Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Какво да избера
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- вече хвърля и на тежко
Какво да избера
Здравеите колеги,може ли някои да ми помогне при избора на плетено влакно за спининг,маи бреид се казваше несъм много сигурен.новак съм в спининга.та ще го ползвам с 3м. спининг акция 5-25гр. макарата е граувел,използвам воблери от 3 до 10гр. и силиконо до 20 а също така и такива блесни.Благодаря ореварително.
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Какво да избера
Благодаря
,а ще кажетели ползвате ли повод и какъв е тои,защото в магазина като взимах макарата продавача ми каза че е желателно да ползвам повод иначе след всеки риболов трябва да хвирлям по 50тина сантиметра,аз си взех кевларен коити ползавам за шука има ли други и какви са те.

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз лично не ползвам повод и няма нужда според мен( когато си с плетено). Да , хубаво е на 2-3 риболова да си резнеш по 40-50 см където влакното се е търкало по камани и други неравности.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Още един глас за Климакс. Невероятно здраво влакно
Повод само за щука.
Относно първите 50-60 с от линията аз си ги сменям след всяка по сериозна риба или закачка. Понякога се случва няколко пъти на риболов

Повод само за щука.
Относно първите 50-60 с от линията аз си ги сменям след всяка по сериозна риба или закачка. Понякога се случва няколко пъти на риболов

-
- вече хвърля и на тежко
Благодаря колеги,остана като се засечем някъде да почерпя

-
- вече хвърля и на тежко
Е аз съм голям новобранец още ,така че сигурно няма да ми се наложи да ги менкам често,опа може че закачките и те били виновни

Един съвет от мен за плетеняците, насочи се колега към Японските, особено ако можеш да си ги купиш от Япония през Ибей. Трябва да ти кажа че разликата като качество и точност в показателите с други плетеняци например американски е доста забележима. Специални благодарности за съветите на Павел Иваанов 

-
- вече хвърля и на тежко
сега в момвнта съм с японски монофил някакъв "hekton" нектон ли не си спомням на опаковката какво пишеше,и наистина съм доволен много,доста здраво за моите закачки
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
За любителите на бреидовете Climax.Днес бях в Алтмекс има нов брейд на Climax след потапяне в водата става невидим .Утре ще го заприходят, ще го взема и пробвам в събота,след това ще ви дам отзиви за него.Иначе като ТТ данни е почти същия с Spin line, разликата че е 8 жилен.