Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Широка поляна
Модератор: sapuna
Широка поляна
Дайте малко информация за този иначе толкова красив язовир.
Някои местенца и за риболов със сравнително лесен достъп с лек автомобил.
МОЛЯ!

Някои местенца и за риболов със сравнително лесен достъп с лек автомобил.
МОЛЯ!

- undergrounder
- вече хвърля и на тежко
Re: Широка поляна
Местенца много,но и желаещити са много.Язовира е непосредственно до пътя на едно ниво и целият е опасан от растителност за сянка.Има прекрасни места за палатка,зависи колко народ се е запътил на там.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
На 10 юни се запътихме към Широка Поляна, но когато пристигнахме останахме много и неприятно изненадани-язовира беше прелял.Няма място за палатка, няма как да хвърлиш въдици и след половин часово обикаляне с надеждата да намерим някакво местенце се запътихме към Доспат.Не препоръчвам да се ходи сега на Широка Поляна, докато не се дръпне водата.
Здравейте колеги, другия месец (началото на август) ми предстои ходене към този язовир (Широка Поляна), за 5 дена. Споделете информация и съвети за риболова там.
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
Нормализирало ли се е нивото ,можели да се бивакува там ,как е риболова

Миналата седмица познати бяха там.Скарата и мезето били добре.Никой нищо не каза да е преляло,но ще се опитам да поразпитам и ще дам по актуална информация.
Serie A e nel nostro DNA, io non rubo il campionato e in Serie B non sono mai stato
В края на седмицата се върнах от Широка поляна. Там бях около 10 дни. През всичките дни, с изключение само на един ден, следобедите валеше, включително и пороен дъжд и градушка. Никога те съм виждал язовира толкова препълнен, а аз ходя там на риболов поне от 30 години.
Преливникът на втората стена денонощно изпускаше вода.
Палатки и каравани имаше само в началото на язовира, в близост до ресторанта, имаше няколко и срещу Кавал тепе.
Там, където аз ходя - около стената преди Кавал тепе, където обикновено по това време са разпънати 20-30 палатки, сега бяхя само нашите.
Иначе риболовът беше добър. Излизат чудесни червеноперки - 25-30см, кефали със същия размер и среден костур. И всичко това - на бял червей и добро подхранване. Повод - 0,1, плувка - 0,75г, кука - №16.
Шаран и каракуда - пълен пас, независимо че опитвахме по всички известни методи и примамки.
На воблер и блесна - също нула.
Скромен съвет към колегите, които решат да навлязат смело с колите си по черните пътища към заветните места за лагеруване на брега - мислете не само как ще слезете до брега, но и как ще се върнете! На нас ни се наложи да мъкнем камъни и чакъл, за да насипем блатото, образувалото се на пътя в следствие на дъждовете, и така успяхме да се измъкнем.
Малко снимки:

подготовка за риболов на шаран

но така и нищо не се хвана...

Но на плувка...

А това е преливникът на втората стена

Най-красивия язовир - Широка поляна!

Преливникът на втората стена денонощно изпускаше вода.
Палатки и каравани имаше само в началото на язовира, в близост до ресторанта, имаше няколко и срещу Кавал тепе.
Там, където аз ходя - около стената преди Кавал тепе, където обикновено по това време са разпънати 20-30 палатки, сега бяхя само нашите.
Иначе риболовът беше добър. Излизат чудесни червеноперки - 25-30см, кефали със същия размер и среден костур. И всичко това - на бял червей и добро подхранване. Повод - 0,1, плувка - 0,75г, кука - №16.
Шаран и каракуда - пълен пас, независимо че опитвахме по всички известни методи и примамки.
На воблер и блесна - също нула.
Скромен съвет към колегите, които решат да навлязат смело с колите си по черните пътища към заветните места за лагеруване на брега - мислете не само как ще слезете до брега, но и как ще се върнете! На нас ни се наложи да мъкнем камъни и чакъл, за да насипем блатото, образувалото се на пътя в следствие на дъждовете, и така успяхме да се измъкнем.
Малко снимки:

подготовка за риболов на шаран

но така и нищо не се хвана...

Но на плувка...

А това е преливникът на втората стена

Най-красивия язовир - Широка поляна!

-
- разбира нещата
Браво колега! Все едно сте били на екскурзия в Аляска,Уникална красота е!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
-
- вече хвърля и на тежко
Направо ви завиждам!
Седя и си ловя риба, седя и си ловя риба ....по едно време гледам .... само си седя ...
привет !!!
моля за малко повече инфо за този красив язовир къде точно се намира от къде мога да мина за да намеря място на което да си пакирам караваната, каква риба има и всякаква информация която може да ми е от полза !!
ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ
моля за малко повече инфо за този красив язовир къде точно се намира от къде мога да мина за да намеря място на което да си пакирам караваната, каква риба има и всякаква информация която може да ми е от полза !!
ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ
Не вземай живота на сериозно защото няма да излезниш жив от него
-
- новобранец
Не,за съжалениеil4o6o написа:колеги има ли на язовира откьде да се купи стрьв
Благословен да бъде онзи, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Страхотни снимки колега. Изкарали сте си супер. Направо ви завидях най-благородно.
Последната снимка я взех за десктопа
, надявам се да нямаш нищо против.
Последната снимка я взех за десктопа

Здравейте и ние бяхме за три дни, но ние а и другите около нас ловяха само червеноперка и дребни костури. Иначе за мен това е най красивия язовир в България. А за паркиране на каравана се иска обикаляне, защото имам чувството, че половин България се беше изнесла горе. То за палатка трудно намерихме място, явно кризата се е отразила на хората и вместо на морето са се изнесли на по-евтинкото. Иначе червеи на язовира се продават на слънчева поляна, но само червени, а там се харесва повече белия, така че се заредете, ако свърши Доспат е наблизо, а там има рибарски магазини.Пожелавам на всички да отидат до там на истински релакс, в най -големите жеги вечерта с анцузи си е хладно.