Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Как да лопнем у живарника белото амур4е
Модератор: bobopeli
Как да лопнем у живарника белото амур4е
Абе братя кво да ви кайа за туи моито тегло имаме в ямбол едим водоем в които има бял амур толостолоби едри4ка каракуда и де да знам оште кво да каракудата ясно тя и на гола кука фашта толостолоба сам се отказал от него с даржавен весник моля ви се бе кажете как да го излъжа това амур4е на кво ли не опитвах 3 месеца сун не спа заради него не става и нестава а сам вийдал колеги да вадят амур от там и то прили4ен 7 кила и то на царевица аз слагах и царевица и домат и стириопорено топ4е и кво ли не е неште цивотинката да се фане на моита кука и неште как да я карам по нататък неква по специална стръв4ица да знае некои са последно което 4ух е на 4ервено цвекло абе кои квото не ми е казал тва не сам пробвал моля ви за мнение по тази моя наболяла тема 

-
- фен клуб-скобар
амур
Значи има един такъв такъм:Накрая на линията връзваш 2-6 куки с конец(колкото ти позволява съвеста),като за капан.Преди това има подвижно олово(от тия с халкичката).Слагаш на куките един комат хляб,ама голям ,по-голям от юмрук,и хвърляш .Хляба изплува отгоре,а оловото е на дъното.Това се прави при положение ,че рибата играе отгоре.По същия начин може да пробваш на един метър от шавара,но само през нощта.УСПЕХ
-
- разбира нещата
И аз съм съгласен с колегата продължавай с царевица, само че може да пробваш да я свариш малко, като добавиш и малко захар. Захранваш с нея и си оставяш и за стръв. Препоръчвам ти монтаж на косъм с две царевички и два повдигача ако дъното е тинесто може и без повдигачи ако е чисто но поне с три царевички. Успех!
Много ги накъсвам... кордите!
- AMUR4ETO
- научил се да хвърля
отиди за два три дена на този язовир отиди на това място където си виждал да вадят амури сложиси шамандура и потхрани на нея с царевица.слагаи на оловото качамак на куките по две царевици ако може млечна и мятаи. това става ако язовира не е арендован
и с малко повече късмет и
молитви може и да хванеш

-
- сериозен играч
Колега Амура се хваща наред с шарана, мноо колеги когато невидят и им скъса .....обикновенно викат...леле какъв шарко ми отнесе....случва се да , но в масовия случай белята е от Амур !!! Затова ...слагай плетеното влакно 0.14 и не се бой....нека да скъса....а царевичката си му приляга..папка я здраво....
късмет ти желая

късмет ти желая

Господ може всичко чада мой !
засега оште няма радост
Толкоз се побърках зарад тез амури 4е хода даже ве4ер след работа докам 10 4аса шамандури сложихме захранваме мястото постоянно с един авер даже от един приятел зех гранулирана храна за гриза4и с лиоцерни сорго и де да знам оште кво има в нея и я стривам в захранката оба4е не А между другото на тоз водоем авер4ето изкара КАРАКУДА-1960гр. ако не я видях нема да повярвам но е истина пак за амурите са таа субота и неделя пак сам там да варда пак за влакното мисла 4е 0.40 корда би тряяло да издуржи евентуално Дай боже аиде ако има радост пак ште драсна тука 

- AMUR4ETO
- научил се да хвърля
това 0.40 е голямо има голяма вероятност да се плаши рибата.аз работя 0.30 и нямам проблеми за риби от 5кг до 15кг. винаги с по фини такъми ще имаш повече удари от този с дебелата корда.номера на куката също е от значение около 4 номер е добре, но да не забравяме че всяка фирма има различна номерация.по принцип към 3 ден рибата трчбва да се завърти на потхранката,но всичко слука и повече тишана

-
- сериозен играч
ОК Ште пробвам с 0.30
ОК Ште пробвам с 0.30 пак и 014 плетено ште тряя да купа ама куките N-4 не са ли малки бе аз сам на N-1 i 0 ама штом казвате ште пробвам немам дриг избор мерси много пак ште пиша кво сам извадил.
[u]Айде слука и сполука ,а за мрежарите Дудука!![/u]
[u]Айде слука и сполука ,а за мрежарите Дудука!![/u]
-
- сериозен играч
мини направо на 0.14 плетенко...хич не ти и трябва монофила...но моля те поогледкай се коя марка купуваш...има доста ментенца...!!! така че внимавай в избора....а куки...3ка или 4ка е добра опция...1цата е за баят амурец....нямам идея какви са при теб ? но ние имаме един 19кг на Дунава (а да не казвам повече че срам ме лови) и знаем горе долу какво прави и как се държи
мога само да ти кажа да очакваш сила и мощ !!!!!!!!

мога само да ти кажа да очакваш сила и мощ !!!!!!!!
Господ може всичко чада мой !