освен четенето на българска класика и малко източна философия :P :lol:
Горещо препоръчвам - Ошо :!: Човекът надълго и на широко пояснява, как да се дразниш без да се празниш :drinkers:
Би ви помогнало и в личен план :wink: Тъжно е да си роден с фрак, а да се споминеш с ватенка 8)
Четенето на детски книжки за Маугли води до вдетеняване :!: Но понеже, ако в един мъж не се крие едно пораснало хлапе ,то какъв мъж е тогава,ще приемем,че е проговорило детето :wink: А аз обичам палавите хлапета и не се обиждам от тях :wink: :P :lol:
Еднакво добре режа главици с усмивка и подарявам животи :axe: :wink: Казва му се вътрешен мир :wink:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Добре си ме изучил,щом използваш толкова добре мои фрази. :lol: :P :lol: Дали си така и със сома :wink: :!: Или ти го караш с делфинариум. :shock: :ANAL:
Аватар
prokop4o
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от prokop4o »

мали мали колко полезни съвети дадоха 'бат емо' и 'мага' направо ако ми удари сом ще знам всичко :D :D :D
вместо да се хабите с глупости МОЛЯ напишете нещо полезно за начинаещите като мен,от доста време чета този сайт и само караници.
поздрави :D
Аватар
drat
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от drat »

Здравейте.
Аз не съм сомаджия и съвсем случайно се зачетох в тази тема.
Прави ми впечатление, че колкото по-големи стават размерите на уловената риба толкова по-жлъчни стават коментарите. Местата за риболов и методите стават по-секретни.
Некой сигурно веднага ще ме контрира с това,че пази рибите от бракониери ама на мен цялата работа ми мирише малко на мерене на патки и избиване на комплекси.
Може и да не съм прав, но това ми е мнението.
Извинявам се ако съм засегнал някого не това целя.
Малко ако смекчите тона и испуснете парата мисла, че ще е по приятно и за вас и за страничните наблюдатели.
Поздрави. :D
Изображение
valmet
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valmet »

valmet написа:Не искам да се впускам във вашите спорове,но никой от по-разбиращите не ми отговори на въпроса-когато се чака сом в близост до паднали дървета и корени(визирам реките),колко трябва да е влакното като дебелина? :roll:
Момчета,това беше "подвеждащ" въпрос от моя страна,с цел да посъживя темата и да я насоча към риболовна тематика.Виждам че целта бе постигната до някъде и ако някой се чувства засегнат от тези ми действия-моля за извинение.
Всеки има право и възгледи какво влакно,монтаж и куки да използва.
аксел написа:И още нещо....както се казва/съвсем основателно/ "друго е да ти удари 4м под лодката и на 80м зад лодката",аз лично бих допълнил и още по страшно е да ти удари на 4-6м от тебе и на 2-3м от дърветата,когато си на брега и нямаш никаква възможност да маневрираш,както например с лодка в язовир.Обикновенно в такъв случай,особенно ако си с плетено влакно с нулева разтегливост,цялата мощ на рибата се стоварва в/у пръчката,бигела на макарата,водачите и разбира се куката......
Точно това имах предвид с въпроса си-исках отговор от хората,които твърдят че трябва да се използва максимално лек такъм,но колегата Аксел отговори много точно-едно е да имаш пространство и възможност да го умориш,друго е да го спреш и укротиш рибата преди да се е навряла в близките корени и клони.
Искам само да поправя Аксел,че плетеняка който купих наскоро и не съм използвал е 80 я не 50 либри,но това не е толкова важно.
В интерес на истината до сега улова ми на сом е все на монофил,нещо на плетеното не иска ми кълве :lol: ,благодаря за съвета на колегата Nikaro,да използвам по-дебели влакна,което и правя де :wink: .Предпочитам да се подсигуря със здрав такъм,от колкото после да си хапя задника.В момента монофила ми е 0,60мм,плетеняка-0,40мм,като искам да поясна,че рибите в региона който риболовствам са от порядъка до 25-28кг максимум.
Съгласен съм с Аксел,че трябва да се намери скривалището на сома,там от където започва да ловува и почти сигурно е,че не е единствен екземпляр на това място-има доста примери,в които съм се убедил.
Монтажите ми са простички-влакно,перо или тежест за дъно и кука.Робувам на принципа-колкото по-малко възли,толкова по-добре.Не съм имал съществени проблеми с оплитане на брейда,с изключение,когато слагам пиявици за стръв-те се усукват около влакното.
Признавам си,че не мога да се меря с много колеги по улов на сом,но ми е интересно-горе-долу,на какво разстояние от куката ви се е късало влакното(без значение монофил или брейд)
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
Аватар
Franko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Franko »

magiosnika--- написа: Пак повтарям - от сома очаквам само да кълве :wink: :lol: Другото си е моя работа :drinkers:
Е не трябва да е така.Затова е форума да се споделят воли и неволи.Предполагам четеш и други такива,виждаш как е.Маг за тебе иде реч.
Преди ти го казах и сега ще го кажа -отказа доста хора да пишат и споделят във форума.Написаното от теб си е чисто заяждане.Може и да не го целиш(надявам се),но така го тълкувам аз.
Преди се налагаше на други после и мен подхвана сега и Емо.Спри се.Виждаш на хората, не им харесва така.Искат друго :idea: да се пише за риби.Какво се получава обаче.Почваш -тези кльонкове не стават,макарата била не за сом,също и фито на влакното......лелята ,бабата. :?: :?: :?: Хвана бели-нищо написано.Хвана сом-нищо написано.Питам те,тук във форума какво може да се научи от теб, като нищо не споделяш,а само противоречиш. :idea: Дай за в бъдеще да оправим нещата,а не модовете постоянно да ни трият.Молба е това :!:
Темата отиде на :arrow: Какви изненади може да очакваме от един сомаджия.
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Аватар
nikaro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikaro »

:arrow: Какви изненади може да очакваме от един сомаджия.
В грешка си,Франко!Има голяма разлика между "сомаджия" и "спамаджия","плямпаджия"......и т.н. :wink:
А нашия общ"приятел" фокусника е точно такъв :evil: Само спорове,провокации и интриги-нищо за риболов :!:
Маге,пич,ако жена ти в къщи те тормози и имаш проблеми в работата-тук не е мястото да си избиваш
комплексите :!: Щом не можеш да пишеш и споделяш за риболов(като не можеш да се къпеш що се събличаш) :?: :!:
Просто стой мирен и ЧЕТИ!!!Има много хора тук,от които може да се научи много.Не пречи на хората,които искат
да споделят и да научат нещо!Затова сме се събрали тук-предполагам.Всички сме болни от една болест-нека с кеф
си пием лекарствата,а не да се заяждаме!!!

ps:Съжалявам за спама,ама не издържах!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”