Леновския уклей болен ли е?

Всичко за рибите.Външни белези,хранене,ареал на отделните видове.

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
cronobreaker
новобранец
новобранец

Леновския уклей болен ли е?

Мнение от cronobreaker »

Наскоро бях на Леново и бях чел в някоя тема,че по уклея имало някаквв образования и наистина се убедих,че по уклея има нещо ето снимка http://www.snimka.bg/album.php?album_id=397596 болест ли е това или е нещо свързано с размножителния му период
Последно промяна от cronobreaker на Вто Юли 07, 2009 9:05 pm, променено общо 1 път.
takezo
разбира нещата
разбира нещата

Re: Леновския уклей болен ли е?

Мнение от takezo »

Изображение
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
Аватар
slayder
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от slayder »

Според мен, това са гъбични образувания.
Дава ли? И дава и взема.
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

По-време на забранения период,уклеите бяха такива ,както на Леново,така и на Нови Извор.Подочух от други риболовци,че това е следствие на размножаването.
TICA FAN
Аватар
prokop4o
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от prokop4o »

SONY написа:По-време на забранения период,уклеите бяха такива ,както на Леново,така и на Нови Извор.Подочух от други риболовци,че това е следствие на размножаването.
съгласен съм защото и на гарваново червеноперката беше такава в размножителия период :D
Sme6NIKa
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Sme6NIKa »

prokop4o написа:
SONY написа:По-време на забранения период,уклеите бяха такива ,както на Леново,така и на Нови Извор.Подочух от други риболовци,че това е следствие на размножаването.
съгласен съм защото и на гарваново червеноперката беше такава в размножителия период :D
Аз пък не съм съгласен :D Брадавиците през размножителния период са по-малки и основно по главата (тук виждам и по перките). Тези тук ми приличат на заболяване :( , което не е опасно за хората (май).
Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!
Аватар
arilus
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от arilus »

върти ми се една ихтиофтириоза в главата, ама това ли е? а иначе половите брадавички са характерни за шарановите риби през размножителния период ама са предимно по главата - като пъпчиви тинейджъри. малки ситни като пясък.
Публикувай отговор

Обратно към “За рибите по света и у нас”