Къде се намирам:
Къмпингуване
Палатка и Каравана
naRiba.com

Форум

относно каравана
Модератор: Ачо ♣
-
- новобранец
- Обратна връзка:
относно каравана
имам следния въпрос, когато се купи голяма каравана (тип за живеене в нея) плащат ли се някакви данъци и какви са те. регистрацията ясно, предполагам ще има и гражданска отговорност (някой ако може да ми каже как се смята и гражданската супер) но въпроса е освен тези дали има и други такси, тарифи и данъци
Благодаря
Благодаря
- MITKO70
- кандидат преподавател
Re: относно каравана
Изисква се регистрация в кат,гражданска застраховка за ремарке в зависимост от общата маса,но обикновено ги правят до 1т./ако не е по-голяма/,технически преглед и данък в общината.Кара се с винетката на колата.
Всичко може,но не всеки го можe.

Приятелката ти е работила като застрахователен брокер и има опит в работата, питай нея, най - добре ще те посъветва за цените на ГО в различните компании 

-
- новобранец
- Обратна връзка:
за цените на ГО ще го видя, но по-скоро ме интересува дали има някакви данъци. тип не движима собственост понеже е с цел постоянно живеене там.
и ще е над тон. така като гледам поне 1300-1600 кг
и ще е над тон. така като гледам поне 1300-1600 кг
привет!
моята каравана е 638кг. а максималната и маса е 1000кг.купих е на 08.06.2009год. и платих данък 8.18лв. ако е рег. в БГ не се набутвай за нотариус а в КАТ се попълва един договор със собственика+ ЗГО
П.С.
внимавах много с документите за да нямаш ядове , не плащай докато не ти е рег. ако е нов внос
моята каравана е 638кг. а максималната и маса е 1000кг.купих е на 08.06.2009год. и платих данък 8.18лв. ако е рег. в БГ не се набутвай за нотариус а в КАТ се попълва един договор със собственика+ ЗГО
П.С.
внимавах много с документите за да нямаш ядове , не плащай докато не ти е рег. ако е нов внос
Не вземай живота на сериозно защото няма да излезниш жив от него