Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Re: Дунав-всичко за и по реката
ЗА Дунава точно май не ги е объркал.sapuna написа:Об`ъркал си процентите пич!
Елате ми всички майстори да ви водя на реката и после ще говорим.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Опааа...GODzillata написа:ЗА Дунава точно май не ги е объркал.sapuna написа:Об`ъркал си процентите пич!
Елате ми всички майстори да ви водя на реката и после ще говорим.

Това изказване е типично за начинаещите риболовци. По добре стисни ръката на Речния Човек.na4ko21 написа:не забравяи че тва е вода и говорим за риба има 10% маисторлък и 90% късмет те тези дето се бият в гърдите сме ги чували и др. път точно за дунава не мисля че някои може да каже отивам и хващам а и така да е само мога да му стисна ръката:)

- Венелин Радушев
- разбира нещата
Майсторлък по Дунав /и въобще/ не е да нямаш капо. Ако рибата дава....хващаш повече от другите, преди другите, другите започват да ловят след като те копират. Много се надценява късмета в риболова.... И въобще дали понатието "късмет" не е измислено от някой оправдаващ се.... Риболова в Дунав е нагаждане, отиваш с бегла идея какво ще ловиш и трябва да си подготвен за всичко. Така мисля е в моя риболов, в риболова на хищници може да е различно....
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Айде сега спор между майстори и начинаещи.
Между начинаещи и майстори, можещи и неможещи, ученици и учители не може да има спор, защото първите нямат аргументи.kirovd написа:Айде сега спор между майстори и начинаещи.

*Има една категория хора, които умират да се оплакват, или да убеждават как една работа няма да стане.
Не искам акъл как няма да стане една работа, искам акъл как да стане!

Липса на късмет е ако отидеш веднъж в годината на Реката и не хванеш нищо, но ако ходиш всеки ден и нищо не хващаш е нещо друго.
Няма да казвам какво.

- GODzillata
Павка, какво ли да кажат едни познати, които стояха на бивак един месец на място, където миналата година бяха хванали много риби, а сега - само няколко малки сомчета за цялото това време...sestrata написа:...но ако ходиш всеки ден и нищо не хващаш е нещо друго.
Няма да казвам какво.

Липса на късмет, липса на риба...наличие на браконери, отровена вода...истината е някъде там...

- ceno cenov
- разбира нещата
Сестрата, ще си позволя да не се съглася на 100% с теб.
Много е важно каква риба търси човек. Ако е каквато и да е никога няма да има капота, все някое попче ще докачи човек.
Обаче ако търси например сом или амур капота ще има и то много и че и поредни. Аз например тази година врътнах няколко майсторски капота. Майстора използва най вече майсторска терминология, особено за обясняване на капото. 

Много е важно каква риба търси човек. Ако е каквато и да е никога няма да има капота, все някое попче ще докачи човек.

Ще кажа, че рибата не е била там. Трябвало е да сменят мястото. Една година за Дунав е много време, за такъв период се появяват и изчезват плитчини, понякога цели островчета. Освен това, много хора правят бивак там където им е удобно за еденье и пиенье, но рибата не смята така - вре се на най-гадните за бивак места. Миналата година на Батин се бяхме събрали доста хора от форума на удобно за бивак място и със много слаби резултати, а Камен и Рикошета отидоха на 200 м на острова срещу нас и имаха зловещи удари.GODzillata написа:Павка, какво ли да кажат едни познати, които стояха на бивак един месец на място, където миналата година бяха хванали много риби, а сега - само няколко малки сомчета за цялото това време...sestrata написа:...но ако ходиш всеки ден и нищо не хващаш е нещо друго.
Няма да казвам какво.![]()
Липса на късмет, липса на риба...наличие на браконери, отровена вода...истината е някъде там...
Цено, ако целево тръгнеш за нилски крокодили по Дунава, също ти гарантирам класическо и вечно капо!ceno cenov написа:Сестрата, ще си позволя да не се съглася на 100% с теб.![]()
Много е важно каква риба търси човек. Ако е каквато и да е никога няма да има капота, все някое попче ще докачи човек.Обаче ако търси например сом или амур капота ще има и то много и че и поредни. Аз например тази година врътнах няколко майсторски капота. Майстора използва най вече майсторска терминология, особено за обясняване на капото.

Эа местата сте прави эа стръвта кажете говоря эа шаран.Освен на мамалига и мамалига плюс царевица на куките на друго не съм видял някой да хване.Не иска нито топчета нито купешки подхранки.Това е според мен.Говоря около Силистра.Кажете нагоре как е.
- GODzillata
Нагоре на нищо не иска!
@Павка, ок, за една година може рибата да си е променила пътеките, ама к'во ще кажеш за седмица-две?
Едни бракониерчета ловяха на едно място едни риби през забраната, а след това - не.

@Павка, ок, за една година може рибата да си е променила пътеките, ама к'во ще кажеш за седмица-две?

Едни бракониерчета ловяха на едно място едни риби през забраната, а след това - не.

Рибата къща няма. Като я подплашат от едно място - отива на друго. Свира се в чуканите и не взема през деня. Трябва да се търси, това е. Иначе Дунава е пълен с риба, но не винаги е в брега и дава трудно, което прави всяка прилична рибка ценна. Далеч по-ценна от гигантските амури на ТЕЦ-а.GODzillata написа:Нагоре на нищо не иска!![]()
![]()
@Павка, ок, за една година може рибата да си е променила пътеките, ама к'во ще кажеш за седмица-две?![]()
- GODzillata
Мда...на развъдник всеки може да лови!sestrata написа:...Иначе Дунава е пълен с риба, но не винаги е в брега и дава трудно, което прави всяка прилична рибка ценна. Далеч по-ценна от гигантските амури на ТЕЦ-а.

Не съм обаче съгласен, че Дунава е пълен с риба. Ако беше така, нямаше да изпадаме в носталгични спомени "ехеее, едно време к'ви риби се ловяха".

Един електричар, бомбаджия или мрежар, хващайки/убивайки една риба през забраната, заедно с нея убива десетки/стотици бъдещи рибки.
Е, как да се възпроизведе тази риба?!

За Дунава си трябва пълна забрана за период от минимум 5 години!!!

-
- новобранец
- Обратна връзка:

6te go mislq
- майсторчето страхил
- сериозен играч
Ами точно казаноna4ko21 написа: според мен какъвто и маистор да си винаги си се връщал с наведена глава и без дори пипване

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

- GODzillata
Това е риба за стръв.майсторчето страхил написа:...прибрах се с 1-2 кила морунаж,сабица и някой друг уклей\по дребен...

Аз на Дунава ходя единствено за трофейни екземпляри.

Да цъкам на плувка ми се случва 1-2 пъти в годината, иначе само на дъно или от лодка.