Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Ще има ли развитие
Модератор: dantho.mihov
Ще има ли развитие
Колеги както разбрахте стария шеф на СЛРБ беше сменен,и вече има нов началник.Та мисалта ми е дали ще се оправи нещо кадето ни отиват париците,защото сме много колеги ловци и риболовци или пак ще е същия хал.Дано новото управление си спази обещанието за повече зарибяване на водоемите които стопанисва,и повече надзор в лова и риболова 

- Румбата
- разбира нещата
Re: Ще има ли развитие
Много ми се иска да се променят нещата , ама много ! Иначе ще бъдем пак на старата ми приказка " А дано , ама надали !!! " А как жадувам промяната и сигурно не само аз , а и всички вие !
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
-
- и господ не е толокова добър
За кои парици става на въпрос.Ако от нашите пари се очаква зарибяване,бензин,заплати и др.то скоро няма да се оправи полужението.Трябват пари от държавата и от Европейския съюз.Само така ще има средства за всичко което трябва да се направи.Според мен,на големите водоеми,трябва да има щатни охранители.Иначе няма оправия с тази свинщина 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- Павел Иванов
Все още СЛРБ няма право да упражнява надзор особенно в риболова . Това е на въпреки закона за здруженията ама нищо ново под слънцето . Михаелов в края на мандата си опита да раздвижи нещата ( знам ли , може заради евентуалният трети мандат
) като направи няколко показни зарибявания , едно детско училище и се включи по програмите на няколко клуба включително нашият ( б.а. - виж подписа ) . В раздвижването може да споменем и "митинга" пред министерство на земеделието който си беше гаф отвсякъде . Иначе самият Михаелов е пич но ако и да беше прецедател на СЛРБ то май не точно той командваше парада а някоЙ хора в управителният му съвет . В предизборно ( и национално и на СЛРБ ) време имаше опити да се покаже че може да се извършва дейност както и от СЛРБ така и от ИАРА но не беше постигнат консенсус между тях което пък от своя страна отряза главите и на двете организации . Доц. Михаелов беше от малкото хора вършещи работа в СЛРБ ама както казах не всичко зависеше от него . Искренно се надявам сега с ново СЛРБ и изцяло нова ИАРА нещата да се попроменят .
пп - Илийка , парета от Европа отдавна има ама щеше да си ги вземе едно щот не се усвояваха ( все пак след четири години умуване се прие закона за сдруженията и респективно се даде ход на усвояването ) , второ че при вече приет закон оня с очилцата , тва Меди де , па се опита да си ги кътне тез парета чрез "личната" си ИАРА ама бат Бойко го резна още еднажка на старини

пп - Илийка , парета от Европа отдавна има ама щеше да си ги вземе едно щот не се усвояваха ( все пак след четири години умуване се прие закона за сдруженията и респективно се даде ход на усвояването ) , второ че при вече приет закон оня с очилцата , тва Меди де , па се опита да си ги кътне тез парета чрез "личната" си ИАРА ама бат Бойко го резна още еднажка на старини

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- кандидат преподавател
Илия що само на галемите бе а малките и там минават с мрежите и после отивам аз с билета и клеча като изпразнен .Трябва закони да има .Като хванеш един гаден бракониер и го тикнеш в затвора или му вземеш колата за глобата да видим колко ще се престрашат да бракониерстват.Ама трябва закон та да не може да мръднат и агенцията по вземанията да ги ошушка всички , които дължат пари та да видим тогава.
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Павката е много прав,защото по официялни данни се водим 141 хиляди и кусур а за риболовци и ловджии все още не сме усетели помощ.Илийка извинявай ама като може да се помага нека да е за всички
-
Нали се сещате,че за всички водоеми не може да се осигури денонощна охрана.Закони има,но не се спазват.За европарите знам,че ги имаше,сега не знам къде са и къкво им е бъдещето.Мога да кажа,че в нашия край, трябва масово уволнение 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- кандидат преподавател
То за уволнения трябва навсякаде и дано бат Бойко ги поправи и стресне малко
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Илийка и аз за това говоря ,но дали ще има някакво развитие незнам.Дано има няква оправия за всички нас ловците и риболовците,щото вече ни писна от безхаберието на тая държава 

- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колега снег мисля,че подобни пари се спускат от някъде,но не стигат на много далече за щалост а за щатната охрана помня едно време как на пасъка ни спираха още на стената и ни проверяваха багажа за мрежи,чепарета и билетите цяла вечер обикаляха с катера и търсиха мрежи и проверяваха дали някой не лови вечерно време.... катера го запалиха,вилата която беше направена от ЛРС Пясъчник я разрушиха и отам тръгна циганията имаше и моменти в годината когато 1-2 седмице не се ловеше на пясъка защото пускаха зариителен материал а сега пускат само мрежи
Млад съм и се надявам,че докъто умра ще дойде този момент отново....
Само надеждата да не остане последното нещо.

Без риболов няма любов !
Кога ли ще дойде пак тва време,или пак сънExTaZzY написа:Колега снег мисля,че подобни пари се спускат от някъде,но не стигат на много далече за щалост а за щатната охрана помня едно време как на пасъка ни спираха още на стената и ни проверяваха багажа за мрежи,чепарета и билетите цяла вечер обикаляха с катера и търсиха мрежи и проверяваха дали някой не лови вечерно време.... катера го запалиха,вилата която беше направена от ЛРС Пясъчник я разрушиха и отам тръгна циганията имаше и моменти в годината когато 1-2 седмице не се ловеше на пясъка защото пускаха зариителен материал а сега пускат само мрежи![]()
Нещата ще се променят когато ние се промениме 

-
- ще става разбирач
Дори и сега действащият закон ако се прилагаше ефективно щеше да има някакъв ефект.То е като закона за движение по пътищата.Представяте ли си какво щеше да е ако този закон се спазваше стриктно и имаше жесток контрол от КАТ.Най-малкото щеше да има 200-300 човека убити по-малко.Ако ИАРА поне един бракониер бяха оскубали както трябва,да му конфискуват джипката,лодката,мрежичките и да го тикнат на сянка,може би поне 1% от останалите щяха да се замислят...Да,ама не..Само показни акции и документални филми по Хоби ТВ...ivo75 написа:Илия що само на галемите бе а малките и там минават с мрежите и после отивам аз с билета и клеча като изпразнен .Трябва закони да има .Като хванеш един гаден бракониер и го тикнеш в затвора или му вземеш колата за глобата да видим колко ще се престрашат да бракониерстват.Ама трябва закон та да не може да мръднат и агенцията по вземанията да ги ошушка всички , които дължат пари та да видим тогава.

Ти помниш ли морето и машините,и трюмовете пълни с лепкав мрак....
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Бат Младене,следя мненията ти...съжалявам за "престрелката" в началото! 

-
- ще става разбирач
Спасителю...Грешката ни е,че понякога от една приказка си правим мнение за някой/говоря в най-общ план/.Може би много от острите реплики във форума са резултат на това, че докато чета нечий пост си мисля от къде да скатая 30-40 лв за бензин за риболова в събота и неделя..Като ти гледах последния филм за риболовния излет, си мислех какво ли би станало ако човек като теб е шеф на ИАРА.sapuna написа:Бат Младене,следя мненията ти...съжалявам за "престрелката" в началото!

Ти помниш ли морето и машините,и трюмовете пълни с лепкав мрак....